roladki - 9750 przepisów (strona:204/650)

ROLADKI Z BRYNDZĄ I SZPINAKIEM. 154

mogę się doczekać, kiedy na mojej niewielkiej działeczce pojawią się pierwsze plony.  Jest jeszcze czas. Więc dziś zapraszam na pyszny obiad, już w nieco lżejszej, wiosennej wersji. WIEPRZOWE ROLADKI Z BRYNDZĄ I SZPINAKIEM. /autorski/ na 6 roladek 6 plastrów schabu 250g liści świeżego szpinaku 300g bryndzy koziej sól, pieprz, suszony czosnek olej rzepakowy do smażenia Zagotowuje w garnku osoloną(...)miski z lodowatą wodą. Plastry schabu rozbijam dość cienko. Każdy doprawiam z obu stron solą, pieprzem oraz czosnkiem. Na schabie kładę kilka liści zblanszowanego szpinaku, porcje bryndzy, zawijam roladki i spinam wykałaczkami. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju. Roladki obsmażam za złoty kolor z obu stron. SMACZNEGO! Pozdrawiam w świetnym nastroju, o wiosennym usposobieniu! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Roladki drobiowe ze szparagami 147

tylko że wyglądają jakoś inaczej niż te nasze. Ale z drugiej strony, gdybyśmy mieli do nich dostęp przez cały rok to nie byłyby takie wyjątkowe :) Dzisiaj proponuję moją wersję roladek ze szparagami w wersji oczywiście maksymalnie odchudzonej. Ja roladki podałam z zapiekanymi młodymi ziemniaczkami i pomidorami. ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI (składniki na 4 porcje) - 3 piersi z kurczaka - pęczek białych(...)font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Roladki ułożyć na blaszce i piec przez około 25 min w temperaturze 200 stopni. Podawać z pieczonymi młodymi ziemniaczkami i np. zapiekanym pomidorem

Zgrabne Gotowanie
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 621

Roladki schabowe już były  SiN , ale dzisiaj zaprezntuje inne , w sosie grzybowo-serowym :) . Sos grzybowy na bazie pieczarek . Dodatek pora daje niesamowity smak i aromat. Do wykonania potrzebne jest: - 0,5 kg schabu bez kości - 1 por - 2 ząbki czosnku - ok. 2o dag pieczarek - ok. 15 dag sera żółtego ( najlepiej twardy , długo dojrzewający) - 1 op. serka topionego kremowego - sól(...)tarce o drobnych oczkach ścieramy żółty ser. Starty ser łączymy z przestudzonym , podsmażonym porem. Na przygotowanym , rozbitym achabie , rozkładamy farsz i zwiajmy w ruloniki i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoty kolor na oleju. W garnku przygotowujemy sos serowo-grzybowy. Sos serowo-grzybowy W garnku roztapiamy łyżkę masła , wrzucamy pokrojone pieczarki , lekko podsmażamy i zalewamy wodą

Słodkości i nie tylko
Roladki z kurczaka z mandarynkami i mozzarellą 164

Zastanawialiście się kiedyś jak zwykłą pierś z kurczaka zaczarować w pyszne owocowo-bazyliowe pyszności ? Dzisiaj mam właśnie propozycję na takie podanie mięsa z kurczaka. Roladki są niezwykle soczyste o wspaniałym smaku. Naprawdę polecam ! źródło : "kuchnia i kropka" Składniki: 4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka 4 mandarynki 100 g sera mozzarella 1 łyżeczkę suszonej bazylii 1 łyżeczkę suszonego tymianku(...)pieprzem i odstawiamy na ok. 30 minut. Mozzarellę kroimy na 8 plasterków. Na każdym plastrze mięsa układamy po 2 cząstki mandarynki i plaster sera. Zwijamy i spinamy wykałaczką.( powstaną roladki ) Roladki układamy w żaroodpornym naczyniu , przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy ok. 45 minut w temp. 180 C. Na jakieś 10 - 15 minut przed końcem zdejmujemy folię , aby roladki się zarumieniły

Słodkości i nie tylko
Marchewka z cukinią na ciepło 128

kawką. Lucynka sprzedała mi pomysł, że cukinię i marchewkę potraktowane obieraczką można by ugotować i podawać niczym makaron, od Gosi zaś wydębiłam recepturę na rozpływające się w ustach drobiowe roladki, którymi częstowała nas ostatnio, podczas rodzinnej imprezki. A ja z tego zrobiłam mix. I całkiem pysznie wyszło. Ale po kolei:) Zacznę od przygotowanego farszu do roladek, który okazał się być(...)doprawiając solą i granulowanym czosnkiem.   Warzywka naprawdę pysznie smakują na ciepło. Docelowo wykorzystałam je zgodnie z pierwotnym przeznaczeniem,  tj. jako nadzienie do soczystych, drobiowych roladek w cieście naleśnikowym, o czym mowa będzie już w kolejnym poście, natomiast z pewnością zagoszczą u nas jeszcze nie raz w roli obiadowej sałatki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki z kurczaka z greckim farszem 370

Wszystko dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy na filet tak aby od brzegu było około 1 cm mięsa wolnego od farszu- dzięki temu farsz nie będzie się wydostawał na zewnątrz. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy tłuszczem z patelni na którym smażyliśmy roladki. Posypujemy oregano. Pieczemy pod przykryciem 10 minut(...)temperaturze 200 stopni, potem kolejne 10 minut bez przykrycia. Do tak przygotowanych roladek polecam  sos tzatziki

Czerwona Porzeczka
Roladki z pomidorkami koktajlowymi 21

Roladki z tortilli z pomidorkami koktajlowymi to prosta i smaczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na domowe imprezy, lunch do pracy czy na piknik. Artykuł Roladki z pomidorkami koktajlowymi pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Roladki schabowe ze szpinakiem 20

Zapraszam na niezwykłą podróż kulinarną, gdzie spotykają się tradycja i nowoczesność, a aromaty tworzą niezwykłą harmonię. Nasze roladki schabowe ze szpinakiem, mozzarellą oraz salami to prawdziwy festiwal smaków, który zaskoczy nawet najbardziej wymagających koneserów kuchni. Rozpoczynamy od delikatnie rozbitego schabu, który staje się płótnem dla naszej kulinarnego dzieła. Na każdym kawałku mięsa rozkładamy soczysty szpinak, dodając do niego kawałki aromatycznej(...)bogactwem smaku. Ale to nie koniec naszych kulinarnych eksperymentów, ponieważ do tej wyjątkowej kompozycji dołączamy jeszcze plastry wykwintnego salami, które swoim intensywnym smakiem nadaje całości niepowtarzalnego charakteru. Smażymy nasze roladki, aż mięso stanie się soczyście złote, a aromatyczne nuty uniosą się w powietrzu, rozpływając się wokoło. Podajemy je na eleganckim talerzu, gotowa by oczarować nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia. To danie

Kulinarna Chwila
Ekspresowe roladki z szynki 46

Roladki z szynki to prosty pomysł na imprezową przekąskę. Ekspresowo się je robi, świetnie wyglądają i co najważniejsze wyśmienicie smakują. Artykuł Ekspresowe roladki z szynki pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Zawijaski 3 w 1 – pyszne i efektowne przekąski z tortilli 139

Zawijaski 3 w 1 – pyszne i efektowne przekąski z tortilli Te roladki, to prawdziwy hit każdej imprezy! One nie tylko smakują wybornie, ale też pięknie prezentują się na stole. Do tego wcale nie są trudne ani czasochłonne w przygotowaniu. Same plusy!     Składniki: 3 placki tortilli ok 150g śmietankowego serka kanapkowego 1 łyżeczka przyprawy tzatziki pół szklanki tartego(...)sałacie, przy brzegu układamy trzy zwinięte wcześniej rulony *** *** Całość razem ciasno rolujemy *** *** Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę (można także przygotować roladki dzień wcześniej) *** *** Po tym czasie odwijamy z foli, kroimy w poprzeczne plastry na około 2 cm *** *** Gotowe układamy na talerzu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY TUTAJ CIASTA

Blog z Apetytem
Roladki w sosie paprykowym 25

Obłędne roladki w paprykowym sosie, faszerowane ogórkiem. Takie roladki, również mogą znaleźć się na świątecznym stole. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Roladki schabowe z kurkami 34

Świąteczne roladki ze schabu, z niesamowitym pysznym farszem. Połączenie grzybów kurek, mozzarelli ze słodko kwaśną żurawiną, to idealny farsz do roladek. Wypróbuj przekonaj się, smak ich rozpływa się w ustach. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Kotlety devolay z mięsa mielonego 164

Przepis na pyszne delikatne kotlety devolay z masełkiem w złocistej panierce. Roladki przygotowane z mięsa mielonego są szybkim pomysłem na smaczny obiad. Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 3-4 osób Trudność przygotowania: średnie SKŁADNIKI : 500g mięsa mielonego drobiowego 100g masła 2 ząbki czosnku garść natki pietruszki 3 jajka mąka bułka tarta 500ml oleju do smażenia szczypta soli szczypta pieprzu(...)lodówki. Z mięsa formujemy kulki przykrywany folią i dociskamy np. talerzem. Uformuje się nam kotlet. Schłodzone masło dzielimy na słupki. Następnie kładziemy słupek masła na mięso i zawijamy. 2. Roladki obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie jeszcze raz w jajku i bułce. W miedzyczasie w małym garnku rozgrzewamy olej. 3. Kotlety smażymy po jednym lub dwa. Wrzucamy

karolgotuje
Zrazy w sosie paprykowym 46

Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych. Spróbuj i przekonaj się sama. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami 47

jeden kawałek mięsa) i smarujemy po jednej łyżeczce musztardy, następnie na każdym kotlecie układamy przesmażone pieczarki i cieniutko pokrojone plasterki boczku. Tak przygotowane kotlety z karkówki zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. W głębokim rondlu rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju układamy zrazy z karkówki i obsmażamy je z każdej stromy po 1-2min do zrumienienia mięsa. Obsmażone zrazy obkładamy(...)pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Przepis na tradycyjne kluski śląskie Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Zrazy wołowe – roladki wołowe Artykuł Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku