roladki - 9750 przepisów (strona:210/650)

Rolada szwarcwaldzka 177

Rolada kakaowa z wiśniami i lekką masą serową Składniki biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 350 g serka … Czytaj dalej Rolada szwarcwaldzka

czarrna od kuchni
Rolada ekspresowa 132

Rozpływająca się w ustach, bardzo delikatna rolada do przygotowania w kilka chwil. Składniki mam zawsze w domu, więc robię ją bardzo często. Radzę upiec dwie bo znika w mgnieniu oka:) Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 4-5 jabłek Sposób wykonania: 1. Największą blachę jaka mieści(...)ściereczkę. Ciasto wyjąć z piekarnika i odwrócić do góry nogami. Delikatnie zdjąć z jabłek papier do pieczenia. Ciasto ściśle zwinąć wzdłuż dłuższego boku, tak by jabłka znalazły się wewnątrz. Roladę zawinąć w ścierkę i odstawić by nieco przestygła. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Cukiernia Pychotki
Szokoladowy piyniek ze 1921 roku (Czekoladowy pieniek) 146

stole ryncznik do naczyń, przeciepcie na niego upieczone ciasto i ściōngcie z niego papiōr do pieczynia. Tera posmarujcie je po wiyrchu [34] tym filungym i spróbujcie zawinōńć je jak rolada- yno niy okryncejcie ji [35] niciom Dobrze by bōło przełożyć te ciasto na papiōr do pieczynia, bo bydymy je za chwila całe smarować szokoladowōm kryjmōm. Nim to zrobiymy, oberznijcie(...)szryjk [36] kōńcōwki tyj rolady i bierymy sie za szmirowanie. [37] Jak już nasz cały piyniek bydzie szokoladowy, to po wiyrchu posujcie [38] go jeszcze pokrōnymi pistacjami, dejcie go na trocha do lodówki, żeby ta kryjma nōm stwardła i fertich. Smacznego     [1] koleżanka [2] od [3] mama [4] zaraz [5] skąd [6] wiem [7] nieraz [8] jest

Chop w kuchni
Pierś indyka z wędzonym serem i pieczarkami 156

Pieczarki smażymy na margarynie do zrumienienia. Przekładamy na mięso i układamy obok siebie. Ser kroimy w kostkę i posypujemy po całości fileta.   2. Mięso zwijamy w roladę. Raz jeszcze delikatnie oprószamy solą i pieprzem, a następnie owijamy plastrami wędzonego boczku.  Roladę przekładamy na pozostały ze smażenia pieczarek tłuszcz i obsmażamy z dwóch stron po czym przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
Roladki drobiowe z szynką 224

Uwielbiam roladki z różnymi farszami, te z szynką, papryką i serem smakują mi najbardziej. Polecam na smaczny i szybki obiad. Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 plasterki szynki 100 gram sera żółtego Pół papryki czerwonej Sól, pieprz Przyprawa do drobiu 1 jajko Bułka tarta  Olej do smażenia Wykałaczki Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka dzielimy na cztery części, delikatnie rozbijamy(...)Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Oczyszczoną paprykę i ser żółty kroimy w paski, na każdym kotlecie układamy po plasterku szynki, kilka pasków sera żółtego i papryki. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami, panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Schab faszerowany pieczarkami 223

Oprócz kotletów schabowych najczęściej ze schabu przyrządzam roladę faszerowaną pieczarkami. To bardzo prosty przepis, wręcz banalnie prosty, mięso zaś naprawdę pyszne :)   Składniki:    1,5 kg schabu bez kości,  300g pieczarek,  cebula,  1/2 łyżeczki ostrej papryki,  sól, pieprz,  1/2 łyżeczki majeranku,  1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,  łyżka octu jabłkowego,  szczypta mielonego(...)Doprawić do smaku sola i pieprzem, dodać ostrą paprykę, czosnek, zioła prowansalskie, majeranek, ocet jabłkowy oraz bułkę tartą. Wymieszać. Mięso rozłożyć wzdłuż jednego dłuższego brzegu rozłożyć farsz. Ciasno zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem. Owinąć folią aluminiową i piec około 1,5 godziny w temp. 180st. Pół godziny przed końcem pieczenia rozciąć folię

Z miłości do słodkości
Rolada jarmużowa z tuńczykiem 189

Dodać tuńczyka i chrzan. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Rozsmarować masę tuńczykowo-twarożkową na biszkopcie, zostawiając górny margines szerokości ok. 1 cm. Posypać masę koperkiem. Całość zwinąć bardzo ściśle w roladę. Zawinąć w papier, na którym pieczony był biszkopt albo jeszcze lepiej w folię spożywczą. Pozostawić taką roladę na noc w lodówce. Rano kroić na kawałki grubości

Weekendy w domu i ogrodzie
Hot dog domowym sposobem 252

ułożyć sklejeniem do spodu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez ok. pół godziny. Podawać na ciepło, po pokrojeniu na porcje, ewentualnie z ketchupem lub musztardą. -------- Podobne: Rolada z kurczaka z kiełbasą węgierską Rolada jarmużowa z tuńczykiem Wytrawny rogal drożdżowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Schab z mozzarellą oliwkami i pomidorem pieczony w mleku kokosowym 153

utłucz tłuczkiem do mięsa. Pomidory pokrój na cienkie plasterki. Posól mięso z jednej strony  i na tej też stronie układaj kawałki mozzarelli, oliwki i plastry pomidorów. Zwiń w roladki i podsmaż na oleju z wszystkich stron na brązowo. Włącz piekarnik na 200 ° C termo obieg i piecz roladki zanurzone w mleku kokosowym wymieszanym z curry tak do mniej niż

Pasje Jolki
Rolada kakaowa z kremem porzeczowym 126

Pyszna w smaku, nie za słodka, lekko kwaskowa za sprawą dżemu porzeczkowego. Polecam nie tylko od okazji, ale i od tak - do kawy :) Wbrew pozorom rolada w wykonaniu nie jest ani trudna, ani pracochłonna. Biszkopt nie popęka, jeśli masa nie będzie ani za rzadka, ani za gęsta. Nie możemy go też piec zbyt długo, aby za bardzo nie wysuszyć. Zawijanie(...)wodzie rozpuszczamy miód i łączymy z sokiem z cytryny. Wykonanie: Ostudzony biszkopt rozwijamy i zdejmujemy ściereczkę. Nasączamy ponczem, po czym rozprowadzam krem i ponownie zwijamy w rulon. Tak przygotowaną roladę owijamy w pergamin i odstawiamy w chłodne miejsce, aby dobrze stężała

Kolorowy Przepisownik
Rolada kawowa z kremem chałwowym 190

ogniu, ale nie gotować, dodać pokruszoną chałwę, mieszać aż się rozpuści. Zimną masę włożyć na całą noc do lodówki-dlatego tę czynność najlepiej zrobić dzień wcześniej przed złożeniem rolady, Następnego dnia do masy wsypać cukier puder, oraz ser  mascarpone prosto z lodówki i miksować na gładki puszysty krem, ¾ kremu posmarować rozwiniętą roladę , włożyć  paski galaretki zawinąć ciasno, resztą

Wanilia i Kardamon
ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA 393

jeden z tych pomysłów, które przychodzą mi do głowy zupełnie nieplanowane i które smakują obłędnie ( a zresztą u mnie wszystko smakuje obłędnie, ot co! :D ). Fantastyczna rolada zrobiona z ciasteczek! Tak, tak, do jej zrobienia użyłam różnego rodzaju kruchych ciasteczek i dlatego też nie wymaga ona pieczenia.Wypełniona po brzegi fantastycznym kokosowym kremem. Słodka, ale zarazem niesamowicie delikatna … rozpływająca(...)drugi kawałek folii aluminiowej. KREM KOKOSOWY: Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi. CAŁOŚĆ: Przygotowanym kremem smarujemy ciasto i bardzo delikatnie, ale ciasno zwijamy roladę. Całość zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej noc! ). Smacznego

Ostra na Słodko
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z OLIWKAMI KAPARAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 186

posypałam pieprzem. Posmarowałam je koncentratem z pomidorów. Nałożyłam farsz. Zawinęłam mięso i spięłam wykałaczkami. Na wierzch posypałam zioła i słodką czerwoną paprykę. Smażyłam na patelni.   Polecam również roladki z kurczaka z jarmużem i kaparami   ;-) roladki z rokpolem suszonymi pomidorami  w szynce parmeńskiej ze szpinakiem Smacznego

potrawyregionalne
Roladki z polędwiczki wieprzowej z przysmakami kresowymi 244

s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Te roladki są smaczne i proste w przygotowaniu. Połączenie przysmaków kresowych i delikatnego mięsa tworzy naprawdę niezły duet. ROLADKI Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ Z PRZYSMAKAMI KRESOWYMI Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa - 1 opakowanie przysmaków kresowych

Życie zamknięte w smaku
Rolada malinowa 125

włożyć ser, mleko, cukier i 1 szkl malin, Porządnie zmiksować. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę i wstawić masę do lodówki by nieco zgęstniała. Kiedy masa jest juz gęsta posmarować roladę, wysypać trochę całych malin i zwinąć roladę. Następnie ciasno owinąć ją w folię spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Do dekoracji polać czekoladą i ułożyć resztę malin

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania