ryż smażony - 6533 przepisów (strona:18/436)

Warsztaty bezglutenowe z Inką i Tomaszem Jakubiakiem 237

mąki gryczanej z kaszą jaglaną, mielonym indykiem i sosem grzybowym. Kopytka z pieczonej dyni z estragonem, gulasz z gęsich serc i boczniaków. Żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem Do każdego dania dodawana była kawa Inka i nadawała im ciekawy smak. Wszystko było pyszne, najlepsze chyba dla mnie oprócz naszej ryby było curry, a także gulasz z gęsich

Parowar Faceta
Pstrąg z szampańskim risotto i patelnia WOLL okiem M&M 197

sosem: pstrąg 2 pomidory bazylia cytryna Przygotowanie: Na patelni wlać oliwę i zeszklić cebulę, po chwili dodać pokrojony czosnek pokrojony w plasterki. Dodać warzywa pokrojone w kostkę i ryż. Smażyć przez około 2 minuty. Wlać szampana i odparować. Mieszając co jakiś czas. Gotować risotto przez około 15 minut wlewając stopniowo bulion. Pamiętajcie o mieszaniu. Doprawiamy solą i pieprzem

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
KURCZAK W CURRY Z FASOLKĄ W MLECZKU KOKOSOWYM 193

ostrej pasty curry puszka mleczka kokosowego łyżka koncentratu pomidorowego szklanka bulionu sól pierz   opakowanie śmietany 12% (opcjonalnie) czerwona ostra papryka kawałek świeżego korzenia imbiru   olej do smażenia ryż W głębokim garnku podsmażyłam pokrojoną cebulę i czosnek. Posoliłam i wsypałam zieloną fasolkę.Wymieszałam. Przełożyłam wszystko do miski. Pokrojoną pierś z kurczaka podsmażyłam na oleju. Dodałam do niej żółtą

potrawyregionalne
RYBA W SOSIE CURRY W MLECZKU KOKOSOWYM 205

smak  to danie będzie dla Was. Składniki: filet z dorsza (bądź innej dowolnej ryby) puszka mleczka kokosowego cebula 3 ząbki czosnku pasta curry sól pieprz olej do smażenia ryż Cebulę pokroiłam w kostkę i lekko podsmażyłam. Starłam ząbki czosnku. Dodałam pastę curry. Wymieszałam. Wlałam mleczko kokosowe. Wymieszałam i chwilkę podgrzewałam. Filety z dorsza pokroiłam w większą kostkę. Przez

potrawyregionalne
Kurczak Tikka Masala 191

łyżeczki mieszanki przypraw garam masala - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżka octu winnego - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 5 łyżek śmietanki kremówki (30%) dodatki - 2 łyżki masła do smażenia - ryż biały Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty łączę ze sobą i dodaję do niej pokrojonego w kostkę kurczaka. Odstawiam do lodówki na minimum 30 minut.  Po tym czasie podsmażam mięso

Kuchnia co dnia
Zupa laotańska Khao poun z Pascalem Brodnickim 147

które miało na celu przybliżenie nam produktów z azjatyckiej oferty Lidl. Oprócz zupy Khao poun przygotowaliśmy również: Lap neua - tajska sałatka z polędwicą wołową i kolendrą, Nasi goreng - "smażony ryż" - tradycyjne danie kuchni malajskiej i indonezyjskiej. Atmosfera podczas spotkania, jak zawsze była bardzo sympatyczna a Pascal dzielił się z nami wiedzą zdobytą podczas podróży po Azji. Produkty, użyte podczas

królestwo garów
Aromatyczne pieczarki po tajsku- z mlekiem kokosowym 182

cebula- 1 duża * czosnek- 3 ząbki * mleko kokosowe- 400 ml * świeża kolendra- 3-4 łodyżki * imbir- 1 łyżeczka * sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku * olej ryżowy- do smażenia * ryż brązowy- 100 g Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, dodać sprasowany czosnek oraz świeżo starty imbir, całość podsmażyć około 1 minutę

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak "po chińsku" 215

Jeśli nie masz w domu trawy cytrynowej ani przyprawy Kaffir lime - przyprawione udka skrop cytryną lub posyp pieprzem cytrynowym - mięso uzyska podobny posmak. Danie doskonale komponuje się z ryżem smażonym lub gotowanym, a prezentuje się

Kuchnia po mojemu
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z cukinią 281

zdrowy obiadek w kilka minut. składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 słoiczki domowego sosu słodko-kwaśnego z cukinią o pojemności 0,5 l sól,pieprz olej do smażenia ryż Pierś kurczaka pokroić w kostkę. Pokrojone mięso oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na oleju. Na drugą patelnię przełożyć sos ze słoików i podgrzać. Dodać usmażonego kurczaka i dokładnie

Monia miesza i gotuje
Piersi drobiowe w domowym „papirusie” 694

deseczkę, ale kroimy dopiero po 5 minutach, aby mięso zdążyło wchłonąć soki. Tak przygotowane piersi - drobiowe w domowym „papirusie” są soczyste i kruche. Podałam je ze smażonym ryżem z warzywami, przybrałam gałązką koperku. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Piersi drobiowe w domowym „papirusie” appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Risotto z cebulą 188

smakuSposób przygotowania:1. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę.2. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę i chwilę dusimy (nie można przypalić cebuli!).3. Dodajemy ryż, chwilkę smażymy, aż ryż zrobi się szklisty. Następnie partiami wlewamy wodę z solą, tak aby ryż stopniowo wchłaniał płyn. Dusimy do miękkości.4. Gotowy ryż podawać wedle uznania

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka ryżowa z brokułem i kurczakiem 364

kosteczkę.2. Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku z odrobiną cukru na półtwardo.3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy przepłukany zimną wodą ryż i smażymy, aż ryż będzie szklisty. Zalewamy wodą, dodajemy trochę soli i gotujemy ok 15 minut, po czym wyłączamy gaz i zostawiamy patelnię z ryżem na ciepłym palniku jeszcze na 10 minut.4. Śmietanę

Kuchnia domowa Ani
Polecane książki kucharskie: Jamie Oliver – Gotuj sprytnie jak Jamie (recenzja i opinia) 204

medal (wiele innych książek brytyjskich autorów skupia się na potrawach z kuchni brytyjskiej, wymagających trudno dostępnych i drogich składników).Przykładowe przepisy: Makaron na kaca, Zupa z fenkułu, Smażony ryż po koreańsku z resztek, Meksykańska sałatka cesarska, Lepki kurczak z makaronem po chińsku, Risotto z kurczakiem i groszkiem, JFC (Jamie’s Fried Chicken), Cannelloni z kurczakiem i szpinakiem, Żółte

WojnaNaSmaki.pl
Ryż smażony po indyjsku 304

Ryż smażony po indyjsku... Smaczny, armomatyczny ryż  z dodatkiem cebuli, kminu, chili i kurkumy. Idealny dodatek do dań kuchni indyjskiej. Pycha! Składniki: 250 g surowego

Gospodyni Miejska
ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ 485

będzie pomarszczona przy brzegach. Trzeba uważać aby nie spalić fety, więc zalecamy częste zaglądanie do piekarnika pod sam koniec pieczenia. 7. PODANIE: Danie dobrze smakuje z pieczonymi ziemniaczkami lub smażonym ryżem i sałatką. Mimo, iż niepozorna, jedna połówka bez problemu nasyci jedną osobę. Skórki nie jemy, gdyż w dużych i starszych okazach jest po prostu twarda. OM NOM NOM! Świeżutki

Nerds Kitchen