roladki - 9750 przepisów (strona:235/650)

Rolada paprykowa 269

Wyciągnąć z piekarnika ,studzimy,zdejmujemy delikatnie papier. Smarujemy serkiem (można przyprawić solą ,pieprzem i czosnkiem),na serek układamy rukolę i posypujemy słonecznikiem. (można orzechami włoskimi). Zwijamy ściśle w roladę. Zawijamy w folię aluminiową i schładzamy w lodówce .ok.3 godziny,a najlepiej

Andzia Pichci
Rolada z indyka i cukinii 196

jego wierzchu układamy wiórki lub cienkie plastry sera grana padano, pokruszoną fetę a na koniec posypujemy tartą mozzarellą. Brzegi mięsa zawijamy na siebie (można spiąć je wykałaczkami). Roladę przykrywamy plastrami szynki, tak aby łączenia brzegów fileta były nimi szczelnie przykryte. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez 40 minut

Qchnia po prostu
Roladka z łososiem i szparagami w nori z sosem tamaryndowym 140

Kolejny przepis z łososiem, ale tym razem smażonym. Roladka z łososiem i szparagami w wodorostach nori , podana ze słodkim sosem tamaryndowym i świeżą kolendrą. Rewelacja! Danie ciekawie się prezentuje i jest pyszne. Polecam na imprezy rodzinne, Święta lub z dodatkiem ugotowanego ryżu na niedzielny obiad Składniki: około 450 g świeżego łososia MOWI 5 zielonych szparagów nori (około(...)paski o szerokości około 2,5 – 3 cm i ciasno owinąć w nori, zwilżając je odrobiną wody. Można owinąć dwa razy. Następnie szparagi i łososia ułożyć w formie roladki i całość ciasno zawinąć w nori (zwilżając wodą). Pokroić na plastry (około 2 cm), doprawić solą i pieprzem i usmażyć na maśle z dwóch stron (z każdej strony

Oryginalny smak
Roladki z kurczaka w boczku z szynką i serem z sosem beszamelowo koperkowym 127

tego mięsa wyszedł fenomenalny – aromatyczny i kremowy. Smakuje czosnkiem, koperkiem i suszonymi pomidorami.  Roladki z kurczaka wypełniłam ciągnącym serem i smaczną wędliną. Całe danie stworzyło zgrany duet! Polecam na obiad! 500 g fileta z piersi kurczaka Sól Pieprz Przyprawa do kurczaka 7 plastrów żółtego sera 7 plastrów polędwicy wiśniowej 100 g wędzonego surowego boczku 10 pieczarek Sos beszamelowo koperkowy(...)Każdy płat mięsa przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie mięsa układamy  plastry szynki i żółtego sera. Zwijamy w ciasny rulon i owijamy wędzonym boczkiem. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki kroimy na ćwiartki, układamy przy mięsie. W garnku rozpuszczamy masło. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, wlewamy mleko. Sos gotujemy na wolnym ogniu przez około

VioletoweKucharzenie
Kurczak zawijany w boczku w sosie śmietanowym 122

pieprz. Mieszamy, zawijamy folią spożywczą i wkładamy na 2 godziny do lodówki.  3. Po wyjęciu każdy kawałek zawijamy w plasterek boczku. Na patelni rozgrzewamy olej i nasze roladki podsmażamy z każdej strony.  4. Do roladek wlewamy bulion, patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu około 15-20 minut. 5. Trochę gorącego bulionu nabieramy łyżką do kubka, dodajemy

kruche babeczki
ROLADA BISZKOPTOWA Z JABŁKAMI I MALINAMI 168

Błyskawiczna, pyszna, dietetyczna rolada biszkoptowa na mące orkiszowej bez dodatku cukru, bez proszku do pieczenia, bez laktozy. Na wiosnę takie lekkie ciasta smakują najbardziej. Ja uwielbiam domowe, dietetyczne ciasta do południowej czarnej kawy... Ja wykorzystałam domowy mus jabłkowy, bez dodatku cukru, dodałam też kilka malin. Ciasto wyszło bardzo delikatne, puszyste i wilgotne. Idealne, szybkie ciasto na  Dzień Matki ;-) Składniki(...)góry nogami. Zdejmujemy blachę (na której piekł się biszkopt) i odklejamy delikatnie papier. Przy pomocy papieru (lub ręcznika kuchennego), na którym leży ciasto zwijamy wszystko w ciasny rulon. Formujemy roladę. Przed podaniem posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem (np.trzcinowym) lub po wystudzeniu smarujemy lukrem, u mnie tradycyjnie lukier marcepanowy: kilka łyżeczek pudru trzcinowego, kilka kropli aromatu migdałowego i kremówka (do uzyskania

