możemy korzystać dodając własną inwencję twórczą :) Książka jest wyposażona w dodatkowe materiały multimedialne. Przy pomocy aplikacji TAP2C możemy na smartfonie lub tablecie obejrzeć zdjęcia lub filmiki - np. jak oskórować rybę :) Podsumowując - książka Kuroniów to świetna propozycja z mnóstwem ciekawych porad, by przygotowane przez nas posiłki były nie tylko smaczne, ale również ekonomiczne
Moje Kuchenne RewelacjeDzisiaj mamy dla Was propozycję grilowanego łososia w curry w towarzystwie kuskusu i świeżej sałtki pomidorowej z kolendrą. Tak marynowanego łososia wspólnie z
Kuchenne WariacjeSylwester już jutro. Pewnie wielu z was spędza go na domówkach z rodzina czy znajomymi, szykując różne przekąski. Dlatego dla Was pomysł na jedną z takich
Bernika - moj kulinarny pamietnikJeśli jeszcze nie znudziły Wam się śledzie i ryby to możecie sobie zrobić rolmopsy. Będę fajną przystawką na Sylwestra, bo jak wiadomo "rybka lubi pływać" a przed nami szampańska zabawa. Składniki: płaty śledziowe marynowane w occie papryka marynowana ogórki konserwowe cebula musztarda Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w piórka, zalać wrzątkiem na około 10-12 minut. Jeśli nie lubicie smaku surowej
Ala piecze i gotujełyżki oliwy 1 duży koper włoski 1 czerwona cebula garść czarnych oliwek przekrojonych na połówki Przygotowanie: Przy pomocy ostrego noża (ja użyłam noża o cienkim ostrzu do filetowania ryb) odetnij z pomarańczy końcówki, następnie obierz je skórki odcinając również białą warstwę (ma pozostać sam miąższ). Miąższ pomarańczy pokrój na cienkie plasterki. Weź 4 najmniejsze plasterki i wyciśnij z nich
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: 1 kg śledzi marynowanych słoik papryki marynowanej 2 duże cebule 10 dag rodzynek 5 łyżek ketchupu 5 łyżek oleju sól, pieprz, cukier Sposób przygotowania: Śledzie
Pobite gary BarbarySkładniki: 1 kg śledzi solonych 5 ogórków konserwowych 5 kawałków marynowanej papryki 1 duża cebula sos: 2 musztardy delikatesowe 3 łyżki miodu 2-3 łyżki oleju
Pobite gary BarbaryTaką sałatkę spokojnie można zrobić na przyjęcie sylwestrowe nakładając ją na krakersy aby było tak na jeden kęs. Polecam gorąco, jest smakowita. Sałatka z ryżu i
Moje Małe Czarowanierewelacyjnymi sosami, ale zanim przejdę do szczegółów chciałam Wam opowiedzieć o nich kilka słów. Sos sojowy Kikkoman to uniwersalna przyprawa, która urozmaici mnóstwo potraw. Możemy go dodać do ryby, mięsa, sałatki, warzyw, dania głównego, a nawet deseru. I nie ma znaczenia czy nasze danie pochodzi z kuchni azjatyckiej, śródziemnomorskiej, niemieckiej czy amerykańskiej. Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman jest wytwarzany
Kulinarne przygody Gatitydodatek do potraw, np. pieczenia mięs, zwłaszcza drobiu oraz do wypieku ciast i dekoracji deserów. Przekąski sprawdzają się idealnie jako przystawki i służą jako pyszny dodatek do mięs, wędlin, ryb i serów oraz sporządzania sosów. Są również wspaniałym dodatkiem do sałatek owocowych, warzywnych i rybnych. Syropy z najlepszych polskich owoców oraz aromatycznych przypraw i ziół są wspaniałym dodatkiem do herbat
Sama słodycz i szczypta chiliDziś mam dla Was przepis na fantastyczną przekąskę na ciepło! Idealna na Sylwestra, ale nie tylko! Takie krokiety są też świetnym pomysłem na obiad ( jako dodatek do mięs, ryb ) albo na ciepłą kolację. Rewelacyjnie komponują się z sosami – grzybowym, czosnkowym, koperkowym albo pomidorowym! Koniecznie wypróbujcie! Są to najlepsze krokiety ziemniaczane jakie kiedykolwiek robiłam! Gwarantuję, że zrobią furorę, a domownicy
Ostra na Słodkomacie takie jedno danie, bez którego nie wyobrażacie sobie świąt? Karp? Ryba po grecku? Barszcz z uszkami? W moim domu takim daniem jest kutia. Przyrządzana koniecznie z omielanymi ziarnami pszenicy. Spotkałam już przepisy z ryżem, pęczakiem czy nawet makaronem, ale żaden z tych substytutów nie pozwoli na uzyskanie prawdziwej
Gotuj z Blue Ravenjeszcze około 5 minut wszystko mieszając, aby składniki dobrze się połączyły. Odstawić do wystygnięcia. Filety ze śledzia odcedzić z wody, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na mniejsze kawałki. Rybę układać w szklanym naczyniu, na przemian z sosem. Odstawić do lodówki, żeby się "przegryzły
Kuchnia w opałachwymagają dużo pracy, a dają szansę na satysfakcję smakową bez konieczności siedzenia w kuchni po nocach. Powrzucałam tu i tam na facebooku przepis na kotlety sojowe a'la ryba w occie i jak się okazało, jeszcze wiele osób tego sposobu nie znało, kilka kolejnych już wypróbowało i potwierdziło, że to jest pyszne, co cieszy bardzo, jak zawsze :) Nasze kotlety
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE