roladki - 9750 przepisów (strona:212/650)

Hot dog domowym sposobem 239

ułożyć sklejeniem do spodu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez ok. pół godziny. Podawać na ciepło, po pokrojeniu na porcje, ewentualnie z ketchupem lub musztardą. -------- Podobne: Rolada z kurczaka z kiełbasą węgierską Rolada jarmużowa z tuńczykiem Wytrawny rogal drożdżowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Schab z mozzarellą oliwkami i pomidorem pieczony w mleku kokosowym 143

utłucz tłuczkiem do mięsa. Pomidory pokrój na cienkie plasterki. Posól mięso z jednej strony  i na tej też stronie układaj kawałki mozzarelli, oliwki i plastry pomidorów. Zwiń w roladki i podsmaż na oleju z wszystkich stron na brązowo. Włącz piekarnik na 200 ° C termo obieg i piecz roladki zanurzone w mleku kokosowym wymieszanym z curry tak do mniej niż

Pasje Jolki
Rolada kakaowa z kremem porzeczowym 115

Pyszna w smaku, nie za słodka, lekko kwaskowa za sprawą dżemu porzeczkowego. Polecam nie tylko od okazji, ale i od tak - do kawy :) Wbrew pozorom rolada w wykonaniu nie jest ani trudna, ani pracochłonna. Biszkopt nie popęka, jeśli masa nie będzie ani za rzadka, ani za gęsta. Nie możemy go też piec zbyt długo, aby za bardzo nie wysuszyć. Zawijanie(...)wodzie rozpuszczamy miód i łączymy z sokiem z cytryny. Wykonanie: Ostudzony biszkopt rozwijamy i zdejmujemy ściereczkę. Nasączamy ponczem, po czym rozprowadzam krem i ponownie zwijamy w rulon. Tak przygotowaną roladę owijamy w pergamin i odstawiamy w chłodne miejsce, aby dobrze stężała

Kolorowy Przepisownik
Rolada kawowa z kremem chałwowym 177

ogniu, ale nie gotować, dodać pokruszoną chałwę, mieszać aż się rozpuści. Zimną masę włożyć na całą noc do lodówki-dlatego tę czynność najlepiej zrobić dzień wcześniej przed złożeniem rolady, Następnego dnia do masy wsypać cukier puder, oraz ser  mascarpone prosto z lodówki i miksować na gładki puszysty krem, ¾ kremu posmarować rozwiniętą roladę , włożyć  paski galaretki zawinąć ciasno, resztą

Wanilia i Kardamon
ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA 376

jeden z tych pomysłów, które przychodzą mi do głowy zupełnie nieplanowane i które smakują obłędnie ( a zresztą u mnie wszystko smakuje obłędnie, ot co! :D ). Fantastyczna rolada zrobiona z ciasteczek! Tak, tak, do jej zrobienia użyłam różnego rodzaju kruchych ciasteczek i dlatego też nie wymaga ona pieczenia.Wypełniona po brzegi fantastycznym kokosowym kremem. Słodka, ale zarazem niesamowicie delikatna … rozpływająca(...)drugi kawałek folii aluminiowej. KREM KOKOSOWY: Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi. CAŁOŚĆ: Przygotowanym kremem smarujemy ciasto i bardzo delikatnie, ale ciasno zwijamy roladę. Całość zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej noc! ). Smacznego

Ostra na Słodko
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z OLIWKAMI KAPARAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 173

posypałam pieprzem. Posmarowałam je koncentratem z pomidorów. Nałożyłam farsz. Zawinęłam mięso i spięłam wykałaczkami. Na wierzch posypałam zioła i słodką czerwoną paprykę. Smażyłam na patelni.   Polecam również roladki z kurczaka z jarmużem i kaparami   ;-) roladki z rokpolem suszonymi pomidorami  w szynce parmeńskiej ze szpinakiem Smacznego

potrawyregionalne
Roladki z polędwiczki wieprzowej z przysmakami kresowymi 227

s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Te roladki są smaczne i proste w przygotowaniu. Połączenie przysmaków kresowych i delikatnego mięsa tworzy naprawdę niezły duet. ROLADKI Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ Z PRZYSMAKAMI KRESOWYMI Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa - 1 opakowanie przysmaków kresowych

Życie zamknięte w smaku
Rolada malinowa 110

włożyć ser, mleko, cukier i 1 szkl malin, Porządnie zmiksować. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę i wstawić masę do lodówki by nieco zgęstniała. Kiedy masa jest juz gęsta posmarować roladę, wysypać trochę całych malin i zwinąć roladę. Następnie ciasno owinąć ją w folię spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Do dekoracji polać czekoladą i ułożyć resztę malin