Smaczne Zdrowe
Roladki z kurczaka ze szparagami 152

jego dobrodziejstwa, powinniśmy korzystać z niego „ile wlezie”. 😀 W mojej kuchni szparagi zagościły na dobre, dlatego też dziś przychodzę do Was z nowym przepisem, którym są roladki z kurczaka ze szparagami w kremowym sosie serowym. Continue reading Roladki z kurczaka ze szparagami at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
Paszteciki z pieczarkami 170

jeden koniec ciasta na górę i przykrywamy drugim końcem. Smarujemy rozbitym białkiem, posypujemy sezamem i zostawiamy na 15 minut aby paszteciki jeszcze trochę podrosły. Można je pokroić na mniejsze rolady jeżeli nie mieszczą się na blaszce, mi wyszły trzy podłużne rolady, które pokroiłam po upieczeniu. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach aż się zarumienią.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Drożdżowe ślimaczki z serem białym 174

przekładam do malakserea i miksuję na gładko. Jeśli nie mamy malaksera mozemy wszytskie składniki wyrobić mikserem.  4. Ciasto rozwałkuje na podsypaną mąką stolnicę. Musi powstać koło. (Jak na roladę). 5. Na cale ciasto wykladam masę .Rozsmarowuje i zawijam w roladę. Za pomocą ostrego noża kroję kawałki o grubości ok 1.5 cm. Przekładam na papier wyłożonyna blachę w równych odstępach

Gotowanie Patki
Sushi z ogórka i serka labneh z czosnkiem niedźwiedzim 156

Dodatek soli będzie pewnie zbędny paski ogórka ułożyć na folii spożywczej tak, by zachodziły na siebie. Wyłożyć przygotowane nadzienie i uformować w wałek. Przy pomocy folii zwinąć konstrukcję w roladę. Ufiksować folią i wstawić do lodówki do stężenia przynajmniej na 1 godzinę rozwinąć roladę z folii, pokroić ostrym nożem na kawałki. Ozdobić plasterkami rzodkiewek i podawać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolada makowa 126

Pyszna rolada biszkoptowa z makiem, nie co alkoholowa. Delikatne ciasto, które przypadnie do gustu wszystkim fanom słodkich wypieków. Składniki Ciasto 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek przesianej mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa 500 g niebieskiego maku mielonego 100 g rodzynek 50 g orzechów włoskich 100 g kandyzowanej skórki z pomarańczy … Czytaj dalej Rolada makowa

gotuj ze mną
Roladki z udźca indyka z boczkiem i suszonymi pomidorami. Risotto z suszonymi pomidorami. 144

Roladki z udźca indyka to szybkie i proste danie, idealne dla wszystkich tych, którzy lubią jeść mięso. Udziec indyka nie jest tak suchy jak filet, nie jest też w smaku tak specyficzny jak typowe białe mięso. Udźce przygotowałam z boczkiem, suszonymi śliwkami, śródziemnomorskimi przyprawami i suszonymi pomidorami. Boczek nawilżył mięso podczas pieczenia, a przyprawy nadały lekkiego i ciekawego smaku(...)dodaj śliwki i pomidory, całość mocno zroluj. Owiń plastrami boczku i zepnij wykałaczką.  Na dno garnka żeliwnego ułóż posiekaną cebulkę, czosnek, ćwiartki jabłka, kilka suszonych śliwek, ułóż pionowo roladki z kurczaka im ciaśniej tym lepiej. Całość piecz przez 30 minut pod przykryciem kolejne 30 minut bez pokrywki. Risotto z suszonymi pomidorkami - 300 g ryżu do risotto - 2 łyżki masła

SMYKWKUCHNI
Necówka wielkanocna rolada 189

łyżeczką majeranku i pozostałą papryką. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Całość mieszamy i wyrabiamy gładką masę. Mięso rozkładamy grubą warstwą na foli spożywczej, układamy na niej polędwiczkę i zawijamy. Roladę obsypujemy z wierzchu majerankiem, przekładamy na siatkę wędliniarską i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. W połowie czasu pieczenia roladę należy przewrócić na drugą

Bon appetit mon amie
Polędwica ze szpinakiem i jajecznicą 161

Szybka rolada z polędwicy z jajecznicą i szpinakiem. Polecam na wiosennym świątecznym stole i nie tylko. Mięso jest bardzo delikatne a nadzienie was zachwyci. Święta kojarzą się z jajkami i wędlinami dlatego polecam połączyć dwa w jednym. 1 polędwica wieprzowa 40 dkg 50 g liści szpinaku 7 jaj wielkość M 1 papryczka chili szczypiorek świeży, natka pietruszki 1 garść kiełków(...)pokrojoną i smażę lekko ściętą. Na końcu dodaję sól, pieprz, szczypiorek. Listki szpinaku pozbawiam łodyżek, układam na całej powierzchni mięsa, a na środek układam jajecznicę zimną. Mięso składam w roladę, spinam szpilkami a potem związuję nitką. Na patelni rozgrzewam masło i podsmażam polędwicę z każdej strony. Przekładam ją do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewam do temp 190 stopni i piekę mięso

wesoła kuchnia
Wielkanocna propozycja na słono 866

pysznego w wersji wytrawnej:) Zapraszam :) Jajka nadziewane pieczarkami   Jajka nadziewane pasztetem z ciecierzycy   Pieczarki nadziewane mięsem mielonym zapiekane w piekarniku   Warstwowa sałatka z makaronem ryżowym   Rolada szpinakowa z łososiem   Szparagi w szynce   Galaretka drobiowa   Sałatka nicejska   Sałatka chińska   Pasztet   Rolada z mięsa mielonego Po więcej przepisów na sałatki, mięsa

Sama słodycz i szczypta chili