ogniu potrząsając naczyniem tak aby płyn pokrył mięso. Smaż pół minuty, odwróć kostki wołowiny i smaż kolejne pół minuty. Zdejmij z woka. Wytrzyj ręcznikiem papierowym i usmaż drugą porcję mięsa. Wyłóż na talerz sałatę, pokrojonego w plastry pomidora a następnie wołowinę. Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego! Artykuł Piątek: Shaking beef (Bo Luc Lac) pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzkurczaka, podsmażyć, a następnie dodać paprykę. Całość smażyć na wolnym ogniu aż papryka lekko zmięknie. 5. Zawartość patelni przełożyć do wysokiego garnka, dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, kukurydzę, czerwoną fasolę, słodką i ostrą paprykę i doprawić do smaku solą. Całość dokładnie wymieszać i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. 6. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. 7. Meksykańskie
Szalona Kuchnia Ewelinypanir makhani (ser indyjski w kremowym sosie pomidorowym), pakora (panierowane w mące z ciecierzycy smażone warzywa) i alu parahta (placek indyjski nadziewany ziemniakami) (49 zł) pożywny zestaw dla 1 osoby, w którego skład wchodzi kofta (pulpeciki warzywne w sosie) i cawal (prosty ryż basmati) (29 zł)) harabhara kabab (kotleciki warzywne) i cawal (prosty ryż basmati
Kulinarne przygody Gatityprzykryć by nie wystygł. Patelnię przetrzeć ręcznikiem papierowym. Usmażyć jajka sadzone, posypując je posiekaną pietruszką. Ryż wyłożyć na talerze formując "górkę". Na wierzch wykładać jajko sadzone. Banany przekroić wzdłóż na pół. Obtoczyć w mące. Usmażyć na tej samej patelni, na której przed chwilą smażyliśmy jajka. Przełożyć na talerze. Podawać z ciepłym sosem. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia
Zielona Kuchniacukinią, przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem, a pod sam koniec gotowania dokładamy pomidory. 3. Czas smażenia i duszenia trwa ok 40 minut, wykonanie całości łącznie z krojeniem trwa przeważnie ok. 60 minut. Leczo najczęściej podajemy z pieczywem, ale jest też bardzo dobre z ryżem lub ziemniakami
Apetyczna babeczkałatwe do zrobienia. Mięsko wyszło delikatne, miękkie i aromatyczne. Schab podałam z ryżem i surówką z białej rzodkwi i marchewki . S kładniki: 6 plastrów schabu 4 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego smalec do smażenia majeranek słodka czerwona papryka sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem. Każdy
magiczna kuchnia Kasiwersji (prażone, z solą himalajską) smakują świetnie. Składniki (4 naleśniki): 100 g mąki z ryżu brązowego (Radix-bis) 125 ml mleka 125 ml wody gazowanej 2 jajka 10 g melasy trzcinowej (Radix-bis) szczypta soli himalajskiej masło klarowane/olej kokosowy do smażenia Dodatki: dżem jagodowy (Radix-bis) żurawina suszona (Radix-bis) pestki dyni prażone z solą (Radix
Zdrowie na języku :Pgrubych oczkach żółty ser. Przyprawiamy papryką słodką mieloną, ziołami prowansalskimi, pieprzem oraz solą. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złocisty kolor. Usmażone kotleciki układamy na papierowym ręczniku, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami takimi jak np. ziemniaki, ryż z warzywami, pieczone ziemniaki, sałatka
Kuchnia MagdaLenyrulonik. Na końcu można spiąć wykałaczką. Roladki dokładnie obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym na patelni tłuszczu, ale na niedużym ogniu, aby wszystkie warstwy się usmażyły a wierzch nie spalił. Podawać na ciepło z ziemniakami/ ryżem/ kaszą i surówką
Simply Foodpodać ich z niczym innym jak tradycyjnymi ziemniaczkami z koperkiem, a następnego dnia z ryżem maślanym i natką pietruszki. Do tego lekka sałatka z pomidorków i fasolki i obiad (jak zawsze pyszny;)) gotowy. Kotlety pachną przyprawami, aromatyczną kolendrą, masłem na którym się smażyły oraz delikatnie sok z grejpfruta (opcjonalnie możecie użyć innego cytrusa jaki macie w domu). Składniki