Gotowanie jest łatwe
Rolada szpinakowa z łososiem 631

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem... Składniki: 1 opak. mrożonego szpinaku rozdrobnionego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 4 jajka 1 łyżka mąki dwa serki almette śmietankowe lub chrzanowe łosoś wędzony w plastrach 400g Na patelni podsmażamy szpinak z masłem, czosnkiem i solą. Odsączamy na sitku i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku, białka ubijamy na sztywno. Do szpinaku dodajemy mąkę, mieszamy(...)mieszamy. Wylewamy na dużą blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 190 stopniach. Później ciasto smarujemy serkiem almette, na to kładziemy łososia i zwijamy ściśle w roladę. Zawijamy w folię spożywczą i do lodówki na kilka godzin... Kroimy na plastry ok.1

Pelusiowa Kuchnia
Rolada kokosowa 211

przez folię, aby uniknąć przyklejania się do wałka) na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Na wierzch wykładamy połowę masy kokosowej i rozsmarowujemy po całości.  Ciasno zawijamy roladę. Podobnie postępujemy z drugą połową ciasta. Rolady wstawiamy do lodówki ( lub nawet zamrażalki) na kilka godzin do mocnego schłodzenia. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Rolada z pesto i suszonymi pomidorami 172

Rolada z szynki z dodatkiem mielonego mięsa, pesto i pomidorów suszonych to idealne połączenie smaków na uroczysty obiad lub kolację. Składniki: Dla 6 osób: 1 kg chudej szynki wieprzowej 40 dkg szynki mielonej 100g pesto z bazylią 100g suszonych pomidorów sól, pieprz do posypania rozbitego płatu szynki Marynata: 1/4 szklanki oliwy z oliwek Po łyżeczce suszonych ziół: bazylia, tymianek, oregano(...)mielone łączymy z pozostałym pesto i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Mięso rozsmarowujemy na płacie szynki i układamy pokrojone w paseczki suszone pomidory. 4. Mięso zwijamy w roladę i związujemy nicią spożywczą. Marynujemy w oliwie i przyprawach przez całą noc, następnie pieczemy w temp. 180st C przez 120 minut

Kuchnia w czekoladzie
Boczek faszerowany papryką i mieloną szynką 89

łyżka przyprawy do steków 3 ząbki czosnku sól, pieprz rękaw spożywczy nić spożywcza Sposób przygotowania: 1. Boczek- jeśli mamy ze skórą- myjemy i odcinamy spód z odrobiną tłuszczu. Rolada zdecydowanie lepsza jest chudsza, bez jego nadmiaru. Wewnętrzną stronę delikatnie solimy, a następnie posypujemy zieloną pietruszką. Zmieloną szynkę łączymy z drobno posiekaną papryką czerwoną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przygotowany(...)farsz nakładamy na warstwę pietruszki.  2. Boczek zwijamy w roladę i mocno związujemy nicią spożywczą. Przekładamy do rękawa do pieczenia i posypujemy z każdej strony przyprawami, dodatkowo delikatnie solimy i pieprzymy. Ząbki czosnku zgniatamy i wrzucamy do środka. Odkładamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy w temperaturze 160st C przez

Kuchnia w czekoladzie
Rolada karkówkowa z liśćmi młodej kapusty 129

paskami wędzonego boczku. Ja odkroiłam od niego skórę i wycięłam kosteczki, by później nikt ząbka nie stracił :) Lepiej jeśli są długie, ale ja miałam krótkie i też sobie poradziłam. Roladę mocno okręcamy nicią spożywczą i przekładamy do plastikowego, zamykanego pojemnika lub innego naczynia. Z oleju oraz przypraw i posiekanego czosnku przygotowujemy marynatę, którą wylewamy na mięso i dokładnie(...)przyprawami i tłuszczem przekładamy do rękawa do pieczenia. Zwijamy końce i wkładamy do zimnego piekarnika ustawionego na 170st C na 90 minut. Po tym czasie rękaw rozcinamy i przypiekamy roladę z każdej strony po ok 10 minut. Podajemy na ciepło.  Efekt końcowy: Przyprawy, których ja używam śmiało możecie zakupić w internetowym sklepie Bella

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z cukinii na upalne dni 164

którzy mnie znają wiedzą, że jestem wielką fanką cukinii. Roladki te robiłam po raz pierwszy i powstały ze składników, które akurat miałam w lodówce. W ten upał nie chciało mi się iść po zakupy a i danie wyszło w sam raz nadające się na ukropy :) Roladki podałam z podsmażoną na oliwie czerwoną papryką. Składniki: 1 duża cukinia 1 kostka chudego

Jemy Pijemy
WOŁOWA ROLADA Z BOCZKIEM 157

SKŁADNIKI Na 4 rolady: 500 g wołowiny 300 g boczku wędzonego 1 cebula sól pieprz ziołowy pieprz musztarda smalec wino bulion Rozbijamy mięso, obsypujemy przyprawami, smarujemy musztardą i układamy plastry boczku oraz plastry cebuli, solimy. Zwijamy roladę i spinamy wykałaczką. Rozgrzewamy tłuszcz i opiekamy z wszystkich stron. Podlewamy bulionem i winem, dusimy do miękkości

harrisa