jednocześnie dość słodkie. Wino jest świeże i orzeźwiające. Dobrze schłodzone idealne na taki gorący dzień jak dziś. Można je pić samo jako aperitif, ale równie dobrze sprawdzi się rybami , owocami morza, można spróbować do sushi lub lekkich letnich sałatek. Byłoby dobrym uzupełnieniem do pstrąga po bieszczadzku którego jedliśmy kilka dni temu na wzgórzach otaczających bieszczadzkie Lutowiska. Dziś musi wystarczyć
królestwo garówsmaku i fantazji, dlatego idealnie nadaje się do wykorzystania resztek pozostałych w lodówce. Najczęściej dodatek stanowią warzywa, jak np. cuknia, cebula, grzyby i zioła. Istnieją również warianty z mięsem, rybami, owocami morza i wędlinami. Dzisiaj wyjątkowa frittata, bo z kwiatami cukinii. W tym roku moje cukinie obsypała wyjątkowa ilość męskich kwiatów, kwiatów na łodyżkach, które idealnie nadają się do celów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Łososia umyć, wysuszyć i zdjąć skórę. Doprawić solą, pieprzem. Wymieszać razem śmietanę lub jogurt, czerwone pesto. Wylać na dno żaroodpornego naczynia, na górę rozłożyć łososia
Kuchnia Pokoleńwyśmienity. Wbrew pozorom na jego przygotowanie nie musimy przeznaczyć zbyt wiele czasu. Jednak makaron z pomidorami i tuńczykiem zapewne nie posmakuje osobom, które po prostu nie przepadają za tą rybą :( Ale może... jednak się skuszą i chociaż spróbują :) Makaron z pomidorami i tuńczykiem - przepis: Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na odrobinie oleju. Jak będzie szklista dodajemy pomidory z puszki. Całość
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przemieniają się w coś przepysznego! Jeżeli chcecie wzbogacić danie, podajcie je z jajkiem sadzonym lub posypcie serem feta. Ziemniaczki zresztą możecie serwować jako dodatek do wielu potraw, np. grillowanej ryby, z kolei cytrynowy bób potraktować jako sałatkę czy przystawkę. Dzisiejsze danie przygotowałam w ramach akcji wspólnego gotowania młodych ziemniaków razem z Anią , Emilią , Mopsem i Panną Malwinną . Młode ziemniaczki
Chilli Czosnek i OliwaUwielbiam ryby , wiem, że niektórzy ich nie cierpią, ale ja lubię i domownicy też. Nawet młodego udało mi się do nich przekonać, nie zawsze ma ochotę, ale zje. Łososia zawsze. Do tego staram się dodawać jak najwięcej warzyw, żeby było choć troszkę zdrowo. Tym razem z cukinią, którą uwielbiam do wszystkiego, pomidorki koktajlowe, por i zakupiłam ostatnio suszone pomidory
kruche babeczkiDzisiaj proponuję Wam proste a zarazem wyrafinowane danie - filet z okonia morskiego z masłem waniliowym i czarnym ryżem. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, a szczególnie miłośnikom ryb. Danie to dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i jej gospodarzom - Marco Ghia i Emiliano Castagna - wielu nowych sukcesów, licznych fanów i miłośników gotowania, kreatywnych
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaWidzisz, jak dziwną maszyną jest człowiek? Pakujesz w nią chleb, wino, ryby, rzodkiewki, a wychodzą z niej westchnienia, śmiech, sny. Cała fabryka! W naszych głowach mieści się zapewne takie kino, co gada." * Tak sobie myślę, krocząc trochę za tą myślą, że dobrze będzie próbować tak ładować tę maszynę, by filmy w tym kinie były jak najprzyjemniejsze
I tu będę miała takie tedzisiejsza lista : Bożena Ekspresowe rogaliki Arkadiusz Risotto truskawkowe z kurczakiem Arkadiusz Zupa krem z boczniaków Monika Ziołowa przyprawa do zup, sosów, mięs i ryb Justyna Sałatka ze szpinaku, truskawek i mozzarelli Marzena Jajko z szynką i szparagami Magdalena Zdrowa sałatka z pestkami dyni Angelika Lody malinowe Joanna
Magiczne Życie MartyNie mając pomysłu na sobotni czy niedzielny obiad, proponuję Wam szybkie i smaczne szaszłyki z łososiem, ananasem i papryką. Nadają się zarówno do piekarnika jak i
Ana Mari's worldsosie pomidorowym z przyprawami orientalnymi Uwielbiam potawy orientalne. Kolendra, imbir czy garam masala to przyprawy, które uwielbiam i często goszczą u mnie w kuchni. Łączę je zarówno zarówno z rybą jak i mięsem. Przyprawy tego typu czasem przemycam też do polskiej kuchni, by nadać jej nowoczesnego i bardziej wyrazistego smaku. Sos do tej potrawy wymyśliłam już dawno, na potrzeby zaspokojenia
Calzonella.comwersji, a że mamy sezon na szparagi – musiały się one znaleźć w moim menu. Oczywiście nie samymi szparagami człowiek żyje, w tarcie mamy więc dodatkowo łososia i pomidorki. Ryba nie jest obowiązkowa, tarta będzie równie pyszna w wersji wegetariańskiej! Every once and a while I feel like making tart/quiche and that day had come. As everything else
Martyna Cookssojowym, bezglutenowym. Bez glutenu są hosomaki i nigiri, więc bezglutenowi fani sushi znajdą coś dla siebie. Wracając do rolla to najpyszniejszy, jak dla mnie, był ten z mango i rybą maślaną. Nigdy nie jadłam sushi z mango i cieszę się, że dokładnie po 26 latach się to zmieniło. Ciekawa była też rolka z burakiem i pieczonym awokado (26,90zł), oraz
Fill The Bowlprzyzwoita dosyć sporych gabarytów ale gumiasta, twarda i niesłona . Byłam zawiedziona strasznie, ponieważ miałam bardzo miłe kulinarne wspomnienia z tym miejscem. Także jednym słowem, jeżeli chcecie zasmakować świeżej ryby, to w tym roku nie w Derkaczu. Jeżeli chcecie tanio i ładnie zjeść, to jak najbardziej polecam. Miejsce bardzo przyzwoite, ogródek duży z parasolami, piwo dosyć tanie z sokiem imbirowym
pieprzny smaczekPyszny i zdrowy pomysł na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, czy kolację. My, z mężem uwielbiamy ryby, dlatego często goszczą na naszym stole. Nie tylko na obiad w postaci smażonego dorsza czy pieczonego morszczuka. Lubimy podjeść łososia w sałatce, na kanapce z cytrynką lub wędzoną makrelę w towarzystwie kiszonego ogórka. Carpaccio to danie, które zazwyczaj podaje się z surowego mięsa
Zasmakuj Kuchni