roladki - 9750 przepisów (strona:231/650)

Pieczone buraki z kozim serem i sosem musztardowo-miodowym 139

buraków * 5-6 ząbków czosnku łyżka oleju rzepakowego lub słonecznikowego ok. 5 łyżek winnego octu balsamicznego szczypta soli 100-150g koziego sera (tutaj używam koziej rolady pleśniowej) 50g rukoli (pół opakowania) Składniki na sos: 3 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki oliwy z oliwek sok wyciśnięty z połowy cytryny czosnek (tutaj używam pieczonego) sól i pieprz do smaku(...)wyjmij upieczony czosnek. Następnie poodwracaj buraki, skrop je obficie octem balsamicznym i wstaw do piekarnika jeszcze na kilka minut aż podpieką się z drugiej strony. Odstaw do ostygnięcia. Roladę pleśniową pokrój w cienkie plastry i poukładaj na burakach. Jeśli używasz innego sera - posyp nim buraki! :) Sos musztardowo-miodowy na pieczonym czosnku - sposób przygotowania: Upieczony czosnek (kiedy jest jeszcze ciepły) obierz

Gary Bez dna
Lawasz z kurczakiem i warzywami 1965

się w imprezowe trendy. Lavash, lawasz, lavasz - to cienki ormiański chleb bardzo przypominający tortillę, najczęściej można kupić prostokątne placki. Ze względu na prostokątny kształt, dobrze się je zwija w rolady i kroi na równe kawałki. Można również przygotować taka przekąskę z plackami tortilli.  Lawasz z kurczakiem i warzywami  Składniki: 2 placki lawasza (200g) 1 filet z kurczaka(...)placek posmarować 2 łyżkami majonezu (najłatwiej zrobić to za pomocą długiego noża), wyłożyć kurczaka, brokuły, paprykę, kukurydzę, zostawiając pusty brzeg ciasta ok 5cm. Posypać serem. Lawasz zwinąć w szeroką roladę, spłaszczyć dłonią i pozostawić na ok 10 minut. Grillową patelnię rozgrzać. Lawasz pokroić na kawałki (ok 6-7cm), ułożyć na patelni "szwem" do dołu, smażyć z obu stron

Obiad gotowy
Ślimaczki cynamonowe z jabłkami 118

docisnąć cukier do ciasta. Dodać do startych jabłek rozpuszczone masło i cukier z cynamonem, dobrze wymieszać. Wyłożyć jabłka na ciasto rozprowadzić na całej powierzchni. Zwijać ciasto z jabłkami w roladę, zawinąć w papier i odstawić na 1,5 godz. do lodówki. Piekarnik nagrzać do 200 stop. Wyjąć roladę i ostrym nożem pokroić na kawałki. Układać ślimaczki na blasze  wyłożonym

Kuchnia Danusi
Polędwiczki nadziane śliwką i serem camembert podane z sosem śliwkowym 192

Przyprawić z obu stron solą oraz pieprzem. Ser pokroić na tyle samo części, co mięso. Na środku polędwiczki ułożyć 1 suszoną śliwkę i kawałek sera camembert. Całość zwinąć, formułując roladkę. Następnie każdą polędwiczkę owinąć boczkiem i spiąć za pomocą wykałaczki (spójrz na zdjęcie poniżej) . W woku rozgrzać masło wraz z oliwą z oliwek. Roladki przesmażyć (2-3 minuty z każdej

Ugotować
Roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli 155

Roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli – to propozycja na dość szybką i pyszną przekąskę na Sylwestra. Mojemu Mężowi ostatnio ona bardzo zasmakowała, więc często pojawia się u nas w domu nie tylko podczas imprez, ale także jako przekąs The post Roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Top 12 przekąsek na Sylwestra 175

piersi kurczaka obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Całość upieczona w piekarniku. Nuggetsy są proste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym. 2. Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem. 3. Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. 4. Tatar z surowego łososia to świetna przekąska(...)lekka, szybka i bardzo prosta do przygotowania. 6. Jeżeli nie macie pomysłu na słone przekąski to zachęcam do przyrządzenia bagietek faszerowanych serkiem wiejskim, szynką, rzodkiewką, ogórkiem oraz szczypiorkiem . 7. Rolada serowa nadziana szynką, pastą jajeczną i sałatą to przekąska na słono, która zachwyci gości. Wbrew pozorom jej przygotowanie jest bardzo proste. 8. Hot wings a’la kfc to smażone skrzydełka

