Moja kolejna odsłona ryżu w stylu azjatyckim to zaskakujące i bardzo smaczne połączenie ze smażonym porem, kapustą pekińską oraz grzybami mun, z dodatkiem sezamu i
Bon appetit mon amiePupety kochamy chyba wszyscy. I ja nie jestem wyjątkiem :). Zdecydowanie bardziej wolę mięso gotowane niż smażone, stąd moje uwielbienie do wszelakich gotowanych klopsików czy
Walijskie PichcenieWczoraj u nas na obiad była zapiekanka z ryby w sosie koperkowym. Dużo zdrowsza propozycja niż ryba smażona w panierce, a zarazem bardzo smaczna. Polecam również
kuchnia doskijuż na stałe zagości w moim jadłospisie ;). Polecam podawać z brązowym ryżem lub kaszą jaglaną dzięki czemu nie dodamy sobie kalorii. Składniki: 2 piersi kurczaka ok. 400 g pieczarek 1 średnia cebula 200 ml śmietany 30% sól, pieprz, papryka 50 ml wody natka pietruszki oliwa do smażenia Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy i kroimy(...)pieprzem. Dolewamy ok 50 ml wody i śmietanę. Całość gotujemy kilka minut na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę. Podajemy z kaszą jaglaną, ryżem białym/ brązowym, ziemniakami lub grzanką . Przepis zaczerpnięty /ugotujmyto.pl/ Bon Appetit
Pudełko rozmaitościpomarańczy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy 6 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku sól, pieprz oraz cukier do smaku PANIEROWANE KULKI Z RYŻU : 1 szklanka ryżu ( suchego - należy go ugotować ) 80 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko do farszu sól pieprz do smaku papryka słodka do smaku 1 łyżeczka natki pietruszki(...)kieliszków, dekorujemy kaparami i polewamy odrobiną sosu. Podajemy. Kulki z ryżu - Ryż należy wcześniej ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Przekładamy go do miski, dodajemy przyprawy, podpieczoną cebulę, jajko, tarty ser i mieszamy masę. Formujemy nieduże kulki i panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Podajemy
Kulinarne Fantazje Mariolipuszka ananasa 1 mały sok pomidorowy (330 ml) przyprawy: sól, pieprz, curry, kurkuma, chilli do zagęszczenia sosu: 1-2 łyżki mąki pszennej Wrocławskiej + nieco wody do potrawy ryż WYKONANIE Pora umyć, pokroić w krążki (tylko białą część), przełożyć do głębokiej patelni i skropić oliwą. Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiego talerza lub miski(...)patelnię do pora. Włączyć palnik i smażyć mieszając od czasu do czasu. Jak mięso nie będzie już surowe, to dodać umytą i pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojony w kostkę ananas wraz z słodką zalewą, sok pomidorowy i wsypać mieszankę chińską. Wszystkie składniki wymieszać i dusić około 15 minut. W międzyczasie ugotować ryż w ilości wedle uznania (u mnie saszetka
Passions hobbies lifepokrojoną cebulkę, smażymy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, kapustę kroimy na małe kawałki, mięso mielimy. Do podsmażonej cebulki dodajemy zmielone mięso, oraz marchewkę. Wszystko mieszamy i chwilkę dusimy. Dodajemy kapustę i czosnek przepuszczony przez praskę. Dusimy całość chwilkę na małym ogniu. Następnie dodajemy wodę. I gotujemy około 7 minut, po tym czasie dodajemy ryż i gotujemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuopcjonalnie szczpytą cukru. Kiedy cebulka się zeszlki dodajemy paprykę i smażymy 3-4 minuty. Spażone i obrane ze skórki pomidory wrzucamy na patelnie i dusimy 2-3 min. Dodajemy passatę oraz wino, dusimy przez 3-4 minuty aby sos się lekko zredukował. Na patelnię wrzucamy ryż i całość zalewamy bulionem, ale nie całym. 100 -150 ml zostawiamy
DefinicjaSmakupodsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i smażymy cały czas mieszając na dużym ogniu - będzie chrupiący. Przyprawiamy solą, pieprzem i dużą ilością papryki słodkiej w proszku. Zmniejszamy ogień i wrzucamy papryki pokrojone w kostkę. Wlewamy odrobinę wody, przykrywamy i dusimy przez około 20 minut. Podajemy z ryżem - u mnie z tajskim sosem chili słodko -pikantnym. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeopanować napady padaczkowe u Córuni, ale ja jestem tak wypompowana emocjonalnie, że nie mam ani siły ani ochoty na gotowanie. Ale mam pełne słoiki w lodówce i nawet gotowany ryż się znajdzie! Będzie pysznie Składniki: 2 szklanki* surowej czerwonej soczewicy (~350 g) 1 duża marchewka 1 cebula 2 cm korzenia imbiru (może być mniej) lub 1 łyżka pasty imbirowej(...)Następnie, dodajemy pomidory z puszki i startą marchewkę i na wolnym ogniu smażymy przez około 2 minuty. Wsypujemy przepłukaną soczewicę i zalewamy wodą. Na wolnym ogniu gotujemy aż soczewica zmięknie często mieszając. Gdy już jest gotowa, dodajemy ocet jabłkowy, całość mieszamy i solimy do smaku. Podajemy z ryżem lub ziemniakami. Smacznego! *Szklanka ma pojemność 250 ml. Artykuł Soczewica czerwona
Lamarida.plkurczaka, sprawdzą się też same suszone zioła. Cienkie kotlety drobiowe smażą się błyskawicznie. Kiedy będą już prawie gotowe, wystarczy tylko na wierzch nałożyć podsmażone warzywa i posypać serem, który rozpuści się pod przykryciem. Pierś z kurczaka z papryką i serem pysznie smakuje z ziemniakami, ryżem lub kaszą, a także prostą sałatką lub surówką. Polecam na szybki, bezstresowy obiad(...)startego żółtego sera Przepis na pierś z kurczaka z papryką i serem, przygotowanie: Na niewielkiej ilości tłuszczu usmażyć pokrojoną w kostkę paprykę i drobno posiekaną cebulę. Doprawić, pod koniec smażenia dodając drobno posiekany czosnek. Odłożyć. Każdą pierś przekroić tak, by powstały cztery kotleciki, delikatnie rozbić. Każdy oprószyć przyprawami, smażyć do zarumienienia i miękkości na niewielkiej ilości tłuszczu. Gdy kurczak
Lekcje w kuchniprzyrządzam pierś z kurczaka , jest bardzo smaczna w każdej formię , tu zapraszam na soczystą pierś z kurczaka z dużą ilością koperku, cebuli i mleka kokosowego,bardzo fajne smakuje z ryżem , bądź pure,zapraszam do spróbowania . Składniki 1 pierś podwójna 1 duża cebula 1 pęczek kopru 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka pieprzu(...)wyciągam z lodówki , na dobrze rozgrzaną patelnie wykładam pierś z kurczaka i smażę około 15 minut , następnie dodaję mleko kokosowe oraz pół szklanki wody, gotuję na małym ogniu aż płyn nam lekko wyparuje , kiedy płyn nam troszkę wyparował , danie jest gotowe do podania , super smakuje z ryżem
Mój Smakgroszkiem, fasolką i boczniakami. Sycący pęczak z zielonymi warzywami, dobrze wypieczonym kurczakiem i smażonymi, aromatycznymi boczniakami. Prostota i smak w jednym. Polecamy! Czas: 1 godzina Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 Robienie pęczotto weszło nam w krew. Pęczak jest i zdrowszy i smaczniejszy od ryżu, a równie łatwo poddaje się obróbce powolnego duszenia w winie i bulionie i wchłania różne(...)popieprz i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz przez 30 minut. Krok 2 W szerokim rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp na nią posiekaną cebulę i czosnek. Jeśli używasz szalotki smaż 1-2 minuty, jeśli zwykłej cebuli, która jest twardsza 3-4 minuty. Krok 3 Przepłucz w zimnej wodzie pęczak i wsyp do rondla. Dodaj tymianek i mieszając praż około minuty
Niedzielny kucharzmoże być) 2 łyżki oleju do smażenia ok. 10 dag żółtego sera lub parmezanu Kurczaka i cebulkę kroimy w niewielką kostkę. Papryczkę i natkę siekamy dość drobno. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej (ustawiamy jak najmniejszy płomień), dodajemy cebulkę, czekamy aż się zeszkli (można ją lekko zrumienić), a następnie wsypujemy ryż. Podsmażamy
Ratunku obiadWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki podstawowe: 2 torebki ugotowanego ryżu, większa pierś z kurczaka + mąka ziemniaczana do obtoczenia, sól, pieprz, mała cebula czerwona, nieduże mango, średniej wielkości czerwona papryka, mała papryczka chili, 3 cm. imbiru, ząbek czosnku, 2 łyżki oleju, łyżka posiekanego szczypiorku. Składniki sosu(...)mango, smażę kolejne 2 minuty, wyjmuję na talerz. Na drugiej łyżce oleju smażę mięso - na dużym ogniu przez 3 minuty - często mieszam. Po tym czasie wrzucam z powrotem warzywa i mango oraz wlewam sos. Gotuję na dużym ogniu przez 2 minuty. Gotowy sos podaję z ugotowanym ryżem. Danie posypuję szczypiorkiem
JejKuchnia