roladki - 9750 przepisów (strona:219/650)

Roladki z kurczaka nadziewane marchewką 27

Niecodzienny obiadek i niecodzienne roladki. Młoda marchewka, chrupiąca i aromatyczna w roli nadzienia świetnie się sprawdziła. Mięsko delikatne i mięciutkie, wprost rozpływało się w ustach. Składniki na 4 porcje: ? 4 piersi z kurczaka ? 8 małych młodych marchewek ? 100 g sera żółtego ? sól, pieprz do smaku ? 4 łyżki sosu sojowego ? olej do smażenia Wykonanie: ? Marchewki obgotować w wodzie z solą(...)zetrzeć na tarce. ? Każdy filet z kurczaka przeciąć na 2 płaty, rozbić, posypać solą i pieprzem. ? Na rozbity płat mięsa posypać żółty ser, na końcu położyć marchewkę i zwijać roladki. ? Obsmażyć na oleju z każdej strony. ? Podlać 1/2 szklanki wody, dodać sos sojowy i poddusić ok. 10 minut

To co kocham
Mus z mintaja z sosem paprykowym 28

Przepis na ten aromatyczny mus z mintaja pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Pasztety, w których jakiś czas temu uczestniczyłam. Roladki rybne w liściach kapusty włoskiej prezentują się bardzo dobrze i smakują wyśmienicie! Składniki: ? 40 dkg filetu z mintaja ? 1 jajko ? 3 łyżki śmietany ? sól, biały pieprz ? 10 dkg szyjek rakowych z zalewy – 1 słoiczek ? 6 liści(...)wrzucić do posolonego i posłodzonego wrzątku i chwilę blanszować, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Grube żyłki odkroić. ? Liście kapusty rozłożyć na folii spożywczej z jednego brzegu, na długość roladki. ? Nałożyć rybną masę formując prostokąt. ? Na środku wzdłuż ułożyć szyjki rakowe, zrolować pomagając sobie folią spożywczą. ? Uformować zgrabny rulon w formie cukierka. Dodatkowo zawinąć w folię aluminiową. ? Piec zanurzone

To co kocham
Makowiec z roladkami w kruchym cieście 33

tylko smaczny, ale też spektakularny makowiec o wymagającej strukturze. Ciasto, które smakuje najlepiej w okresie zimowym, okołoświątecznym. Delikatne roladki makowe zatopione w puszystej masie kremowej i polane czekoladą skuszą każdego smakosza. Składniki: Ciasto kruche ? 5 żółtek ? 1 jajko ? 1 szklanka kwaśnej śmietany ? 1 szklanka cukru pudru ? 750 g mąki pszennej ? 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ? 1/2 łyżeczki amoniaku(...)masy. Składanie ciasta ? Blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Ja użyłam prostokątnej z odpinanym bokiem. ? Na dnie położyć cienki upieczony placek i zalać połową gorącej masy kremowej. ? Na masę położyć upieczone roladki makowe i zalać pozostałą masą. ? Ciasto odstawić do wystygnięcia. ? Polać polewą czekoladową, rozpuszczając czekoladę ze śmietanką na parze wodnej

To co kocham
PIECZARKI W CIEŚCIE z cebulą i płatkami drożdżowymi (bez jajek) 58

dań głównych. Aby przygotować tę przekąskę, należy wypełnić pieczarki mieszanką orzechów, cebuli, czosnku i ziół. Następnie pieczarki należy upiec w piekarniku do momentu, gdy staną się miękkie i aromatyczne. Roladki z pieczarkami Roladki z pieczarkami to lekka i smaczna przekąska, która składa się z plasterków pieczarek, cebuli, papryki i szpinaku, zawiniętych w cienkie plastry ciasta filo. Całość można posmarować sosem

Via Gusto
Rolada z kurczaka faszerowana pieczarkami, porem i serem 251

Soczysta rolada z filetu kurczaka faszerowanego pieczarkami, porem, serem mozzarella, doprawiona czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Jako zimna przekąska i wędlina na kanapki.   Składniki: 1 kg filetów z piersi kurczaka, 500 g pieczarek, 2-3 ząbki czosnku, 80 g pora - biała i jasnozielona część, kulka sera mozzarella, sól, pieprz, 3 łyżeczki przyprawy złocistej do kurczaka, łyżeczka oleju Przygotowanie: Pieczarki(...)dzielmy na 2-3 części, lekko rozklepujemy. Rozkładamy folię spożywczą, na której układamy filety ( szerokością na długość małej keksówki) tak, aby nachodziły na siebie (folia ułatwi nam zawijanie całej rolady) . Solimy i posypujemy dwiema łyżeczkami złocistej przyprawy do kurczaka. Układamy farsz na 3/4 całości - zostawiamy kawałek od końca bez farszu. Zwijamy w rulon. Posypujemy z wierzchu szczyptą soli i łyżeczka

Lena Gotuje
Zupa szpinakowa z ryżem. Wyglądem przypomina szczawiową, ale smakuje zupełnie inaczej. PRZEPIS 53

dodaj czosnek pokrojony w plasterki, wsyp ryż i gotuj kolejne 12 minut. Do zupy wlej śmietankę oraz sok z cytryny, wymieszaj, gotuj jeszcze minutę. Wypróbuj także nasz przepis na roladki szpinakowe: Roladki z kurczaka ze szpinakiem gotowane w papilotach. PRZEPIS Artykuł Zupa szpinakowa z ryżem. Wyglądem przypomina szczawiową, ale smakuje zupełnie inaczej. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie

