zrobić domowe placki tzw. tortille, to już wiecie z wcześniejszego postu (przypominam przepis ooo: tutaj ) i że można z nich przygotować- wypchane po brzegi mięsem, rybą i/lub warzywami- pyszne danie, ale również wyczarować fantastyczne i mega chrupiące chipsy! Tak! Wystarczy placki pokroić, np. w małe trójkąty, skropić oliwą, doprawić ulubionymi przyprawami, zapiec w piekarniku i chrupać dowoli
Kraina Miodem PłynącaMorszczuk zapiekany z warzywami to pomysł na proste i lekkie danie obiadowe. Filety z morszczuka zapiekane pod warzywną pierzynką przypominają inną potrawę - rybę po grecku . Jednak poniższe danie jest według mnie lżejsze w smaku i szybsze do przygotowania :) Zachęcam do spróbowania! Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg filetów z morszczuka sok z połowy cytryny
Ugotowaćkcal Ryż Biały gotowany, łyżka - 20 gram - 27 kca Muesli z Owocami , łyżka - 10 gram - 32.5 kcal Płatki Kukurydziane , łyżka - 10 gram - 36 kcal JAJA, MIĘSO ,RYBY I ICH PRZETWORY : ***************************************************** Jajko , sztuka - 50 gram - 66.5 kcal Kiełbasa z Indyka 6 plasterków - 30 gram - 38.5 kcal Parówki Drobiowe , sztuka - 50 gram - 130 kcal Pasztet Drobiowy , 30 gram - 68.5 kcal
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiStara legenda z wysp Polinezji Francuskiej głosi, że perła była darem od bóstwa Orala, władcy wojny i pokoju, dla ukochanej księżniczki Bora Bora. Oral stworzył perłę ze wszystkich kolorów ryb i rafy koralowej. Perła powiązana jest z wodą i kobietą (szczególnie spodziewającą się dziecka). Symbolizuje szczerość, uczciwość, niewinność, mądrość i czystość. Perły pomagają w pogłębieniu poczucia własnej wartości
w mojej kuchnirozmarynu, czy też innych swoich ulubionych przypraw :) Pieczone ziemniaki z piekarnika idealnie pasują do kotletów z piersi kurczaka, schabowych, czy różnego rodzaju dań z panierowanymi lub gotowanymi na parze rybami. Pieczone ziemniaki w piekarniku – Składniki: ok. 1kg ziemniaków (waga już po obraniu) letnia woda (tak, by zakryć ziemniaki w garnku) 2 czubate łyżki cukru 4-5 łyżek oleju rzepakowego
Kulinarne Przeboje(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym poleca się na piątkowy obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś w
Kulinarne Przebojeprzyjemnością ją przygotowałam i zjadłam. Nieskromnie przyznam, że jest pyszna! Zapiekanka ziemniaczana z porem to naprawdę pyszne połączenie. Można dodać do niego też np. dorsza lub innej białej ryby. Jeśli ktoś nie lubi słodkiej śmietanki, z powodzeniem może zastąpić ją kwaśną Czytaj dalej... Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z porem pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuChoróbsko powoli przechodzi. Jeszcze tylko pokasłuję sobie w najmniej odpowiednich momentach i oddycham niczym ryba wyrzucona na brzeg przez fale: z szeroko otwartymi ustami. Mało to zachęcające i atrakcyjne, ale co zrobić... Alternatywna - nie oddychanie - nie wydaje się być zbyt pociągająca. Na szczęście czuję się już na tyle dobrze, że razem z C. zaplanowaliśmy sobie na poniedziałek odrobinkę tylko
Pożeraczka, czyli raz adobrzejeszcze za mało tego majōnezu, to sie go tam jeszcze dociepcie [10] . No i fertich. [11] Super smakuje z kołżdym miysym [12] , dobre do grillowanego wōsztu [13] i do ryby- na drugi dziyń tyż je dobry. Smacznego:) [1] ziemniaki [2] kilka [3] ile [4] octu [5] gdzie [6] obierzcie [7] mniejsze kawałki [8] garnka z wrzatkiem [9] gotujcie
Chop w kuchnitrocha wody i wciepcie do kartołfli i kapusty. Jak byście niy mieli fetu, to mogecie jōm tyż zrobić na maśle klarowanym- taki panczkraut bydzie idealny we piōntek do pieczōnyj ryby. Smacznego 1 nic 2 ō- samogłoska w wymowie między o i u 3 niej 4 dawniej 5 raz 6 mojej 7 mamy 8 był 9 podobno 10 każdą
Chop w kuchniplasterków szynki konserwowej 0,5 serka śmietankowego typu almette 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka 3/4 szkl bulionu 1 kopiasta łyżeczka żelatyny z przyprawami do mięs i ryb Do dekoracji ugotowana marchewka natka pietruszki kukurydza z puszki borowiki marynowane Przygotowanie: Do gorącego bulionu wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Do serka
Ala piecze i gotujePrzysmak taperów i myśliwych, doskonała przekąska na ryby, pod namiot i górskie wędrówki. Jest zdrowa, wysoko białkowa, trzeba ja długo żuć, dzięki temu nie zjemy za dużo, a się najemy. Polecam zrobienie samemu, jest to doskonała alternatywa dla paczkowanej suszonej wołowiny. SKŁADNIKI: - 500 g ligawy lub innego wołowego mięsa bez tłuszczu - 80 ml sosu sojowego bezglutenowego - pół łyżeczki soli
Kuchnia bezglutenowa LoliW ostatnim czasie miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Sebastiana Gołębiewskiego, które odbyły się w Studio Kulinarnym Spoon Adriana Feliksa w Sosnowcu zorganizowanych przez
Bernika - moj kulinarny pamietnikchyba najlepsze śledzie jakie ostatnio przygotowywałam. Sos ma wyrazisty smak, który świetnie komponuje się z warzywami, rybą i fetą. Składniki: 5-6 marynowanych płatów śledziowych kilka liści sałaty rzymskiej opakowanie pomidorków koktajlowych lub śliwkowych 4 korniszony 1 mała czerwona papryka 1 cebula czerwona kostka twardej fety mały słoik oliwek (użyłam nadziewanych migdałami) garść kiełków Sos: 1/3 szklanki oleju lub oliwy
Czerwień i błękitZiemniaki po upieczeniu będą chrupiące z wierzchu i nie powinny być wysuszone ;) Ja takie ziemniaczki najbardziej lubię z domowym sosem czosnkowym ale pasować będą do wszelakich dań mięsnych i ryby
Pelusiowa Kuchnia