Ugotować
Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka 199

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka to moja nowa propozycja na imprezową przekąskę. Ostatnio miałam ochotę na pastę z tuńczyka, a że Sylwester się zbliża, to pomyślałam sobie, że w połączeniu z tortillą będzie super przekąską na imprezę. Gorąco pol The post Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Rolada szpinakowa z łososiem 99

razem z papierem z pieczenia. Jak już ciasto wystygło, rozwinęłam zrolowane ciasto jednocześnie ściągając pergamin i  posmarowałam serkiem śmietankowym. Wyłożyłam na całość kawałki wędzonego łososia. Wszystko zwinęłam w roladę. Zapakowałam w folię aluminiową i włożyłam do lodówki na kilka godzin. Najlepiej jest przygotować taką przekąskę dzień przed podaniem. Pyszne to! Smacznego! Lidka Artykuł Rolada szpinakowa z łososiem pochodzi

Pieprzyć z Fantazją
Czekoladowe salami - czekolada w świątecznej odsłonie 147

włoskich korzeniach, jaką jest czekoladowe salami pełne chrupiących ciastek.  Przygotowywana z czekolady, masła, likieru Amaretto, jajek (które pominęłam w mojej wersji) i pokruszonych ciastek smakuje wybornie!  Czekoladowa roladka pełna nierówności i obtoczona w cukrze pudrze do złudzenia przypomina tradycyjną wędlinę, jednak wygląd zewnętrzny to jedyne powiązanie z mięsną nazwą ;)  A jeżeli chodzi o nazewnictwo, to na sklepowych(...)upominek do mikołajowych paczek :)  Bardzo proste, efektowne i przepyszne Salami czekoladowe to także pomysł na świąteczną słodycz last minute , bo jego przygotowanie zabiera naprawdę niewiele czasu. Pyszne czekoladowe roladki będą pięknie prezentować się na stole i z pewnością wywołają zachwyt gości. Czas roztapiać czekladę, kruszyć ciasteczka i rolować! :) Czekoladowe salami Potrzebujesz: 100g czekolady deserowej lub pół na pół

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami 152

całość dokładnie wymieszać. 3. Gotowe, wyrośnięte ciasto podzielić na dwie równe części, każdą rozwałkować na kształt prostokąta i przekroić na pół. Na każdej części rozłożyć farsz i zwinąć w roladę, każdą roladę pokroić na porcje o szerokości około 3 cm. 4. Paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem i piec

Szalona Kuchnia Eweliny
Kulebiak z kapustą i grzybami 152

30cm. Przestygnięty farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy go równomiernie, cienką warstwą na rozwałkowane ciasto, zostawiając centymetrowy wolny brzeg po dłuższej krawędzi, który będziemy zawijać pod spód rolady.   Zawijamy ściśle po dłuższym brzegu, zawijając brzeg bez farszu pod spód. Przykrywamy roladę ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.   Nastawiamy piekarnik do nagrzania na 180°. Wyrośnięty

Smaczna Strona
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 787

długi rulonik z ciasta (zwijamy od dłuższego boku, od strony z nadzieniem), na końcu zlepiamy ciasto na całej długości łączenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przenosimy w dłoniach roladki, układając je łączeniem do dołu, zachowując odstępy. Ostrym nożem kroimy ruloniki na około 4 – 5 cm kawałki. Żółtko łączymy z łyżką mleka i taką mieszanką smarujemy każdy pasztecik(...)rulonik z ciasta (zwijamy od dłuższego boku, od strony z nadzieniem), na końcu zlepiamy ciasto na całej długości łączenia. 3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przenosimy w dłoniach roladki, układając je łączeniem do dołu i zachowując odstępy. 4. Ostrym nożem kroimy ruloniki na około 4 – 5 cm kawałki. 5. Żółtko łączymy z łyżką mleka i taką mieszanką smarujemy

Be Fit Be Strong
Top 10 świątecznych przepisów na rybne dania 142

zimno) to poniżej znajdziecie zestawienie 10 przepisów, które możecie przygotować w Święta Bożego Narodzenia. Wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę wybranego dania, aby poznać cały przepis.  1. Rolada z karpia nadziana cebulką, marchewką i pieczarkami podana w sosie śmietanowym .  Karp przygotowany w poniższy sposób będzie delikatny, a zarazem aromatyczny w smaku. Jestem przekonana, że przepisem na roladę

Ugotować
KOTLETY MIELONE W WAFLU 196

ilości wychodzi duża porcja. Ja połowę usmażyłam na obiad, a drugą połowę zamroziłam, zawijając każdą roladkę w folię aluminiową.  Po wyjęciu z zamrażarki wystarczy mniej niż godzina, aby rolada dała się kroić w plastry i smażyć. Składniki: 4  suche wafle tortowe 0.5 kg mielonego mięsa 2 cebule sól  pieprz 2-3 ząbki czosnku papryka słodka i ostra(...)mięsnej. Wyrabiamy dokładnie. Na każdy wafel nakładamy gotową masę, i zostawiamy wafle na około 30 minut, aby nam zmiękły pod wpływem wilgoci. Po tym czasie rolujemy i każdą mięsną roladę kroimy na około 1.5 cm plastry. Następnie panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami

Walijskie Pichcenie