Zasmakuj Kuchnikoszulce 8. Zapiekanka brokułowa z jajkami 9. Pizza z jajeczną osłonką 10. Kotlety jajeczne z ryżem i szczypiorkiem 11. Zupa chlebowa z jajkiem w koszulce 12. Zapiekanka jajeczna 13. Jajka zapiekane w sosie chrzanowym 14. Muchomory- jajka nadziewane 15. Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu 16. Jajko sadzone w paprykowych obręczach 20. Jaja w marynacie 21. Jajko
Tradycyjna Kuchniacurry i podsmażać do miękkości. Po tym czasie dodać kurczaka pokrojonego w kostkę i dalej smażyć. Kiedy kurczak będzie już dobrze podsmażony dodać śmietankę. Chwile wszystko podgotować. Na końcu dodać resztę curry, kurkumę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dobrze komponuje się z ryżem
Smaki Nataliizielonych szparagów łyżeczka oliwy sól i pieprz do smaku 120 g wędzonej makreli Ryż wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości około 12 minut. W tym czasie umyte szparagi nacieramy oliwą, posypujemy solą i pieprzem i na patelni grillowej smażymy do miękkości (około 8 minut). W rondelku rozgrzewamy oliwę, czerwoną cebulę i paprykę drobno siekamy i podsmażamy
Mienta blogłyżka oleju kokosowego Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krótko warzywa. Zmniejszamy ogień i dusimy dodając sałatę. Mieszamy często, aż sałata zwiędnie. Podajemy na ciepło lub zimno, jako przekąskę lub dodatek do mięsa, na kolację, do ryżu lub kaszy. Dobrze smakuje też posypana słonecznikiem i kawałkami sera feta
Kucharzycapatelni rozgrzałem oliwę. Podsmażyłem posiekaną dymkę i czosnek. Dodałem koncentrat pomidorowy i rodzynki, wymieszałem, chwilę smażyłem. Dodałem goździki, kakao, kunimi i chili, dolałem tyle wody, aby powstał gęsty sos. Mięso ułożyłem w brytfannie, zalałem sosem, piekłem godzinę w temperaturze 180 stopni C. z ryżem i surówką
R'n'G Kitchenpowinien mieć na imię kocham majonez. Placuszki, można zajadać w kanapce z ziemniakami, kaszami czy ryżem. Przepyszne na ciepło i na zimno. Do środka można dodać tak naprawdę wszystko, na co macie ochotę. Tak więc wstałam sobie o 7 rano ( I'm crazy ) smażę te placki w towarzystwie Kędziora i Tymańskiego - Ranne Kakao podjadając majonez ze słoika. Dobrego dnia
pieprzny smaczekuformowałam kulki wielkości orzecha włoskiego. W rondlu rozgrzałam 200-250 ml oleju rzepakowego, wrzucałam kulki, smażyłam 5-6 minut na wystarczająco dużym ogniu, żeby olej cały czas wyraźnie wrzał. Wyjęłam na papierowy ręcznik, wbiłam w każdą kulkę wykałaczkę, podałam z sosem orzechowym i ryżem jaśminowym
Kuchnia Prezydentowejimbirem, wlać przyprawę do zup maggi, dodać dżem z czarnej porzeczki , posolić do smaku i smażyć około 10 minut na wolnym ogniu. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wody, wlać do mięsa dodać marchewkę z groszkiem i mieszając dusić do zgęstnienia. Podawać z ryżem lub makaronem
Tradycyjna Kuchniaskładniki się połączą. Nie próbować, bo to gorący karmel! Do sosu wrzucić kurczaka, smażyć kilka minut. Na koniec dodać płaską łyżeczkę granulowanego czosnku i orzechy nerkowca. Wyłączyć gaz i zaczekać kilka minut. Spróbować sos – jeśli to konieczne dodać sól. Podawać z ryżem – najlepiej basmati
Kulinarne Inspiracjesezam (oba rodzaje). Rybę obtoczyć w mące, a następnie w jajku i bułce z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju aż nabierze złoto-brązowego koloru. Można również posmarować olejem i zapiekać w piekarniku przez 20-25 minut w 180 ° C Podawać z brązowym ryżem i gotowanymi warzywami. Smacznego
Pełny talerzrano przed imprezą, a potem tylko podgrzać i podać z pieczywem. Z makaronem, czy ryżem również smakuje wybornie : ) Pikantne Chili najlepiej przygotować kilka godzin przed podaniem, wówczas zyskuje dużo bogatszy smak :) Składniki: 75dag mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego ok. ½ szklanki oleju do smażenia mięsa 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 puszka pieczarek
Smakowy Rajdodatkiem ryżu..70 dkg mielonego mięsa1 cebulabułka tarta2 jaja1 saszetka ryżu Piątnica sól,pieprz, wegetaolejRyż gotować[ ja "gotowałam "w cudzie kuchennym], dodać do mięsa mielonego.Dodać jajka, pokrojoną cebule i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę.Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju
Moje domowe kucharzeniepowstrzymałam się od 'niezdrowego połączenia' :)Wam, oczywiście, w talerze zaglądać nie będę więc śmiało podajcie ryż, bo tutaj wspaniale pasuje wizualnie :)Polecam!* łosoś- 300 g* szpinak- (u mnie mrożony)** cebula- 1 szt.* czosnek- 4 ząbki* sok z cytryny- 1 łyżka* masło klarowane- do smażenia (lub oliwa + 2 łyżki masła)* musztarda- 2 czubate łyżki (u mnie miodowa)* przyprawy: sól, pieprz
Kraina Miodem PłynącaSkładniki: kapusta biała 1 duża, Farsz: - w opisie, cebula 1 sztuka, masło do smażenia 8 łyżek, pomidory 1 kg, cukier 1 łyżkę, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa w płynie - do smaku FARSZ: 3/4 kg mielone z drobiu, jajka 2 sztuki, ryż 3 torebki ugotowane, cebula 1 sztuka, papryczka z chilli 1 sztuka, koperek 1 pęczek, kucharek do smaku
W Mojej Kuchni Lubiędrugą porcję wywaru dodajemy natkę z sokiem i skórką z pomarańczy, dokładnie mieszamy. Finalnie, gdy ryż pochłonie sok do risotto dodajemy łyżkę masła i mieszamy do połączenia. Doprawiamy wedle uznania lub według przepisu. Schłodzonego łososia, umieszamy na rozgrzanej patelni z niewielką warstwą oliwy. Smażymy z dwóch stron około 4-5 minut z każdej strony na średnim ogniu (czas zależy
Symfonia Smakówwody, aby rozrzedzić sos. Następnie wlewam go na patelnie, na której smażą się roladki, mieszam delikatnie z bulionem mięsnym (by dokładnie połączyć ze sobą) i ponownie duszę pod przykryciem, około 2-3 minuty. Świetnie pasują ziemniaki z wody lub ryż, a do tego jakaś smaczna warzywna sałatka / surówka. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiudka są mięciutkie i aromatyczne. Mają ciekawy smak. Będą idealne z ryżem lub makaronem i surówką. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 duże udka z kurczaka 2 cebule 4 łyżki sosu sojowego przyprawa do kurczaka pieprz do smaku 1 ząbek czosnku ok. 1/4szkl. wody olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Udka z kurczaka umyłam i osuszyłam. Następnie(...)szklanki wody i dusiłam udka razem z cebulą pod przykryciem do miękkości. Co jakiś czas mieszałam cebulę i przewracałam udka na drugą stronę. Udka najlepiej podawać z ryżem lub chińskim makaronem i surówką z kiełków lub kapusty pekińskiej. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjepomidorki. Smażyć aż warzywa lekko zmiękną. Mięso włożyć na patelnię, wlać wodę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu aż mięso zmięknie. Gdyby płyn wyparował z patelni, podlać trochę wodą. Sos zagęścić mąką wymieszaną w małej ilości wody. Tak rozmieszaną mąkę powoli wlać do gotującego się sosu. Wymieszać i gotowe. Podawać z ziemniakami, makaronem ryżem lub kopytkami
Kuchnia Pokoleńosobne patelnie. Smażyć na średnim ogniu przez kilka minut aż zmięknie. Do garnka włożyć pokrojoną w paski paprykę czerwoną. Dodać sól oraz mleko kokosowe. Gotować na małym ogniu do momentu, w którym papryka lekko zmięknie. Gotowy sos podzielić na dwie części. Pierwszą częścią zalać kurczaka usmażonego w marynacie curry a drugą w marynacie chili. Kurczaka podawać z ryżem, posypanego
mecooksprzedstawiona jest głęboka patelnia 28 cm+przykrywka. LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak sama nazwa wskazuję i to jest właśnie największą zaletą tego produktu, że jest to patelnia tytanowa do smażenia bez tłuszczu ! Nieprzywierana powłoka, która dla mnie jest wręcz zbawieniem! Dla osób zdrowo odżywiających się i liczących kalorie (jak w moim przypadku) takie produkty są idealne. Wbrew pozorom, nie zawsze(...)zarazem bardzo smaczny. Wykonałam go bez smażenia na tłuszczu, a w zamian mogłam wykorzystać większą ilość śmietany do dania. Ten sos jest tak dobry, że pasuję do każdego rodzaju kaszy czy nawet makaronu. Mi szczególnie zasmakował w połączeniu z kaszą gryczaną. Polecam również wykonać w wersji z kaszą jaglaną i ryżem brązowym. Wartość odżywcza 1 porcji: 509 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuskładniki wrzucić na patelnię do kurczaka i smażyć przez minutę. Wlać mleko kokosowe oraz dodać gałązki trawy cytrynowej. Zagotować. Dodać pastę curry (do smaku; ja zazwyczaj jej nie żałuję). Wlać sok z limetki. Chwilę pogotować pod przykryciem. Wyjąć trawę cytrynową. Spróbować sos i ewentualnie doprawić. W osolonej wodzie ugotować na sypko ryż, a następnie podawać razem z curry. Smacznego
Food Squaredługoziarnistego ryżu zielenina do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy na spore kawałki. Krok 2. Umyte mięso kroimy w grubą kostkę, boczek w plasterki. Krok 3. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian mięso, paprykę i plasterki bekonu (możemy również dołożyć plastry cebuli), smarujemy 3 łyżkami oleju i kładziemy na średnio rozgrzany grill. Smażymy(...)wcześniej sparzone i obrane ze skórki), dodajemy keczup, miód i 2 łyżki oleju - doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowe szaszłyki polewamy sosem, podajemy z ryżem, dekorujemy zieleniną. Świetnie smakują również podane z lekkim sosem jogurtowym oraz lekką sezonową sałatką. Smacznego :) Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI - BITWA NA PRZEPISY
Moja Książka Kucharskasmażyć na dużym ogniu aż kurki się przyrumienią i nadmiar wody się zredukuje. Dodać masło i podsmażać jeszcze chwilę na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Tak podsmażone kurki dodać do gorącego bulionu razem z ziemniakami, doprawić solą, czarnym pieprzem, odrobiną pieprzu cayenne i gotować na niedużym ogniu aż ziemniaki zmiękną. W osobnym garnku ugotować ryż (kolorowy
Ukojenie Podniebieniasię ryż, gdyż to danie właśnie najlepiej z nim smakuje. Składniki na 4 porcje: 2 małe cukinie 1 duży bakłażan 100-150 g świeżego szpinaku 2 cm świeżego imbiru (można zastąpić 1 łyżeczką suszonego lub łyżką soku z cytryny-w ostateczności) 400 ml puszka mleka kokosowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia łyżka pasty(...)Ikei i dzięki temu jestem nareszcie szczęśliwą posiadaczką wirówki do sałaty za całe 9,90 W ganku rozgrzej olej i wrzuć cebulę, smaż ja przez 1 minutę po czym dodaj pastę curry Dodaj czosnek i imbir, wymieszaj, smaż kilka sekund po czym dodaj wodę. Duś około mininuty. Dodaj całą zawartość puszki mleka kokosowego i doprowadź do wrzenia. Wrzuć bakłażana, dodaj
greenscarfobiad proponuję te aromatyczne i pachnące ziołami filety z kurczaka. Z dodatkiem ryżu lub kaszy i ulubionej surówki będą stanowiły pyszny i wartościowy posiłek dla całej rodziny. 3 filety z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki przyprawa do kurczaka w młynku sól morska w młynku 1 łyżka ziół prowansalskich pieprz świeżo mielony 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 szkl śmietanki(...)grubym dnie rozgrzać, ułożyć kawałki mięsa i smażyć na dużym ogniu aż mocno się przyrumienią. Na koniec dodać posiekany czosnek, przykryć i dusić ok 15min. Podlać śmietanką i podgrzewać na małym ogniu (bez przykrycia) do czasu aż śmietanka się zredukuje do gęstego sosu (ok 10-15 minut). Podawać z ryżem i surówką. Można zwiększyć ilość sosu dolewając ok 1/2l gorącej
Smakołyki Asi