Kulinarna Polska
Pomysł na naleśniki 54

czekoladowe? Ciemne placki z jasnym nadzieniem wyglądają bardzo dekoracyjnie i są pyszne. Naleśniki inaczej na słodko, idealna mała przekąska z owocami. Do czego można wykorzystać naleśniki? Mini deser , małe roladki z twarogiem, dżemem czy kremem czekoladowym. Nasza domena to duże rolowane naleśniki, a przecież to może być mała roladka, koreczek, przekąska. Naleśniki na słodko lub na słono. Farsz do naleśników

Dieta moja pasja
Zrazy z grzybami suszonymi 39

Rozpływające się w ustach mięso z genialnym farszem. Roladki polecam w szczególności miłośnikom dań mięsnych z wieprzowiną w roli głównej. Delikatne, soczyste roladki, szybkie i proste w przygotowaniu, idealne na dania świąteczne. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Przepis na zrazy wieprzowe zawijane ze schabu 59

Zrazy wieprzowe z boczkiem i cebulką    Zrazy, to takie małe roladki. Bo to co rolujemy dzielimy na duże ROLADY i małe ROLADKI.     Ja kiedyś uwielbiałem Devolay. Już sama nazwa jest fajna, a smak jeszcze lepszy.     W ramach czegoś zawijanego Agnieszka zrobiła zrazy wieprzowe zawijane.  👉Jak zrobić zrazy wieprzowe ze schabu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Roladki drobiowe z kabanosem, papryką i cebulą. 46

Roladki drobiowe można zrobić w różnym wydaniu. Możecie je nadziać tym,  na co akurat macie ochotę. Tym razem u mnie z kabanosem, papryką  i czerwoną cebulą.  W chrupiącej panierce smakują wybornie.  Podałam z ziemniakami i sałatą.  Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 czerwonej cebuli 2 kabanosy 1/4 papryki czerwonej sól pieprz czosnek granulowany Panierka(...)przyprawionych plastrach mięsa  ułożyć po kawałku kabanosa,  papryki i cebuli. Następnie zawijać w rolady.  Jajka wbić do miski, przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Wymieszać.  Roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej.  Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rolady na mniejszym gazie co jakiś czas obracając,  żeby równo się usmażyły.  Smażyłam około 30 minut

Agusiowe smakołyki
Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami 188

czekoladowymi kulkami (płatkami do mleka). Ciasto składa się z kakaowego biszkoptu, orzechowo-czekoladowego kremu oraz chrupki z czekoladą, orzechami i kulkami Nesquik. Jakie pyszne ciasto czekoladowe zrobić? czekoladowa rolada z malinami brownie bez jajek ciasto Pychotka z kremem czekoladowym Mocno czekoladowym deserem jest również fondant , znany jako lava cake. Poniżej znajdziesz przepis na czekoladowe ciasto z kulkami Nesquik. Jak zrobić(...)połączonych z czekoladą. Pysznie smakuje również chrupka zrobiona z ciasteczkami. { "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [ { "@type": "Question", "name": "Jakie pyszne ciasto czekoladowe zrobić?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " czekoladowa rolada z malinami brownie bez jajek ciasto Pychotka z kremem czekoladowym Mocno czekoladowym deserem jest również fondant , znany jako lava cake. Poniżej znajdziesz przepis na czekoladowe ciasto z kulkami Nesquik. " } } , { "@type

Via Gusto
Ślimaczki z ciasta francuskiego 53

Smarujemy przygotowanym sosem, a na sosie układamy najpierw plastry szynki a na nich plastry sera żółtego. Całość zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku, delikatnie dociskając. Następnie roladę kroimy na roladki o grubości około 1,5-2 cm. Roladki układamy na leżąco na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15-20 minut

Przepiski.pl
Ślimaczki z ciasta francuskiego 65

Smarujemy przygotowanym sosem, a na sosie układamy najpierw plastry szynki a na nich plastry sera żółtego. Całość zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku, delikatnie dociskając. Następnie roladę kroimy na roladki o grubości około 1,5-2 cm. Roladki układamy na leżąco na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15-20 minut

Przepiski.pl
podudzia kurczaka boczkiem owijane... 164

plastry boczku parzonego obok siebie, papryki ostrą i słodką wymieszać i posypać papryką, położyć podudzie kurczaka i zawijać ciasno, wykałaczką spiąć. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść roladki i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu. Podawać do ziemniaków z surówką lub z pieczywem i sosem np. czosnkowym- bardzo dobry pomysł na podanie podudzi kurczaka jako roladki, wcześniej

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka ślimaczki (bez glutenu i laktozy) 46

stanie się chłodne i zwarte, należy rozwałkować je między dwoma kawałkami papieru do pieczenia tworząc mniej więcej prostokąt. 8. Na ciasto rozsmarować wcześniej przygotowane nadzienie. 9. Zwinąć ciasto tworząc roladę. 10. Pokroić roladę ostrym, cienkim nożem tworząc „ślimaczki”, które układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 11. Ciasteczka piec w 180’C ok 10-15minut (do zarumienienia). 12. Wystudzone

Candy Pandas