roladki - 9750 przepisów (strona:236/650)

ROLADA ZE SCHABU Z PIECZARKAMI 96

Dziś pędzę do Was z przepisem na schab w formie rolady z pieczarkami. Doskonały na ciepło do obiadu lub na zimno, pokrojony w cienkie plasterki jako przekąska lub wędlina na kanapkę. Propozycja mięsna w sam raz na niedzielny lub świąteczny obiad. Kruche, delikatne mięso dobrze doprawione z pieczarkowym farszem w środku, pychota :) Przygotowanie jest trochę pracochłonne, ale gwarantuję, że smak(...)podsmażyć je na patelni na maśle, przyprawiając solą i pieprzem. Smażyć je do czasu, aż odparuje z nich woda. Na płacie schabu wyłożyć podsmażone pieczarki. Mięso ścisło zawijać w roladę, przełożyć do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C i piec mięso około 40 minut, po tym czasie rozciąć rękaw i piec mięso jeszcze około 20 minut

Zrób to smacznie
Dieta ketogeniczna – przykładowy keto jadłospis 203

LowCarb) Keto omlet z boczkiem i szpinakiem (Paleo, LowCarb) Keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym (Paleo, LowCarb) Keto ciasto z truskawkami (Paleo, LowCarb) Keto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) Keto roladka z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb, AIP) Keto placki z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb) Keto racuchy bananowe (Paleo, LowCarb) Keto szparagi z jajkiem (Paleo, LowCarb) Keto pasztet świąteczny (Paleo(...)kofty wołowe z grillowanymi warzywami Możecie wybrać też dania obiadowe spośród następujących propozycji: Cukiniowe tagliatelle z krewetkami i pomidorkami (Paleo, LowCarb) Keto gołąbki z mięsem wołowym (Paleo, LowCarb) Keto roladki ze szparagami (Paleo, LowCarb) Keto sałatka z wołowiną (Paleo, LowCarb) Keto naleśniki ze szparagami (Paleo, LowCarb) Keto burgery z łososia (Paleo, LowCarb) Keto szparagi w szynce (Paleo, LowCarb) Keto Falafel

Modern Cave Girl
Zuccotto- toskański deser 128

ciasto wyrównując wierzch. Piec 12 minut w 180 stopni. Wyjąć na ściereczkę posypaną cukrem , papierem do góry.Powoli zdjąć papier. Wszystkie składniki sosu zmiksować, wylać na upieczone ciasto, zrolować roladę. Włożyć do lodówki na min 1 h. Żółtka utrzeć na krem z cukrem i mąką ziemniaczaną. Mleko zagotować i dodać do niego masę, cały czas mieszać i podgrzewać na wolnym(...)dokładnie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Truskawki pokroić na kawałki, maliny w całości dodać do kremu delikatnie wymieszać. Miskę okrągłą wyłożyć folią spożywczą tak aby brzegi wystawały po za miskę. Roladę pociąć na talarki i wyłożyć dno i boki miski. Krem wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki na kilka godzin. Zastygnięty deser wyłożyć na talerz do góry dnem. Udekorować owocami

gotuj ze mną
Roladki z pysznym nadzieniem 158

Roladki z pysznym nadzieniem Soczyste roladki z nadzieniem z brokuł. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        1 brokuł ·        Mała cebula ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz

Kulinarna Chwila
Bekonowa fantazja 164

Bekonowa fantazja Aromatyczny farsz zanurzony w mięsie z kurczaka, otulony soczystym boczkiem. Tak przygotowane roladki można również wykorzystać do grillowania.  Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Sól ·        Przyprawa do kurczaka ·        10 podłużnych plastrów boczku parzonego(...)Szczypiorek siekamy. 5.    Paprykę drobno kroimy. 6.    Na każdym kawałku mięsa układamy po kolei: Jedna łyżeczka serka, marchew, papryka, szczypiorek. 7.    Zwijamy w roladki. 8.    Obwijamy boczkiem. 9.    Pieczemy 30 minut

Kulinarna Chwila
Zaskakująca rolada z papryką 119

Zaskakująca rolada z papryką Delikatne mięso z kurczaka, otulone makaronem i aromatycznym, soczystym boczkiem. Składniki: ·        16 podłużnych pasków boczku parzonego ·        ½ kg fileta z kurczaka ·        Papryka czerwona ·        Jajko ·        Sól(...)środku układamy masę mięsną. 12.                     Zawijamy w roladę. 13.                     Pieczemy 30 minut

Kulinarna Chwila
Drobiowe mięso mielone w andrucie s. Anastazji 186

końcowy pozytywnie zaskakuje i zachwyca, aczkolwiek nie ukrywam, że przygotowanie może z lekka zniechęcać;) Takie było przynajmniej moje odczucie. Andruty z mięsną masą zwilżyłam, ładnie się dały zwinąć w roladę. Krojenie, po zmianie noża na taki z piłką, też nie przysporzyło problemu. Ale panierowanie w cieście i przenoszenie takich roladek na olej… oj, trochę nabałaganiłam podczas tej czynności:) Mimo(...)rozprowadzamy resztę masy. Przykrywamy ostatnim waflem. Całość odstawiamy na chwilę, po czym wafel odwracamy, by i druga strona lekko zmiękła (lub przykrywamy całość drugą ściereczką). Zwilżone andruty zwijamy w roladę (ja pomagałam sobie ścierką, na której był wafel). Ostrym nożem (najlepiej takim z „piłką”) kroimy na kromeczki/plasterki. Do garnuszka wbijamy jajka. Lekko roztrzepujemy kuchenną rózgą. Dodajemy drobno pokrojony

Smaki Na Talerzu
Roladki schabowe z boczkiem i mozzarellą w sosie pomidorowym 86

Roladki mają w sobie to dobre, że można wsadzić do nich co się tylko chce i powstają całkiem smaczne wariacje ;-) Tym razem dodatek stanowił u mnie boczek parzony i mozzarella . Składniki Schab 10 plastrów Boczek parzony w plastrach 1 opakowanie The post Roladki schabowe z boczkiem i mozzarellą w sosie pomidorowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami i boczkiem 101

Proste i szybkie roladki drobiowe z pieczarkami. Składniki Piersi z kurczaka 3 pojedyncze sztuki Pieczarki 500g Boczek parzony 150g Cebula 1 duża Pieprz czarny do smaku Sól do smaku Papryka czerwona słodka Olej rzepakowy do smażenia The post Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami i boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zawijaniec drożdżowy z serem i owocami. 155

części. Każdą część, rozwałkować na prostokąt. Na tak przygotowane ciasto, wyłożyć ser. Rozsmarować, zostawiając wolne brzegi. Na ser wyłożyć owoce. Ja dodałam nektarynki pokrojone w kostkę. Ciasto zawinąć w roladę. Gotowe rolady, przełożyć do keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Przygotować kruszonkę. Masło rozgnieść palcami z mąką i cukrem. Ciasto na wierzchu, posmarować mlekiem i posypać kruszonką. Zostawić jeszcze

Agusiowe smakołyki
ROLADA Z BOCZKU I KIEŁBASY + FILMIK 106

Rolada z boczku i kiełbaski to świetny dodatek do pieczywa i nie tylko. Rewelacyjnie smakuje również na ciepło. Boczek nadziałam kiełbaską ale można również użyć frankfurterek lub innych kiełbasek.  SKŁADNIKI :  1/5 kg cienkiego boczku  1 kiełbasa zwyczajna(...)łyżka musztardy 4 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżka słodkiej i ostrej papryki 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu ( 3 łyżki oleju )  nić do zwinięcia rolady  PRZYGOTOWANIE :  Boczek myjemy i osuszamy, kupujemy go w miarę cienki.  Składniki marynaty przekładamy do miseczki i ucieramy, następnie gdyby marynata była za sucha dodajemy olej. Nacieramy nią mięso

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki z karkówki z szynką, kaparami i suszoną cebulką 177

Wszelakie zrazy z mięsa goszczą u nas dość często. Wystarczy kilka charakterystycznych dodatków, by urozmaicić klasyczne mięso. Roladki z soczystej karkówki z charakterystycznym kwaśnym posmakiem marynowanych kaparów, to propozycja nie tylko na odświętny obiad.  Składniki (4 porcje) -4 plastry chudej karkówki (ok. 500 g) -4 łyżki marynowanych kaparów -4 plasterki drobiowej szynki -suszona cebulka -musztarda -2 jajka -mąka(...)rozbić na cienkie i duże plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Położyć plastry drobiowej szynki. Na szynce ułożyć kapary i suszoną cebulkę. Całość zawijać ciasno w roladki. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego

Zielona Kuchnia
Ślimaczki z musztardą i boczkiem – przekąska do piwa 125

wyrabiamy ręcznie lub maszyną gładkie ciasto, zostawiamy do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na pół i wałkujemy niezbyt cienko na prostokąty. Każdy placek smarujemy musztardą, obkładamy plastrami boczku. Ciasto zwijamy jak rolady. Ostrym nożem kroimy plastry rolady – powstałe ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką, zostawiamy na 15 min do wyrośnięcia. Pieczemy ok 20min w 180st. Artykuł Ślimaczki

Dorota Smakuje
Roladki z mięsa mielonego a'la śląskie rolady 187

macie pomysłu co zrobić z mięsem mielonym, bo w kółko robicie tylko kotlety mielone lub spaghetti? Dziś mam dla was pomysł. Wykorzystajcie mięso do przygotowania roladek a’la rolady śląskie. Tzn roladki będą z mięsa mielonego ale farsz jak w roladach śląskich. Wyjdzie wam pyszny obiad, w dodatku ekspresowy bo całość zajmuje nie więcej niż 30 minut. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania