każdej strony. Odstaw na talerz. W tym czasie pokrój drobno bazylię, widelcem zmieszaj z serem gorgonzola. Makaron ugotuj al dente. Na tej samej patelni co smażona była ryba włóż makaron, dodaj bazylię z serem. Mieszaj dopóki ser się nie rozpuści. Podawaj z czarnymi oliwkami
Bike By LifeJeszcze o autorze: Podsumowując z tej książki dowiecie się : 1. Czy soja jest zdrowa 2. Czy powinniśmy spożywać gluten 3. Czy musimy jeść produkty organiczne 4. Czy warto jeść ryby 5. Czy organizmy modyfikowane genetycznie - GMO - są niezdrowe 5. Jak należy żywić dzieci Jeśli chcesz żyć zdrowo i skutecznie schudnąć, przeczytaj koniecznie "Plan Campbella. Korzystałam z notatek prasowych Wydawnictwa Galaktyka
Moje Małe Czarowaniesałatka idealnie to pokazuje. Kilka składników, odrobina krojenia, pół godziny pracy i pyszna sałatka gotowa. Idealna solo na lekki lunch albo jako dodatek do delikatnego mięsa albo ryby. Now there is a season for pears and I took advantage of it with pleasure! There is no better combination than pear and blue cheese, and my salad proofs it perfectly. Just
Martyna Cooksdanie, które lubi każdy – nie znam osoby, kótra na hasło „Pizza!” mówi „Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję
Martyna CooksInspiracja – Kwestia Smaku . Ryż jaśminowy po tajsku może stanowić samodzielny posiłek lub być dodatkiem, np. do udek z kurczaka po tajsku (to będzie temat kolejnego wpisu), dań z ryb , czy krewetek . Zaletą kuchni tajskiej jest bardzo swobodna kompozycja potraw. Używamy składników takich jakie lubimy i w takiej ilości, jaka nam pasuje. Oryginalność smakowa dań jest powodem, że kuchnia tajska
mojewypiekiinietylkostek od befsztyku. Stek to potrawa z kawałka mięsa krojonego w poprzek włókien mięśniowych, który się smaży, piecze albo grilluje . Stek można zrobić z każdego rodzaju mięsa, nawet z ryby. Befsztyk z kolei to stek z wołowiny. Jak surowe mięso jest ci obce, to zacznij od steków wysmażonych i staraj się smażyć je coraz krócej, aż za którymś razem osiągniesz
PaleoSMAKwymieszać w misce z dressingiem, z posiekaną bazylią, rukolą, uprażonymi orzeszkami pinii i od razu podawać. Sałatka na ciepło z makaronu orzo to świetny dodatek do obiadu (np. do ryb) . Ja podałam w towarzystwie soczystej dorady, pieczonej w skorupie solnej (przepis tutaj ). The post Sałatka na ciepło z makaronu orzo appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjadodatkiem soku i skórki z cytryny. Chrupiące, słodko-kwaśne i bardzo soczyste jabłko idealnie komponuje się z delikatną w smaku roszponką. Sałatka świetna jako dodatek do dań z ryb i owoców morza (np. przegrzebków). Sałatkę z roszponki i zielonego jabłka podałam do „ Soczystej dorady, pieczonej w skorupie solnej ” w towarzystwie „ Sałatki na ciepło z makaronu orzo
Moja Delicjacurry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem Do każdego dania dodawana była kawa Inka i nadawała im ciekawy smak. Wszystko było pyszne, najlepsze chyba dla mnie oprócz naszej ryby było curry, a także gulasz z gęsich serc :) Warsztaty były świetnie zorganizowany i wyszedłem z nich z nową wiedzą i mega objedzony ;) Oprócz tych pysznych dań, które robiliśmy, za naszymi
Parowar FacetaDziś po raz kolejny zabieram Was do Hiszpanii na coś pysznego. Pochodzenie tej potrawy nie jest jednoznaczne, bo można ją spotkać w różnych częściach Hiszpanii ( w
Ostra na Słodkosolą, rodzynkami. Zalewę chwilę pogotować około 5 minut. Ma być wyczuwalna jej słodkość. Śledzie ułożyć w naczyniu, najlepiej przykrywanym, można też w słoju zakręcanym, zalewamy zalewą tak aby wszystkie ryby były nią przykryte, a warzywa na wierzchu je przykrywały. Odstawiamy do ostygnięcia, spożywać następnego dnia, kiedy przejdą słodko-kwaśnym smakiem zalewy. Możemy się delektować ich smakiem nawet kilka dni, gdyż
kgwjanczewotart. W formie można przygotowywać wedle uznania dowolnie komponowane tarty słodkie z kremami czy owocami, które umilą spotkanie przy kawie, ale również tarty wytrawne z serami, warzywami, mięsem czy rybami, które można serwować jako pyszny obiad czy kolację. Forma wykonana została z wysokiej jakości stali węglowej. Blaszka do tarty posiada karbowaną ścianę, która nadaje brzegom kruchego ciasta estetyczny kształt, charakterystyczny
Podróż w kulinariaPołączenie marchewki z chrzanem to jest to co najbardziej lubię. Lekko ostry smak surówki i dealnie pasuje do posiłku, gdzie główną role odgrywa ryba. Nietypowo skrojona cieszy oczy. Podniebienie też. ;-) 2-3 średnie marchewki 1/2 jabłka 2 łyżki chrzanu ze słoika 2 łyżki śmietany sól, pieprz łyżeczka cukru koperek 1. Marchewki i jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce
Szefowa kuchnidawna marzył mi się tuńczyk w innym wydaniu. Skomponowałam więc sałatkę ze składnikami, które w połączeniu z rybą stworzyły ... Continue reading
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatystałe! Pilaw z groszkiem i marchewką jest daniem zarówno lekkim, jak i sycącym, a do tego minimalistycznym pod względem użytych składników. Możemy podawać go solo, lub też z ulubioną rybą czy też mięsem. Pilaw przyrządza się niezwykle szybko i jest świetnym pomysłem na obiad w domu, jak i do zabrania do pracy. Gwarantuję, że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę
Ostra na Słodko