ryba smażona - 4845 przepisów (strona:165/323)

Śledź ala po kaszubsku z grzybami leśnymi 273

maki :) A nowa odsłona śledzi korzennych Seko przypadła nam do bardzo gustu :) Składniki: 400 g Matjasa korzennego SEKO ok. 7 suszonych grzybów 4 cebule pokrojone w piórka olej do smażenia sól, pieprz ZALEWA: 0,7 l litr wody 1/2 szklanki octu 10 % 4 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 5 liści laurowych 10 ziarenek ziela angielskiego(...)Podsmażamy na rozgrzanym oleju razem z cebulą. Zalewamy odrobiną wody i chwilę dusimy. Wszystkie składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy. Do zalewy dodajemy podsmażone grzyby z cebulą. Gorącą zalewą zalewamy ryby. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 dobę

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczone pulpety z tuńczyka 202

Pieczone pulpety z tuńczyka Pulpety z tuńczyka w tej wersji i w formie pieczonej powstały w moim domu dlatego, ponieważ chciałam zaoszczędzić sobie czasu żmudnego smażenia

Wino Francja Kuchnia
Bitki/kotlety ze śledzia (według przepisu z 1904 roku) 157

 Kotlety ze śledzia? Kiedyś też byłam tym zaskoczona, ale odkąd wypróbowałam dawny przepis z 1904 roku (*) - już nie raz je smażyłam! Co prawda wg oryginału

Di gotuje
Śledzie w zalewie z cynamonem i czerwonym pieprzem 172

Tak przygotowane śledzie idealnie smakują jako przegryzka do mocniejszych trunków. Są ostre i wyraziste w smaku. Pozostawiają posmak pieprzu i cynamonu. 2-4 płaty śledziowe marynowane

VioletoweKucharzenie
Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym i łososiem. 196

Cukinia to warzywo, które uwielbiam, przede wszystkim za to, że jest niesamowicie uniwersalne. Można ją smażyć, upiec, zrobić z niej krem, czy puree, nafaszerować, a nawet

DefinicjaSmaku
Łosoś z makaronem w białym sosie 198

SKŁADNIKI 1 makaron ugotowany al dante 300 g łososia 100 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1 cytryna 1 cebulka czerwona pęczek świeżego kopru sól, pieprz

w mojej kuchni
Shark steak na pomarańczowo 167

Czyli po prostu steki z rekina ( żarłacza błękitnego) marynowane w soku z cytryny i pomarańczy , listkach Kafiru i pieprzu. Mięso z rekina (bez ości)- doskonale sprawdza

Buniabaje w kuchni
Krokiety ziemniaczane 199

jako dodatek do mięsa, gulaszu, ryby lub z pysznym sosem np. grzybowym. Smaczne także jako samodzielne danie ponieważ ten przepis przewiduje dodatek sera w środku  . Krokiety ziemniaczane podane z warzywami to pyszne wegetariańskie   danie . Krokiety ziemniaczane SKŁADNIKI 600g ziemniaków 2 jajka łyżka masła kawałek żółtego sera bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane i odparowane

zielonacukinka
Krokiety ziemniaczane 598

jako dodatek do mięsa, gulaszu, ryby lub z pysznym sosem np. grzybowym. Smaczne także jako samodzielne danie ponieważ ten przepis przewiduje dodatek sera w środku  . Krokiety ziemniaczane podane z warzywami to pyszne wegetariańskie   danie . Krokiety ziemniaczane SKŁADNIKI 600g ziemniaków 2 jajka łyżka masła kawałek żółtego sera bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane i odparowane

zielonacukinka
Ditali z łososiem, papryką, cukinią i suszonymi pomidorami... 155

minut, lub do czasu, aż ryba będzie gotowa. Można użyć od razu, lub zostawić w temperaturze pokojowej na czas przygotowania makaronu. Makaron ugotuj w dużej ilości wrzącej, osolonej wody, według opisu na opakowaniu. Odcedź dokładnie, zachowujac około 1/2 szklanki wody z gotowania.  W międzyczasie rozgrzej oliwę na sporej patelni. Wrzuć paprykę i smaż przez 2-3 minuty, dodaj cukinię

Lejdi of the house
Tuńczyk z grilla 244

cytryny rozmaryn suszony sól, pieprz Rybę należy wyjąć z lodówki około 30 minut wcześniej, aby doszła do temperatury pokojowej. Wymieszać 3 łyżki oliwy z łyżką soku z cytryny, łyżeczką suszonego rozmarynu, solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną marynatą zalać tuńczyka i odstawić na 15 minut, aby się zamarynował. Mocno rozgrzać patelnię grillową i smażyć na niej steki po 2-3 minuty

wyzwania kuchenne
pikantna zupa z leszcza 272

ugotowaniu bardzo łatwo odchodzą od ryby), a mięso odkładamy do misy. Teraz w garnku rozgrzewamy masło i oliwę, a następnie dodajemy pora pokrojonego w plasterki, oraz dwa posiekane ząbki czosnku. Całość lekko szklimy, po czym dodajemy pokrojone w cząstki pomidory i marchew posiekaną na plasterki i resztę selera pokrojonego w słupki. Warzywa smażymy przez 3-5 minut i zalewamy odcedzonym

Miód i pieprz
Tatar z jelenia 177

nożykiem i wylać zawartość na patelnię, smażyć na niezbyt dużym ogniu. Żółtko ma zostać płynne. Podawać tatara z jajkami i pieczywem (grzankami). Można podać z sosem grzybowym (przepis na sos w książce), sosem tatarskim lub bez sosu. Podczas warsztatów został przygotowany również tatar ze śledzia, sandacza, łososia, polędwicy wołowej oraz zupa grzybowa z rybami. A zanim zaczęłyśmy gotować, Karol Okrasa

królestwo garów
Smażony łosoś z makaronem i szpinakiem 218

odstawić na 1 godzinę, rybę co jakiś czas obracamy. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać na cienkie paseczki, podsmażyć chwilę na rozgrzanym oleju, dodać szpinak i dusić do momentu odparowania nadmiaru wody.  Doprawić gałką i solą. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu. Dodać do szpinaku i wymieszać. W między czasie łososia smażymy na teflonowej patelni bez tłuszczu

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania