roladki - 9750 przepisów (strona:220/650)

Krokiety ze szpinakiem i serem. 54

żółty utarty na tarce. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.  Na desce ułożyć 3 naleśniki, tak żeby nachodziły na siebie. Następnie wyłożyć 1/3 farszu i zawinąć jak roladę.  Pokroić na mniejsze kawałki. Tak samo zawinąć resztę naleśników.  U mnie wyszło 6 niedużych krokietów z jednej rolady. W misce wymieszać widelcem jajka, przyprawić delikatnie solą i pieprzem.  Krokiety

Agusiowe smakołyki
Przekąski na Karnawał – Zbiór najlepszych przepisów 59

przepisy, które z pewnością przypadną Wam do gustu. Zapraszamy! 1. Rogaliki z szynką i serem Przepis na : Przepiski.pl 2. Łódeczki imprezowe Przepis na: Alledobre.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Szybkie roladki z tortilli Przepis na: ProstaKuchnia.pl 4. Roladki z ciasta francuskiego z łososiem Przepis na: KulinarneCuda.pl 5. Trójkąciki z farszem grzybowym Przepis na: wasze-przepisy.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Przekąski na Karnawał

Damusia.pl
Imprezowe roladki + film 43

Imprezowe roladki to hit domowych imprez, świetna propozycja na Sylwestra czy też pyszny pomysł na śniadanie lub kolację. Wystarczy odrobina fantazji by wyczarować w prosty sposób kolorowe, smaczne ślimaczki, które błyskawicznie znikają ze stołu, można je przygotować ze swoich ulubionych składników.     składniki na około 4 porcje 2 sztuki tortilli 2 opakowanie serka typu Almette o smaku śmietankowym(...)folię spożywczą lub aluminiową, po czym wstawiamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone tortille odwijamy z folii i kroimy na około 1-1,5 cm kawałki.   Artykuł Imprezowe roladki + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Najlepsze przekąski na Sylwestra 89

zebraliśmy dla Was mnóstwo ciekawych przepisów na imprezowe przekąski sylwestrowe, które z pewnością przypadną Wam do gustu. Pośród tylu propozycji każdy z Was znajdzie coś idealnego dla siebie. 1. Roladki z tortilli w chipsach Przepis na: Przepiski.pl 2. Szybkie pierożki kebabowe Przepis na: Alledobre.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Krakersy imprezowe Przepis na: ProstaKuchnia.pl 4. Roladki z szynki konserwowej Przepis

Damusia.pl
Świąteczny wieniec z makiem 49

wyrabiamy je jeszcze minutkę. Teraz składanie wieńców. Najpierw ciasto dzielimy na 2 części na dwa wieńce. Potem każdą lekko rozwałkowujemy na prostokąt. Prostokąt smarujemy masą makową i zwijamy w roladę. Następnie roladę przecinamy wzdłuż na pół tak by uzyskać dwa długie kawałki. Oba kawałki zawijamy wokół siebie by uzyskać coś na kształt „warkocza”. Oba końce łączymy ze sobą uzyskując warkocz

Dorota Smakuje
Przepisy Świąteczne 52

Świateczny-śliwkowy-piernik. Fale-Atlantyku Szaszłyki-z-mięsa-mielonego-ze-śliwką Rogaliki-z-makiem. Meksykańskie-śledzie. Ciasto-Rafaello. Kotlety-pożarskie. Kuleczki-ryżowe Ciasto-Misiałek. Śledz-w-zalewie-octowej. Roladki-z-wątróbką-w-sosie-śliwkowym. Wafelki-Tabalugi. Kiszpsuja. Kajzerki-paszteciki. Karnawałowe-pączki. Orzeszki-francuskie. Roladki-salami. Świąteczne-ślimaczki-makowiec. Kuleczki-surmii

Kulinarna Chwila
Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid – RECENZJA + PRZEPIS (kulebiak z kapustą i grzybami) 47

sklepie https://www.mocsokow.pl/ . Przepis na tradycyjny kulebiak, ale w formie gwiazdy! Kulebiak to pyszne świąteczne danie – ciasto drożdżowe z kapustą i grzybami. Tradycyjnie kulebiaka robi się w formie rolady, jednak polecam przygotować kulebiaka w formie gwiazdy! Poniżej znajdziesz przepis wraz z przepisem na barszcz. Do wykonania dania wykorzystałam multicooker Instant Pot. Użyłam funkcji podsmażania, szybkowaru, a także wyrastania(...)stopni. Powtórz to z każdymi kolejnymi kawałkami (ramionami gwiazdy): Tak przygotowaną gwiazdę posmaruj żółtkiem (za pomocą silikonowego pędzelka). Z ciasta drożdżowego i farszu możesz również zrobić tradycyjną roladę zamiast gwiazdy. Gotową gwiazdę wraz z papierem do pieczenia przełóż do kosza do smażenia z Instant Pot. Całość umieść w Instant Pocie (ze zdjętą osłoną pokrywy do gotowania ciśnieniowego). Włącz program pieczenia

Via Gusto
Brioszki migdałowo-kakaowe 49

ciepłe miejsce, na 1-1,5 godziny. Podsypując oba ciasta mąką rozwałkuj dwa kwadraty o wymiarach około 25/25 cm. Na jasne ciasto połóż rozwałkowane kakaowe ciasto i zwiń jak roladę. Za pomocą nitki owiniętej dookoła rolady odcinaj porcje ciasta o szerokości około 3 cm. i układaj na blaszce posmarowanej masłem lub w papierowych szerokich foremkach do muffinek. Odstaw bułeczki

Delicious Place
Sałatki na Święta! 10 przepisów na sałatki i przystawki na Boże Narodzenie 58

zimno z czerwonej soczewicy, kuskusu lub kaszy bulgur i natki pietruszki. Jest to bardzo prosty pomysł na zdrową przekąskę, która sprawdzi się na świątecznym stole. ZOBACZ PRZEPIS Bezmięsna rolada ze śliwką Rolada na bazie soczewicy z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi. Pyszna zarówno na zimno, jak i na ciepło! ZOBACZ PRZEPIS

Via Gusto
Ciasta na Boże Narodzenie! Świąteczne ciasta – 20 sprawdzonych przepisów 56

Sernik gotowany z sera z wiaderka – leśny mech Przyciąga swoimi kolorami, jest lekki i delikatny. Jest to ciasto, które za sprawą szpinaku wygląda przepięknie! ZOBACZ PRZEPIS Piernikowa rolada z powidłami i masą grysikową Święta Bożego Narodzenia nie mogą obejść się bez piernika! Proponuję Wam piernikową roladę z powidłem śliwkowym i masą grysikową. ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z delikatnym piernikowym

Via Gusto
Szybkie paszteciki z kapustą 1410

dłuższego boku. Na każdy z nich nakładamy porcję farszu i rozsmarowujemy po całej powierzchni. Następnie każdy prostokąt zwijamy w rulonik, (łączeniem do dołu). Następnie każdy z ruloników dzielimy na roladki i układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Każdą roladkę smarujemy żółtkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut, do zarumienienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
Świąteczny makowiec 312

mieszamy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy na cienki prostokąt. Następnie umieszczamy na każdym z nich po połowie masy makowej i dokładnie rozsmarowujemy. Zwijamy w rolady i oba makowce umieszczamy w osobnych keksówkach. Pieczemy przez około 30 minut w 180 stopniach, grzanie góra-dół. Po upieczeniu makowce przykrywamy ściereczką i odstawiamy do przestygnięcia. Artykuł Świąteczny makowiec

Alle Dobre!
Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim 351

części. Ciasto ponacinać ostrym nożem z obu stron, tak aby powstały paski. Na środku położyć mięso i zawijać paski na przemian, tak aby całkowicie zakryć filet. 4. Tak przygotowane roladki położyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Roladki posmarować z wierzchu żółtkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, góra – dół, bez termoobiegu. Kurczaka w cieście francuskim piec

Gotuj z Prezesem
Słodkie Święta - przepisy na pierniczki, desery i ciasta 36

Ciasto pijana śliwka.    Mus czekoladowy z mandarynkami.     Markizy orzechowe.    Stollen - drożdżowa strucla świąteczna.     Ziemniaczane ciasteczka z powidłami śliwkowymi.    Rolada czekoladowa leśne polano.    Gorąca czekolada z cynamonem i kardamonem.     Francuskie trójkąty z powidłami śliwkowymi.     Ciasteczka z galaretką z grzanego wina.    Kostka orzechowa(...)Ciasto orzechowe z karmelizowanymi śliwkami i śmietaną.      Kruche półksiężyce migdałowo-miodowe.   Świąteczny sernik korzenny.    Świąteczny deser z bezami, śmietaną i granatem.    Rolada makowa z bakaliami.    Kruche rogaliki migdałowe.    Korzenna babka na białkach.    Wieniec czekoladowy z cynamonem.    Pomarańczowe babeczki z kardamonem i białą czekoladą

Passions hobbies life
Kotlety a'la devolay z mięsa mielonego 156

Roladki z mielonej piersi kurczaka z szynką i serem. Pyszne delikatne kotlety w złotej panierce wypełnione ciągnącym serem i szynką. Podaję zazwyczaj z ziemniaczanym puree i surówką z białej kapusty. Pyszny obiad który znika ze smakiem z talerzy.  5 sztuk 600 g filetów z kurczaka 5 plastrów szynki wędzonej około 80 g tartego żółtego sera 1 solidna łyżka majonezu(...)zwilżonymi zimną wodą dłońmi, następnie spłaszczyć na środek położyć szynkę i ser, brzegi mięsa zawinąć formując kotlety. Zwijam je dokładnie tak jak te farszynki poniżej na zdjęciu Tak przygotowane roladki obtaczamy w bułce tartej, następnie panierujemy w jajku rozkłóconym z mlekiem i ponownie w bułce tartej. (Do bułki tartej można dodać sezam) Smażymy na  rozgrzanym głębokim tłuszczu, następnie przekładamy

Andzia Pichci