ryba - 22624 przepisów (strona:900/1509)

Szybkie roladki z cukinią 174

może by tak zawinąć też coś do przekąszenia? Mistrzem zawijania jest konQbek. Myślę, że jest jedyną osobą ta naszej planecie, która w tortillę jest w stanie zawinąć wszystko. Rybę po grecku. Sałatkę warzywną. Risotto. Leczo. W porównaniu z nim jestem zaledwie początkująca, ale dziś proponuję tortillę w wydaniu też trochę mniej typowym- jako bazę do prostej przekąski, którą śmiało można

les mirabelles
Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym - zdrowy lunch 195

gotuję proste posiłki oparte w dużej mierze na warzywach. Tutaj warzywa występują w dwóch odsłonach - sosie cukiniowo - paprykowym i w klopsikach, do których dodałam startą marchewkę :) Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki płatków jaglanych 1/2 opakowania Marwitek 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko Sos cukiniowo - paprykowy

FitKot
Sałatka z dorsza na papryce 206

Dobrze przeczytaliście tytuł, właśnie na papryce gdyż tutaj papryka użyta została jako miseczka, pyszna chrupiąca miseczka. Sałatka jest szybka w wykonaniu a użyłam tutaj dorsza z

Moje Małe Czarowanie
ETERNO- współpraca 190

pieczonych kiełbasek i mięsiw.  Na śniadanie podaj razem z żółtymi serami, na obiad jako sałatka do pieczeni czy smażonych kotletów. Jako pyszny dodatek do serów, wędlin, mięs, ryb oraz jako składnik sałatek. Syrop zielona herbata Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 10 Skład: cukier, sok z cytryny, woda, zielona herbata 2,5%.  Butelki szklane: zawartość netto 200ml Zastosowanie: do herbaty

ClauditteMissCooking
Podpłomyki, tzatziki i faszerowane kapelusze pieczarek czyli przekąski dla każdego 192

chutney będzie świetnym dodatkiem do tzw. macy. Same tzatziki z kolei nie tylko do podpłomyków, ale również do mięs, frytek, kiedyś nawet zostałem poczęstowany tzatzikami zaserwowanymi jako dodatek do ryby i ryżu, tak więc dowolność i możliwości kombinowania są już zależna od Waszego podniebienia. Jako trzecie zaproponuję faszerowane kapelusze pieczarek. Tzatziki: 1 duży jogurt typu greckiego 2 ogórki 2 ząbki

Kuba Gotuje
Sos imbirowo-śliwkowy 173

słodkawy. Natomiast imbir i pozostałe dodatki sprawiają, że z powodzeniem może być stosowany do potraw wytrawnych. Sosu można używać do mięs, serów czy warzyw pieczonych, ale polecam szczególnie do ryb (smażonych lub gotowanych na parze). Składniki (na ok. 1 litr): ok. 800 g wydrylowanych ciemnych śliwek ok. 4 cm świeżego imbiru cebula 5 ząbków czosnku 2 jalapeno lub inne chili

Weekendy w domu i ogrodzie
Krój Gotuj, WOW - ale książka! 202

rodzinnie, wśród przyjaciół i wspólny posiłek powinien trwać nie mniej niż dwie godziny. Składać się z : antipasti (małe przystawki) il primo (pierwsze danie, pasta) il secondo (drugie danie, mięso, ryby, bądź same warzywa) insalata (sałatka) formaggi e frutta (ser i świeże owoce sezonowe) dolce (deser) Klimat podczas jedzenia, szacunek do jedzenia, używanie wyłącznie świeżych i sezonowych produktów. Włosi bazują głównie

Blondynka Gotuje
szybka pasta z wędzonej makreli 198

wędzona makrela 50 g masła 100 g koncentratu pomidorowego 30% sól, pieprz sposób przygotowania Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości i rozdrabniamy w blenderze lub widelcem. Do tak przygotowanej ryby dodajemy koncentrat pomidorowy, masło pieprz i sól. Całość mieszamy i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy na tostach, przed podaniem dekorujemy drobno siekaną natką pietruszki

Miód i pieprz
Akademia CookUp - Potrawy mączne i makarony 250

bezglutenową, Akademię o sosach, bulionach i zupach oraz knife skills czyli o technikach posługiwania się nożem! Tej edycji Akademii to dopiero poczatek - nie mogę się doczekać owoców morza, ryb, dzieczyzny, jagnięciny czy choćby wołowiny - jeśli chcecie dołączyć - więcej informacji znajdziecie tutaj -  http://cookup.pl/docs/akademia.pdf Makaronowe zajęcia prowadził Paweł Kibart, z pewnością każdy kto interesuje się kulinariami kojarzy to nazwisko

Plate of Joy
Chimichurri 223

drobno posiekać. Dodać oliwę, wymieszać. Doprawić octem, solą i pieprzem. Jeżeli konsystencja będzie za gęsta dodać jeszcze trochę oliwy. Sos odstawić, aby smaki się przegryzły. podawać do mięs i ryb (grillowanych lub pieczonych) Można przez kilka dni przechowywać w lodówce. Przed podaniem ogrzać do temperatury pokojowej dla pełnego uwolnienia aromatów. Smacznego! Przepis dodaję do akcji

Pełny talerz
Prosty jak konstrukcja cepa-sos pomidorowy... 159

stricte patriotyczny w sam raz do prawa konstytucyjnego. Zimą międzynarodowy iście rodem pasujący do prawa międzynarodowego . Prosty jak konstrukcja cepa,zawsze pasujący-sos pomidorowy. Już wkrótce-tajemny sekret placków, ryby i studenty głosu nie mają, Składniki: oliwa z oliwek/olej co kto lubi puszka pomidorów/2-3pomidory żywe cebulka 2ząbki czosnku opcjonalnie : pieczarki albo cukinia Przyprawy: bazylia zioła prowansalskie oregano sól/vegeta

Fiolka w kuchni
Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia 222

niezbędna w naszej diecie. Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia, to bogactwo barw i smaków, a dobór składników jest przemyślany i nieprzypadkowy. Gorąco polecam – do mięs, ryb… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Zdrowa Zielenina z Dresingiem 203

suszone zioła i przyprawy oraz sok z cytryny i limonki Całość dokładnie mieszamy Zawartość kubka wylewamy na sałaty i szpinak Dokładnie mieszamy Surówkę podaję do obiadu, do mięsa i ryb SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Sałatka grecka - na polski sposób 268

religijne. Potrawy nie tylko spożywano, ale też składano bóstwom w ofierze, w różnorodnych intencjach, bądź jako element dziękczynny. Państwo to, ze względu na korzystny klimat, zawsze posiadało zasoby świeżych ryb, owoców morza, a także doskonałych owoców i warzyw. Już w czasach starożytnych Grecy uczynili z biesiadowania prawdziwą sztukę. Ucztom na ogół towarzyszyło obficie lejące się wino - które także stanowi jeden

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pasty z makreli 214

Znów dwa z jednego :) Dwie pyszne, zdrowe pasty z ryby lubianej przez mojego męża czyli makreli. Na piątkowa kolacje w sam raz. Szybkie do przygotowania, i bardzo wydajne. Zapraszam do wypróbowania  i zasmakowaniu w pastach bo przecież jedzenie ciągle samej rybki nudne jest... ;) Składniki 1 makrela wędzona dość spora 2 jajka na twardo 1 mała cebula 3-4 łyżki

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania