latkes (placki), konfitury, marynaty i kiszonki, ale też rewelacyjną recepturę na oryginalną żydoiwską chałkę i czulent. Urzekły nas przepisy na omlety i naleśniki oraz pełne witamin, kolorowe i zdrowe sałatki. W kolejce do przygotowania czeka już zupa z kaputy z grzybami i kotlety z kaszy gryczanej oraz wiele innych rewelacyjnych potraw z bogatego menu, które Fania serowała w swojej
Cztery Fajeryprzygotowuję dżem dyniowy na zimę czy tylko zupę krem z dyni, pestek nigdy nie wyrzucam. Uprażone w piekarniku z dodatkiem aromatycznych przypraw smakują obłędnie. Są świetnym dodatkiem do sałatek, muesli i zup i domowego chleba. Pestki dyni są bardzo łatwe do przygotowania i gotowe do zjedzenia w zaledwie pół godziny. Możesz je uprażyć w piekarniku lub na patelni. Warto
Cztery Fajeryzrobić jak jest tylko jedna makrela wędzona a domowników kilkakrotnie więcej? Oczywiście sałatkę albo pastę.Nie każdy może przepada za wędzoną rybą, a makrela ma dość charakterystyczny i wyrazisty zapach. Po dodaniu kilku składników smak znacznie łagodnieje a przy okazji mamy pyszną przekąskę, smarowidło lub dodatek. Rozmyślnie nie dodawałam tu ryżu, mimo że świetnie pasuje [...] Artykuł Sałatka z makreli wędzonej
Pieprzyć z FantazjąRewelacyjne mięciutkie mięso, sałatka z ogórków kiszonych podane w namoczonej w powstałym z duszenia mięsa sosie bułce. O matko jakie to jest dobre. Pierwszy raz spotkałam się z tym daniem podczas wypadu do Krakowa. Odwiedziłam wtedy restaurację Ewy Wachowicz Zalipianki gdzie podawano ten przysmak i już wtedy wiedziałam że na pewno powtórzę to danie u siebie w domu. Niektóre(...)Zapraszam na moją wersję maczanki Krakowskiej. 4 porcje około 1 kg karkówki 2 średnie cebule sól pieprz kminek czerwona słodka papryka 3 ząbki czosnku Musztarda 4 bułki sałatka z ogórków kiszonych 4-5 ogórków kiszonych 1 mała cebulka 3-4 łyżki oliwy Mięso kroimy na plastry ja kroiłam na 8 cienkich plastrów ale można też kroić na 4 grubsze według
Andzia PichciNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Czasami ktoś pyta się o prostą i szybką sałatkę. Uwielbiam różnego rodzaju, szczególnie takie, które mogę zabrać do pracy, bo kanapki są monotonne. Nie pamiętam kiedy pierwszy raz jadłem sałatkę makaronową, jednak pamiętam, że była z tuńczykiem. Tym razem w moje sidła wpadł kurczak wędzony. Przepyszny dodatek do wielu sałatek
R'n'G Kitchenpaprykę i blanszujemy ok. 3 - 4 minut. Sparzoną paprykę odcedzamy na sicie i pozostawiamy aby trochę ostygła. Przepisy na jesienne przetwory: Kiszona czerwona kapusta , Kapusta po grecku do słoików , Sałatka grzybowa do słoików , Sałatka zimowa z ogórków w occie , Sałatka z zielonych pomidorów Przestudzone warzywa układamy w słoikach z dodatkiem kilku ząbków czosnku. Następnie słoiki zalewamy wrzącą marynatą
Gotujemy i jemyCzasami ma ochotę na sałatkę, którą przygotuję z tego co mam w domu. Gotowałam buraki, więc pomyślałam aby zrobić właśnie z buraka coś na śniadanie. Padło na tę sałatkę i muszę przyznać, że była smaczna. Szybko, smacznie i zdrowo. Tak więc czasami dziwne połączenia są strzałem w dziesiątkę. Może się skusicie i też przygotujecie a przy tym będzie mi miło(...)jeśli podeślecie fotkę a ja wrzucę ja do galerii zdjęć czytelników, którzy korzystają z moich przepisów i podsyłają zdjęcia potraw. Sałatka z buraczka
Ewa w kuchnichrupiącej kalarepy. Delikatna kalarepka znakomicie spełnia się w tym wydaniu, w parze z zasmażką. W komponowaniu pełnego dania obiadowego warto pokusić się o wzbogacenie go warzywami w różnych formach. Sałatki, surówki, kiszonki i kapusta to tylko jedne z rozwiązań przemycania warzyw. Warto poszukać smacznych rozwiązań i inspiracji na naszym blogu, gdyż w dziale sałatek znajduje się mnóstwo przeróżnych smakowitych przepisów(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Duszona kalarepa do dań obiadowych 0 od 0 osób Autor: Paweł Clad Danie: Sałatka Trudność: Łatwe Ilość 2 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 70 kcal Zasmażana kalarepa dla odmiany od kapusty zasmażanej. Rzadko spotykany przepis i pomysł na wykorzystanie chrupiącej kalarepki. Składniki: 3 kalarepy 120 ml wody 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej
ProstePesto.plpomysł na tą potrawę brzmi dla Was dziwnie i nietypowo, ale zaufajcie mi, to jest obłędnie pyszne. Dobrej jakości ser feta, usmażony w panierce z dodatkiem płynnego miodu, sałatką z pomidorków i chlebkami pita. Możesz użyć gotowych chlebków lub zrobić na przykład proste placki chlebowe z patelni lub indyjskie chlebki naan . Polecam Wam także: – kotlet serowy – smażony camembert(...)stworzyć panierkę. Na koniec panierkę popieprz z obu stron. Na patelni rozgrzej olej lub oliwę. Smaż ser przez 2-3 minuty z każdej strony. W tym czasie przygotuj sałatkę. Pokrój pomidorki, dodaj do nich łyżkę oliwy z oliwek, listki bazylii, sól oraz pieprz. Na talerzu połóż sałatkę, usmażony ser, placki pity lub inne. Ser polej łyżką miodu i od razu
nietylkopasta.plcale mięso było zanurzone. Doprawiamy papryką ostrą i czosnkiem. Dusimy całość około 15 minut. Po upływie czasu zagęszczamy zasmażką z mąki i masła. Podajemy z ryżem i ulubioną sałatką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gulasz Drobiowy z Pieczarkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plRewelacyjna sałatka na zimę. Nic dodać nic ująć. Mam cukinię w ogrodzie, ponieważ bardzo ją lubię. Polecam. Wykonanie – cukinię umyć, odciąć końcówki i pokroić w cienkie plasterki. Gdyby cukinia miała twardą skórę to ją obierzcie. Czasami skórki są bardzo twarde. Papryki umyć i pokroić w paski. Cebulki obrać i pokroić w półplasterki. Wszystko razem wrzucić do dużej miski(...)postawić słoiki. Wlać wody do 3/4 wysokości słoików. Gotować słoiki 10 minut od zagotowania się wody. Zaraz wyjąć słoiki z wody i tak je zostawić aż ostygną. Polecam sałatka pycha, super dodatek do codziennych obiadków. Polecam i życzę smacznego
Kuchnia PokoleńGolden Delicius mają słodko-winny smak i cudowny aromat. To kruche jabłka idealne do suszenia oraz strudla z jabłkami, szarlotki i tarty. Stanowią też doskonały dodatek do sałatek oraz kaczki z jabłkami. Jonaprince - to kolejna odmiana o słodko-kwaśnym smaku i twardym miąższu. Świetna do suszenia oraz do tarty, szarlotki i wszelkich ciast z jabłkami. Nadaje się także
Cztery FajerySałatka z kalafiorem, która podbiła nie tylko moje serce, ale i mojej rodziny. Zawsze kiedy ją zrobię znika w przeciągu kilku godzin - jeszcze nigdy nie doczekała następnego dnia. ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 0.5 główki średniej wielkości kalafiora 1 ser feta(270 g) 4 ugotowane na twardo jaja 250 g zamarynowanego fileta z piersi indyka/kurczaka* 1 łyżka musztardy 2 łyżki
Prosty przepis naSPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘT SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ STIR-FRY Z KREWETKAMI STEKI(...)KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI BÓB KARMAZYNOWY Z BURRATĄ I MANGO SAŁATKA Z MELONA I ARBUZA Z HALLOUMI TATAR Z WĘDZONEJ MAKRELI: – Idealny na grzanki, do pieczywa – Łatwy i szybki w przygotowaniu – Genialnie dopasowany smakowo – Podkręcony olejem sezamowym – Obłędnie pyszny ILOŚĆ PORCJI: 1 MISECZKA CZAS PRZYGOTOWANIA
globuskulinarny