ryba - 22624 przepisów (strona:906/1509)

PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA 187

kilku dniach przerwy wracamy z nowymi pomysłami. Przedstawiamy wam dziś pomysł na zdrowe i pełne witamin śniadanie. Dzięki dużej zawartości ryby, sera i jajek dostarczy nam białka i zdrowych tłuszczy. Jest to idealna alternatywa dla past dostępnych w marketach, które zawierają duże ilości konserwantów. Zachęcamy do spróbowania! Składniki: 1 jajko (ugotowane na twardo) puszka tuńczyka (rozdrobnionego w wodzie

Banana Smiles
Nominacja do Liebster Blog Award 150

Spośród produktów i dań, czego zdecydowanie najbardziej nie lubisz? Nie znoszę flaków ... Nie skuszę się nawet na te wykonane przez najlepszego i najwspanialszego wirtuoza kuchni! Codziennie mogłabyś jeść… Kocham ryby. Każde i w każdej postaci. Oddam za nie każde mięso, warzywa i owoce, no może oprócz owoców morza ... :) Jeśli miałabyś użyć trzech słów do opisania siebie, jakie byś wybrała? Romantyczna

Garniec Magalie
Burgery z bakłażanem w orzechowej panierce i tzatziki 226

Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam domowy fast food: Ekspresowe calzone Falafele z marchewką Pissaladiere Pity z klopsikami i botwinką Marokańskie kefty Pity z rybą i surówką

Chilli Czosnek i Oliwa
Marynowane cytryny 258

niezastąpionym elementem kuchni Bliskiego Wschodu i północnej Afryki.  W kuchni marokańskiej są dodawane do wszelkiego rodzaju tadżinów.  Konserwowane w soli są doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs, ryb i sałatek, którym nadają niepowtarzalny, ożywczy smak.  Chcąc przygotować marynowane cytryny, wybierajcie te mniej dojrzałe i dobrej jakości. Najlepsze będą owoce z ekologicznych upraw, bo nie są przed sprzedażą

W SMAK
Makaron z kurkami 219

grzyby jak psy trufle? Muehehehe, taaa. Mogę się zabić na grzybie i tak go nie zauważę, ale za to koncertowo włażę w sarnie gówna. Podobno na grzybach jak na rybach. Należy milczeć lub przemieszczać się we względnej ciszy. To ja nigdzie nie idę! Jak mam siedzieć cicho? Muszę się podzielić ze światem obawami co do kleszczy, wściekłych lisów i ślepych

ladykitchen
Pięć niedrogich przyborów kuchennych, które ułatwiają życie 270

dodaniu kolejnych składników można wyzerować ciężar już położonych produktów. Polecam. 2. Silikonowe szczypce Mała rzecz, a cieszy. Zamiast brudzić kolejne widelce i łopatki, proste szczypce chwycą kawałek mięsa lub ryby i przewrócą je na drugą stronę w mgnieniu oka. Są też niezastąpione do nakładania spaghetti lub innych makaronów w kształcie nitek. Spokojnie można je obsłużyć jedną ręką, ponieważ otwierają się

W kuchni wieczorem
Pasta rybna z twarogiem 191

Pasta rybna z twarogiem Składniki: - szproty w sosie pomidorowym - 125g twarogu półtłustego - sól himalajska dodatki: - pomidorki koktajlowe - pieczywo z dodatkiem amarantusa Granex (więcej o produkcie na Uwaga, zrzucam ) Przygotowanie: Rybę w sosie i twaróg miksuję razem na gładką masę, doprawiam solą. Pasta jest dobra na śniadanie na kanapki. Ja podaję z chrupkim pieczywem i koktajlowymi pomidorkami. [ opinia: pieczywo z dodatkiem

Kuchnia co dnia
Czarny ryż z grzybami 203

ugotowany ryż. Posól do smaku. Poczekaj, aż alkohol odparuje. 5. Wsyp natkę pietruszki i wymieszaj. Czarny ryz z grzybam i Podawaj z gotowaną rybą, pieczoną cukinią lub krewetkami. Latem z kurkami.Kreuj podawanie

AZgotuj!
Różowa pasta ze szprotkami do kanapek 159

drobno posiekanej w kosteczkę posiekany koperek  kilka ziaren różowego pieprzu papryka czerwona w proszku do dekoracji Różowa pasta ze szprotkami  Przygotowanie: 1. Rozgnieć widelcem biały ser, dodaj ryby, keczup i koncentrat pomidorowy. 2. Dadaj cebulę koperek, kapary i kuleczki różowego pieprzu. 3.Całość wymieszaj. Pozdawaj z chlebem na zakwasie:) I kiełkami brokuła

AZgotuj!
Śródziemnomorska sałatka z pieczoną papryką 188

ilość wody, można ja odlać. 5. Teraz dodaj oliwę i ocet. Całość posól i popieprz do smaku. Ta sałatka smakuje dobrze z rybą lub sama z grzanką

AZgotuj!
Kapusta faszerowana gołąbki bez mięsa 229

połóż liście kapusty. Układaj gołąbki, zalej gorącym bulionem na do połowy wysokości gołąbka. Gotuj ok 45 minut. Zrób sos maślany. Ja podałam z rybą gotowana w papierze

AZgotuj!
Szczupak polska ryba na talerzu 172

łyżeczka zielonego pieprzu łyżeczka octu białego kosteczki zeszklonej cebuli do pure kilka filecików anchois Filet szczupaka umyj, natrzyj przyprawami. Przetnij wzdłuż na połowę aby uzyskać cztery paski ryby. Nadziej na patyczek do szaszłyków i odstaw do marynowania. Ugotuj ziemniaki, zrób z nich pure, dodaj drobno posiekaną pietruszkę i zeszkloną cebulkę pokrojoną w kostkę. Wymieszaj razem. Gałkownicą do lodów

AZgotuj!
Szybka sałata z młodego szpinaku z wędzoną rybą 196

Wpadłam do domu głodna. Wstawiłam zupę z czerwonej soczewicy i gulasz rybny. Ale on będzie za godzinę. Przynajmniej. Bardzo głodna zrobiłam coś z niczego. W lodówce resztka wędzonej ryby, jakieś pozostałości szpinaku, ugorowany ryż. No i zmieszałam te składniki. Dodałam pomidor , cebulę, ciecierzycę z puszki (jest w gulaszu rybnym jej połowa). Całość skropiłam sokiem i oliwą. Doprawiłam solą

AZgotuj!
Świąteczny pasztet z łososia z zielonym pieprzem 204

Pierwszy raz robię pasztet z ryb.  Łosoś dla mnie czasami jest mdły i muszę dodać sporo świeżego imbiru i sosu sojowego, żeby smakował mnie i  mojej rodzinie. Ale ten pasztet jest cudnie smaczny. Konsystencja pozwala kroić go na kawałki bez kruszenia się, pachnie i smakuje świętami. Będzie

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania