roladki - 9750 przepisów (strona:225/650)

Roladki z tortilli z szynką, rukolą i suszonymi pomidorami 106

jęczmiennymi) 5 plastrów szynki podsuszanej (parmeńska, serrano) 100 g serka kremowego śmietankowego 2 małe garści rukoli średni kawałek parmezanu 10 suszonych pomidorów z zalewy (przepis na około 20 sztuk roladek) Rukolę myjemy, osuszamy. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki. Parmezan ścieramy na największych oczkach. Tortille układamy na blacie, rozsmarowujemy na nich serek. Następnie placki posypujemy rukolą, wykładamy na nie plastry szynki(...)małe kawałki. Ja jedną tortillę zostawiłam w lodówce do jutra, zobaczę czy się z nią nic nie stanie. Jak nie zapomnę, napiszę Wam tutaj czy to się sprawdziło. Artykuł Roladki z tortilli z szynką, rukolą i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
10 PROSTYCH PRZEPISÓW NA PRZEKĄSKI SYLWESTROWE 100

SZYBKA PRZEKĄSKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI I PRAŻONĄ CEBULKĄ-  przepis tutaj ROLADA SEROWA Z SERKIEM TOPIONYM-  przepis tutaj SEROWE PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO-  przepis tutaj ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I SZYNKĄ-  przepis tutaj ROLADKI Z SZYNKI KONSERWOWEJ Z SERKIEM I ZIARNAMI SŁONECZNIKA-  przepis tutaj KORECZKI ŚLEDZIOWE-  przepis tutaj SUSZONE ŚLIWKI

Zrób to smacznie
Mini tortille z makrelą 145

czasu mamy akurat do dyspozycji. Takie mini tortille z makrelą zasmakują nie tylko wielbicielom ryb! Przekąski z tortilli możemy nadziewać różnym farszem, a ja proponuję wypróbować z pastą rybną. Roladki z makrelą wyglądają efektownie i zachwycają swoim smakiem. Staną się hitem niejednej imprezy! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Mini tortille z makrelą: 2 placki tortilli 1 wędzona makrela (około(...)ciasno w rulon. Kolejno rolady owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie schłodzone tortille wyjąć z lodówki i zdjąć folię. Tortille pokroić na roladki o szerokości około 2-3 cm. Pokrojone mini tortille z makrelą ułożyć na półmisku. Udekorować połówkami pomidorków koktajlowych. Polecam wypróbować przepis na mini tortille z pastą jajeczną i tuńczykiem . (adsbygoogle

Danka Pichci
Kruche ślimaki 110

rozwałkowuję na prostokąty takiej samej wielkości. Jeden prostokąt smaruję białkiem i kładę na niego drugi prostokąt, który również smaruję białkiem. Następnie od szerszej strony zwijam obydwa ciasta w rulon. Roladę odkładam na 30 minut do lodówki. Następnie roladę kroję w plastry o szerokości 5 mm i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kruche ślimaki piekę w 180 stopniach około

Słodki sentyment
Wieniec drożdżowy z marcepanem i żurawiną na skandynawską nutę 130

jeden duży lub dwa mniejsze prostokąty o grubości 3-4mm. 6. Posmaruj ciasto nadzieniem, zostawiając około 2cm marginesu na jednym z dłuższych boków. 7. Zwiń całość w roladę wzdłóż dłuższego boku, następnie przekrój roladę wzdłuż na pół tak, aby jeden z konców nie był do końca przekrojony i zapleć. 8. Zaplecione ciasto ułóż w formie wieńca na blasze

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czerwona kapusta z ryżem 91

tygodnia. Czyszczenie lodówki. Miałam przy okazji ochotę na zjedzenie czegoś warzywnego, ryż przypałętał się przypadkiem. Tak sobie myślę, że to będzie świetny dodatek do gulaszów. My zjadł kapustę z roladami, ja bez, każdy (powiedzmy) był zadowolony. Pan i władca jednak trochę marudził, bo przecież „kapusta do rolad MUSI być bez niczego”. Nawet nie starałam się mu tego wybić

Kardamonovy
Najlepsze ciasta z makiem na święta 155

inne bakalie. Czasami gdy używam kupnej masy makowej dodaję do niej kaszę mannę i ubite na sztywno białka, dzięki temu masa jest bardziej zwarta. Jeśli po upieczeniu powierzchnia rolady makowej pęknie, można ją zamaskować lukrem lub polewą czekoladową. Polecam zawijać roladę makową przed pieczeniem w papier do pieczenia co zabezpiecza ciasto przed pęknięciem podczas pieczenia. Najlepsze ciasta z makiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śledzie podane inaczej – 10 oryginalnych pomysłów 174

wędzoną makrelą przepis na: Słodki Zakątek Kasi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Śledzie w cieście francuskim przepis na: Moje Menu 3. Tatar ze śledzia przepis na: Kasia Testuje 4. Roladki ze śledziem przepis na: Niebo Na Talerzu 5. Śledzie ze śliwką i pomarańczą przepis na: Wrząca Kuchnia 6. Naleśnikowe roladki ze śledziem przepis na: Ostra na Słodko 7. Koreczki śledziowe przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Rolada bezowa z kremem śmietankowym i frużeliną malinową 128

