ryba - 22624 przepisów (strona:903/1509)

Zielone stir fry z wołowiną 243

cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. I trudno się dziwić. To najszybszy sposób na pełnowartościowy posiłek. Wok pozwoli Wam na przygotowanie dania zarówno z mięsa, jak i ryb czy tofu. Warzywa dodane do dania to już Wasz wybór – ja korzystam z tych, które są w sezonie, dodając do nich nierzadko egzotyczne warzywa ze słoika (np. pędy bambusa czy marynowane

Karo in the Kitchen
Bulion drobiowy na pieczonych skrzydełkach. Kryształowe consomme 323

kostki będą ideale do sosów, zup, gulaszy i wszystkich potraw mięsnych, na jakie przyjdzie Wam ochota. Consomme to klarowna zupa, której bazę stanowi właśnie mocny wywar z mięsa bądź ryb i warzyw. W warunkach restauracyjnych zupę klaruje się przez dodanie do niej surowego mięsa wymieszanego z białkami jaj. Ta mieszanka ma za zadanie wyciągnąć z bulionu wszystkie szumowiny, tłuszcz, drobne

Karo in the Kitchen
Letnia sałatka ziemniaczana 195

obiadu. Ta sałatka to coś, co robię na każdego grilla i zawsze znika. Bezmięsni jedzą ją równie chętnie i szybko jak mięsożercy do karkówki czy porcji kurczaka. Pasuje do ryby- jest odpowiednio kwaśna i zbalansowana. Ziemniaki sałatkowe- czyli typu A (o typach i rodzajach ziemniaków więcej przeczytacie TUTAJ ) obieram ze skórki i kroję na kawałki większe niż do zupy

Karo in the Kitchen
Fasolka szparagowa polsko-włoska – fagiolini alla polacca 188

podzielono na jedenaście rozdziałów oznaczonych kolorami. I tak znajdziemy tu sosy, marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem i podrozdziałem zawiera obszerny wstęp, opisujący podstawowe kwestie związane z doborem składników, wykorzystane

Karo in the Kitchen
arbuzowa sałatka z awokado i grillowanym oscypkiem 256

łopatką i przewracamy na chwilkę na druga stronę pokrojony w paski ser układamy na sałatce, doprawiamy wszystko świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym taką sałatkę podajemy do ryby, najlepszy będzie łosoś - otrzymujemy w ten sposób ciekawą paletę smaków

zobacz ich smak
Obiad za 5 zł : Paluszki surimi w ciescie piwnym 247

Dzisiaj coś całkiem innego niż zawsze. Paluszki surimi. Każdy z nas kiedyś gdzieś widział ale nie do końca wie co to jest. Paluszki surimi jest to zmielone mięso ryb z dodatkiem mąki. Do przygotowania naszego taniego dania będziemy potrzebowali 250 g. paluszków surimi (2,99 zł) 150 ml piwa (0,80 zł) 100 g. mąki pszennej (0,20 zł) chili

Full Smaku
Sałatka z ogórków, orzechów włoskich i pestek granatu 227

chrupiącymi orzechami włoskimi. Autorka przepisu, Rebecca Seal, szczególnie poleca tę sałatkę jako dodatek do sera halloumi, który jak wiecie uwielbiam, ale równie dobrze możecie ją podać w towarzystwie ryby czy drobiu.   Sałatka z ogórków, orzechów włoskich i pestek granatu Hıyar salatası na podstawie książki "Istanbul" Rebecca Seal Składniki (na 4 porcje): 400 g ogórków (u mnie 1 duży

Chilli Czosnek i Oliwa
Śledzie po cygańsku 173

Składniki: 40 dag śledzi marynowanych 1 duża cebula pół słoika ogórków konserwowych 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/4 szklanki oleju ok. 1 szklanki pikantnego keczupu 2

Pobite gary Barbary
Śledzie z suszonymi pomidorami 148

Składniki: 6 płatów śledzi słonych (nie z octu) 2 średnie jabłka 2 małe cebule 5 ząbków czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki ostrej musztardy (Dijon) 2

Pobite gary Barbary
Śledzie z majerankiem i czosnkiem 176

Składniki: • 50 dag solonych płatów śledziowych • majeranek otarty • 5 ząbków czosnku • 1 duża cebula • olej Sposób przygotowania:   Śledzie wymoczyć. Osączyć z wody i pokroić w

Pobite gary Barbary
Śledzie słodkokwaśne 198

Składniki: * 1 kg śledzi marynowanych (mogą być też ala matijas) * 0,5 kg cebuli * słoik ogórków konserwowych * 0,5 kg jabłek * ketchup (mały słoik) * 0,5

Pobite gary Barbary
Łosoś w pomarańczach 202

Składniki: * filet z łososia (400g) * 1 pomarańcza * pół limonki * sól * pieprz cytrynowy * 2 łyżeczki tymianku (u mnie suszony) Sposób przygotowania:  Filet oczyszczamy z łusek, myjemy

Pobite gary Barbary
Penne alla puttanesca 234

Dzisiaj przepis wywodzący się z tradycyjnej kuchni włoskiej, jest to przepis który niegdyś przygotowywano z resztek tzw. kuchni biedy. Włosi wrzucali wszystko co mieli pod ręką, kapary, oliwki, trocę ryby, pomidora i oliwę z oliwek. Do dzisiejszego przepisu użyłem : 1 puszkę tuńczyka w oleju 1 puszkę pomidorów 15 g. kaparów w zalewie pieprz sól oliwę z oliwek nasiona kolendry

Full Smaku
Odchudzający koktajl pietruszkowo-ogórkowy 199

nawet krótkotrwałe rozregulowuje metabolizm i prowadzi do efektu jo-jo. Najskuteczniejsze przy zrzucaniu nadmiernych kilogramów jest zmiana nawyków żywieniowych, ale na stałe. Organizm bowiem potrzebuje oprócz soków - chudego mięsa, ryb, kasz, ciemnego pieczywa oraz świeżych owoców i warzyw. Dlatego warto pić napoje z zieleniny, zwłaszcza teraz, gdy mamy ich pod dostatkiem. Składniki: pęczek pietruszki 1 ogórek sok z 1/2 cytryny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron w sosie jogurtowym z pieczonym łososiem 257

Filet z łososia umyć, osuszyć, przyprawić solą oraz pieprzem i skropić sokiem z limonki. Przygotowanego łososia przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem około 20 minut w 195 (ryba musi zmienić kolor). W międzyczasie makaron, np. do spaghetti ugotować al dente. Jogurt wymieszać z posiekanym szczypiorkiem (trochę szczypiorku pozostawić do dekoracji) i całość przyprawić pieprzem. Ugotowany makaron przełożyć

Ugotować

Proponowane wyszukiwania