roladki - 9750 przepisów (strona:241/650)

Zrazy wołowe nadziewane białą kiełbasą 158

Zrazy wołowe nadziewane białą kiełbasą Moje ulubione danie na niedzielę, roladki wołowe nadziewane kiełbasą z przystawką z zielonego groszku firmy Hortex. Mięso wołowe potrzebuje dłuższego gotowania więc danie to przygotowywuję sobie dzień szybciej. W przepisie tym wykorzystałam też szybkowar, żeby mięso było mięciutkie i soczyste. Oczywiście można gotować w sposób tradycyjny. SKŁADNIKI kilka plastrów mięsa wołowego 1 kg białej surowej(...)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Plastry mięsa wołowego rozbić tłuczkiem Każdy kawałek posolić a następnie posypać poszatkowanym czosnkiem i natką pietruszki. Na plastach układać kawałek białej surowej kiełbasy i ciasno zawinąć. Każdą roladkę owinąć sznurkiem spożywczym. Zrazy obtoczyć w mące i obsmażyć z wszystkich stron na oleju z oliwek. Obsmażone zrazy zalać szklanką białego wina. Po odparowaniu alkoholu przełożyć zrazy do szybkowaru, zalać

zielonacukinka
ROLADKI Z MARCHEWKĄ 93

Dawno mnie tutaj nie było,ale ostatnio brakuje mi czasu. Mam trochę zaległych przepisów więc postaram się Wam je napisać. Zaczynam od przepysznych roladek,które możecie zrobić z szynki bądź ze schabu. Podałam je z gotowaną marchewką i fasolką,wszystko polane masłem. Jednym słowem palce lizać. Składniki: 4 plastry szynki bądź schabu 500 g marchewki 1 cebula(...)kilka minut. Pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,sól,pieprz oraz śmietanę bądź majonez - odparować i odstawić by trochę ostygło. Na przygotowane mięso nałożyć farsz i zwinąć w roladki,można spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na smalcu,podlać rosołem bądź przegotowaną wodą i smażyć,aż mięsko będzie miękkie.  W międzyczasie zagotować posoloną wodę i wrzucić fasolkę z marchewką,gotować

Niespełnione zdolności kulinarne
Drożdżówki z serem z pomarańczową nutą 143

minuty, a następnie wałkujemy na duży prostokąt. Kroimy je na 4 paski. Na brzegu każdego z nich nakładamy nadzienie a następnie zawijamy je w rulony. Zlepiamy łącznia. Rolady przekładamy na dużą blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Łącznia rolady powinny znaleźć się pod spodem. smarujemy wierzch żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Każdą z nich nacinamy na mniejsze porcje. Wkładamy do piekarnika

Qchnia po prostu
Malinowa rolada 102

mleka) i zmiksowane do postaci musu maliny. Całość dokładnie wymieszać pozostawić do lekkiego stężenia. 3. Po tym czasie rozwinąć biszkopt, wylać masę malinowo-serową i ponownie delikatnie zwinąć w roladę, wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Bita śmietana: Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem, dodać cukier puder i całość dokładnie wymieszać. 5. Bitą śmietaną obsmarować   roladę

Szalona Kuchnia Eweliny
Rolada z kurczaka z pieczarkami 135

domu często i jako nadzienia używam bardzo różnych składników. Moje ulubione nadzienie do ser feta, suszone pomidory i zielone szparagi połączone w jedną całość. W takiej wersji roladki mogłabym jeść codziennie. Bardziej wyszukaną propozycją na danie z kurczaka jest rolada. Przygotowana w podobny sposób jak pojedyńcze roladki wymaga odrobiny więcej wprawy. Upieczona na talerzu prezentuje się bardzo apetycznie. Do przygotowania

mecooks
ROLADA DROŻDŻOWA Z KAKAO 169

placek, posypujemy równomiernie kakao i cukrem (1 czubata łyżka kakao i 1 łyżka cukru na jedną porcję). Następnie zwijamy w rulon i zlepiamy końce. Gdy mamy już dwie zwinięte rolady, przekładamy je do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok.45-50 min w temp. 180 stopni. studzimy

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 163

dokładnie wyrabiamy mięso dłońmi. Dzielimy około 10 części. Każdą część wykładamy na folię spożywczą, formując okrągły kształt i lekko rozklepując. Na środku układamy kostkę sera pleśniowego i zwijamy roladki tak, aby miały kształt kulki, pomagając sobie folią. Następnie zawijamy dokładnie w folię i wkładamy do lodówki na około 30 min. Na jednym talerzu wysypujemy mąkę, na drugim - rozbełtujemy jajka(...)trzecim - wysypujemy bułkę tartą. Po tym czasie, roladki delikatnie rozwijamy z folii spożywczej, lekko spłaszczamy i obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju, z każdej strony na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podjemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami pieczonymi i surówką

Kuchnia MagdaLeny
Roladki drobiowe z rukolą 75

Roladki drobiowe są wbrew pozorom proste, szybkie w wykonaniu, a do tego efektowne. Tym razem nadziałem je rukolą i pomidorami suszonymi. Właściwie to mięsa nawet nie rozklepywałem, tylko rozciąłem na płat i spiąłem wykałaczkami :) Składniki : - filety z kurczaka, - rukola, - suszone pomidory z oleju, - ser salami o smaku pomidor - bazylia, - sól, pieprz kolorowy, - suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim, - zioła prowansalskie, - olej(...)Wykonanie : Filety rozciąć jak książkę, posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na każdy, na całej powierzchni rozłożyć rukolę, na nią położyć plaster sera i po 2 pomidory suszone. Zwinąć roladkę, spiąć wykałaczkami, posypać suszonymi pomidorami z czosnkiem niedźwiedzim i usmażyć na oleju. Smacznego

Przepisy Mikołaja
Rolada wiosenna 94

Wiosenna przede wszystkim ze względu na kolory. Rolada z mięsa mielonego to  dobre danie na obiad, ale też świetny dodatek do kanapek. Składniki : Masa mięsna : - około kg zmielonego mięsa z łopatki, - 2 jajka, - podsmażona na oleju cebula, - sól, pieprz, - papryka słodka czerwona w proszku, - namoczona mała bułka. Omlet zielony : - 3 białka, - pół pęczka natki pietruszki, - pół pęczka szczypiorku, - sól(...)czym pokroić w paski. Składniki masy mięsnej wyrobić i rozpłaszczyć na wysmarowanym olejem papierze do pieczenia na prostokąt. Na mięsie ułożyć naprzemiennie paski omletów i pomagając sobie papierem zwinąć roladę. Włożyć do keksówki, lekko posmarować olejem i piec w piekarniku przez około godzinę, do zrumienienia. Zjadać na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapek

Przepisy Mikołaja
Dyniowo-kakaowy chleb 117

wyrośnięcia. Po tym czasie, najlepiej na papierze do pieczenia, wyłożyć ciasto kakaowe. Rozpłaszczyć je dłonią na prostokąt, na nie wyłożyć ciasto dyniowe i znowu rozpłaszczyć. Wzdłuż krótszego boku zwinąć roladę. Delikatnie ją spłaszczyć i  znowu zwinąć roladę wzdłuż krótszego boku. Razem z papierem przenieść na blachę,obsypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 40 minut

Przepisy Mikołaja
Kotlet devolay (kotlet de volaille) 91

kotlety, uważając żeby nie zrobić dziury. Doprawiamy je solą i pieprzem. Następnie na każdym układamy kawałek (taki żeby nie wystawał z mięsa) zimnego masła i zwijamy w roladkę. Poźniej każdą z roladek osobno zawijamy ściśle w folię spożywczą i wkładamy na co najmniej 15 minut do lodówki. Rozgrzewamy olej/masło klarowane w głebokiej patelni (wok) lub wysokim rondlu. Kiedy olej

PatiGotuje
ZRAZY ZAWIJANE 138

przesmażyć z posiekanymi drobno pieczarkami. Masę połączyć z mięsem mielonym, posiekaną papryką oraz jajkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Przygotowany farsz rozsmarować na kotletach i zwinąć w roladki. Całość spiąć lub obwiązać sznurkiem. Obsmażyć na smalcu i przełożyć do naczynia żaroodpornego.  Na patelni przesmażyć resztę pieczarek z cebulą, pod koniec dodać 1 łyżkę mąki, 1/2 l wody(...)bądź wywaru, koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz - rozmieszać . Zalać roladki i wstawić do piekarnika na 45 min w 180.st.C  Smacznego

Niespełnione zdolności kulinarne
Proste i szybkie przekąski karnawałowe z salami 190

Powinna być mniej więcej wielkości 1/4 plasterka salami. Na wykałaczkę nadziewać ser, następnie złożone na 4 części plastry salami, ogórek, oliwkę, kapary i pomidorki - w dowolnych kombinacjach. Panierowane tostowe roladki Jest to sposób na podanie pozornie banalnych tostów w niebanalny sposób. To także okazja do wykorzystania nadwyżki tostowego pieczywa. Takie roladki zasmakują każdemu, zwłaszcza jeśli komponując je zadbamy o składniki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Roladki z salami i kaparów 133

Karnawał trwa w najlepsze, więc wykorzystujemy go na spotkania i domówki, podczas których serwujemy świetne przekąski. W poszukiwaniu nowych połączeń stworzyłam pyszne roladki z salami i kaparów. Są dość delikatne po pokrojeniu, więc można podawać je np. na grzankach czy Continue reading... Artykuł Roladki z salami i kaparów pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Kotlety ziemniaczane w waflu 119

kroimy i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Ziemniaki odcedzamy, dodajemy usmażoną cebulkę, koperek, pieprz i dusimy na miazgę. Następnie równomiernie nakładamy na oba płaty wafla i zwijamy jak roladę. Gotowe rolady kroimy na plastry o grubości ok. 3 cm. Jajka roztrzepujemy widelcem  razem z przyprawami. Kotlety maczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy

kulinarne odsłony pati