Rolada czy Pavlova ? zawsze mam dylemat gdy zostaje mi nadmiar białek po pieczeniu kruchych ciast czy ciasteczek. Jedno i drugie smakuje obłędnie i jest gotowe do zjedzenia od razu po przełożeniu. Choć rolada bezowa nie jest łatwym wypiekiem to warto się skusić, jeśli dobrze ubijemy białka i damy drobny cukier do przygotowania nie ma opcji by nie wyszła. Smak słodyczy

Wanilia i Kardamon
MAKOWIEC ZAWIJANY 121

wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką, przy pomocy drewnianego wałka rozwałkować ciasto na kształt prostokąta o grubości około 4-5 mm. Na ciasto wysmarować równomiernie masę makową. Zawinąć ciasto jak roladę wzdłuż dłuższego boku. Brzegi ciasta zawinąć pod spód. Makowiec przełożyć na papier do pieczenia, zawinąć go w podwójną warstwę papieru, zostawiając około 1 cm luz między ciastem a papierem. Makowce(...)odłożyć na około 10 minut. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciasto około 40 minut. Po upieczeniu wyjąć roladę z papieru, polać lukrem, udekorować skórką pomarańczową

Zrób to smacznie
Norweskie bułeczki cynamonowe 136

Pozostałą część ciasta rozwałkuj na prostokąt o wymiarach ok. 50 x 25 cm. Wymieszaj składniki nadzienia w misce i rozsmaruj masę na cieście, przykrywając całą powierzchnię. Zwiń ciasto w roladę wzdłuż dłuższego boku. Podziel roladę na 20 równych części. Ułóż ślimaczki w równych odstępach w formie do pieczenia. Przykryj bułeczki ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 15-20 minut. Wstaw

Na-talerzu.pl
Rolada drobiowa z serem i szpinakiem 64

Rolada drobiowa z serem i szpinakiem to prosta propozycja na pyszny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: filet z kurczaka 1/2 serka ,,mój ulubiony” 1/3 paczki szpinaku mrożonego masło czosnek przyprawy do mięsa Sposób przygotowania: Filety rozbić i przyprawić. Na patelni rozgrzać trochę masła i wrzucić 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego, chwilę podusić i wrzucić szpinak, posolić, popieprzyć. Po wystudzeniu(...)wymieszać z serkiem i nadziewać filety. Opanierować i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Autor przepisu: Brygida Zubin Artykuł Rolada drobiowa z serem i szpinakiem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Przepisy na Boże Narodzenie 113

Sernik z mascarpone i polewą czekoladową Sernik z brzoskwiniami Śnieżny puch Ciasto orzechowe (orzechowiec) Keks Ciasto z makiem i kremem cytrynowym – makowa panienka Popapraniec Porzeczkowiec Tort bezowy z ajerkoniakiem Rolada czekoladowa CIASTECZKA Pierniczki Ciasteczka (kocie oczka). Kruche ciasteczka Reniferki – świąteczne ciasteczka dla dzieci i dorosłych ŚLEDZIE Śledzie w sosie tatarskim. Śledzie w pomidorach z rodzynkami. Śledź pod buraczkiem. Szuba. Śledź(...)Sałatka śledziowa Kolorowa sałatka śledziowa Sałatka śledziowa z jajkiem Śledzie ze śliwką Sałatka śledziowa z buraczkami WĘDLINY, PASZTETY Pasztet z żurawiną Pasztet z cielęciny Szynka peklowana domowa Schab gotowany Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem INNE Ryba po grecku. Bigos Zupa grzybowa z suszonych grzybów. Barszcz czerwony Jak zrobić kwas buraczany. Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto

To co lubię - gotuję i polecam
Paszteciki z Kapustą i Suszonymi Grzybami 127

ściereczką i odstawić na 1 – 1,5 h. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto rozwałkować dość cienko. Na brzegu ciasta umieścić farsz w linii i zwinąć w roladę. Odciąć od pozostałej części ciasta. Czynność powtarzać aż wyrobimy cały farsz i ciasto. Roladę pokroić na części, łącznie wyszło mi 24 paszteciki (3 paseczki pocięte na 8 sztuk każdy). Paszteciki

Przepiski.pl
KULEBIAK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 126

podsmażamy. Następnie dodajemy wyciśniętą i pokrojoną kapustę, dalej podsmażamy.  Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i rozwałkowujemy na kształt prostokąta.  Rozkładamy na nim farsz i zwijamy w roladę. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dekorujemy według uznania kawałkami ciasta. Pozostawiamy ja na 15 minut aby wyrosła.  Pieczemy 35 minut w temperaturze 170 - 190 % C, temperaturę na początku(...)zmniejszamy i podkręcamy jak rolada będzie rosła.  Kulebiak studzimy i podajemy z barszczykiem. Smacznego.                                      Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli