roladki - 9750 przepisów (strona:222/650)

Rolady mielone z pieczarkami zapiekane w boczku 181

Rolady mielone z pieczarkami zapiekane w boczku, to jeden z moich pomysłów na wykorzystanie mięsa mielonego na obiad. Czasem warto zmienić zwykłego mielonego w coś niezwykłego. Takie roladki dzięki dodaniu pieczarek i zapieczeniu w boczku smakują wyjątkowo. Są niesamowicie soczyste w środku, a z wierzchu chrupiące. Danie bardzo proste w przygotowaniu i wbrew pozorom nie zajmuje dużo czasu. Polecam :) Składniki(...)dużych oczkach tarki pieczarki, surowe jajko, kaszę mannę i przyprawy. Całość mieszam na początku łyżką, potem wyrabiam masę ręką aż składniki dokładnie się połączą. Zwilżonymi dłońmi formuję z mięsa roladki. Każdą z nich owijam dwoma plastrami boczku. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, na rozgrzanym osmażam rolady ze wszystkich stron na rumiano. Patelnię przekładam do nagrzanego piekarnika. Rolady piekę

Kuchnia z widokiem na ogród
Rolada żyrafa z bananami 94

Rolada żyrafa z bananami i bitą śmietaną jest rewelacyjna że względu na smak i wygląd. Ciasto marzeń, zarówno uwielbiają je dzieci jak i dorośli.Przepis pochodzi od sympatycznej Moniki. Dziękuję bardzo za przesłanie przepisu. Składniki 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szkl mąki 80ml wody 45ml  … The post Rolada żyrafa z bananami appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Waflowa rolada z bananem 78

galaretkę. Wymieszać. Gotową masę podzielić na dwie części i nałożyć na wafle tak do 2/3 wysokości. Położyć obranego banana. Jak jeden braknie to dociąć. Gotowego wafla zwinąć w roladę. Zwinąć w folię aluminiową aż do wystygnięcia i gotowe. Autor przepisu: Aldona Artykuł Waflowa rolada z bananem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Biszkopt z kremem i truskawkami 96

lodówki do stężenia. Gdy galaretka zastygła, ostrożnie zdjęłam obręcz tortownicy i pokroiłam ciasto na kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na wypieki z truskawkami, np.: rolada z białek z truskawkami (link do przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Rolada z białek ), babeczki z truskawkami (link:  Waniliowe Improwizacje: Babeczki z truskawkami ), sernik gotowany z musem truskawkowym (link

Waniliowe Improwizacje
Klopsiki w młodej kapuście z pieczarkami i test patelni tytanowej WOLL 713

minut. Potrzeba matką wynalazków. Był mi potrzebny niewysoki, ale szeroki biszkopt i wyszedł doskonale. Będą powtórki. Biszkopt z patelni     W ramach testowania odpinanej rączki przygotowałam roladki z mięsa mielonego z pieczarkami zawijane w plastry boczku. Roladki najpierw opiekłam na patelni, potem odpięłam rączkę, nakryłam patelnię pokrywką i upiekłam w piekarniku. Wyszły bardzo soczyste i smaczne. Makaron to chyba

Kuchnia z widokiem na ogród
Karkówka pieczona w plastrach – pyszny przepis na karczek z piekarnika 1004

plastrach – pyszny przepis na karczek z piekarnika Zobacz inne przepisy na karkówkę na obiad: Karkówka pieczona z warzywami – prosty przepis na domowy obiad Karkówka zapiekana z kapustą pekińską Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym Karkówka po cygańsku z pieczarkami i papryką Roladki z karkówki – rozpływają się w ustach Karkówka pieczona w plastrach – pyszny przepis na karczek z piekarnika Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony filet z indyka z chorizo 93

godzinę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczona rolada ze schabu z boczkiem i botwinką → Świąteczna pieczona łopatka z czosnkiem → Pieczony schab z morelami i śliwkami → Roladki z indyka ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli → Roladki z indyka z kozim serem , szpinakiem i sezamem Artykuł Pieczony filet z indyka z chorizo pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Pieczone zrazy wieprzowe. Pełne aromatycznego farszu. Przepis bez sznurowania 123

wyłóż porcję boczku, ogórków i cebuli, zwiń ciasno, zakładając boki – można spiąć wykałaczką. Zrazy obtocz w mące, zrumień, obracając, na odrobinie oleju. Wybierz naczynie do zapiekania, w którym roladki będą ułożone ciasno. Na dno wyłóż cebulę pokrojoną w plastry, na niej roladki, piecz przez godzinę w temp. 190 stopni. Upieczone zrazy wyłóż na półmisek, sos własny, który powstał

Kulinarna Polska
Lawasz z nadzieniem na ciepło 116

Lawasz z nadzieniem podawany na ciepło z ulubionym sosem. Prosty przepis na chrupiące roladki lawasz z nadzieniem z żółtego sera i salami. Idealna przekąska na imprezę, spotkanie przy grillu, a także na obiad czy kolację. Roladki można także nadziać mieszanką serów takich jak mozzarella, feta i inne żółte sery. Do wypełnienia także sprawdzi się serek kremowy jak np. Bieluch

Dieta moja pasja
Tortilla smażona z ruskim farszem 114

Tortilla przepisy Tortilla to nie tylko placek z warzywami, kurczakiem, łososiem, makrelą, mięsem mielonym czy jajkiem. Tortilla to także chimichanga, czyli burrito smażone na tłuszczu lub z piekarnika. Roladki z tortilli też cieszą się dużą popularnością. Roladki z tortilli z kurczakiem, z serkiem mascarpone czy z łososiem to te najpopularniejsze. Nie można zapomnieć o tortilli na słodko, z dżemem, kremem

Dieta moja pasja
Modro kapusta. Pyszny dodatek obiadowy rodem ze Śląska. PRZEPIS 109

Razem z roladą i kluskami tworzy ślonski łobiod , jako dodatek pasuje też jednak do wielu innych potraw, szczególnie, jeśli towarzyszy im sos. Jest tak dobra, że czasem jemy ją po prostu solo. Mamy dla was przepis na tradycyjną modro kapustę. Przepis na modro kapusta Składniki: mała główka kapusty czerwonej, 2 średnie cebule, 200 gramów boczku wędzonego, 4-5 łyżek octu(...)chwilę, wyłącz ogień i zostaw na jakiś czas, aby smaki się przegryzły, następnie ponownie wymieszaj. Podawaj na ciepło. A tu nasz przepis na “ślonski łobiod”: Ślonski łobiod: rolada, kluski, modro kapusta. Zrozumiesz, gdy spróbujesz [PRZEPIS] Artykuł Modro kapusta. Pyszny dodatek obiadowy rodem ze Śląska. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Ciasto drożdżowe z dżemem i pokrzywą 99

ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wyrabiamy je jeszcze minutkę. Następnie ciasto kroimy na pół, każdą część rozwałkowujemy na płaski prostokąt, smarujemy dżemem, zwijamy w roladę. Tak przygotowane rolady układamy w blaszce keksówce (natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia). Przykrywamy ściereczką, zostawiamy na 20 min do wyrośnięcia. Pieczemy ok 30-40 min w 180st. Artykuł Ciasto

Dorota Smakuje
Tortilla z łososiem, kozim serem i sosem aioli 110

powiecie na sos aioli, marynowane pieczarki i kozi ser? Okazało się, że wszystko razem świetnie ze sobą współgra! Składniki (4 porcje): 4 placki tortilli 100 g. dojrzewającej koziej roladki 150 g. wędzonej łososia 100 g. marynowanych mini pieczarek 1/2 małej sałaty lodowej 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 żółtko 100 ml. oliwy z oliwek sól, pieprz Żółtko(...)oliwę, jej połowę możesz zastąpić zwykłym olejem, najlepiej tłoczonym na zimno. Na placku tortilli rozsmaruj niepełną łyżkę sosu. W jednym rzędzie ułóż posiekaną sałatę, przekrojone na pół pieczarki, plasterki roladki koziej oraz kawałki wędzonego łososia. Zwiń ciasno tortillę. To samo zrób z pozostałymi plackami. Pokrój tortille na 4-5 cm. kawałki

Delicious Place
Makowiec z orzechami i rodzynkami 75

kolejny muszę stwierdzić, że nie umiem piec ciast drożdżowych. To ciasto miało być piękną roladą makową, jednak albo przepis na ciasto drożdżowe był do niczego, albo ja je zepsułam. Jeśli wiecie co źle zrobiłam proszę napiszcie mi komentarzach Wasze uwagi. Makowiec na szczęście zostało uratowane, a raczej przekształcone z rolady na zwykły placek z masą makową, więc nic się

KuchniaWeDwoje.pl
Drożdżowe ciasto z serem i żurawiną 143

aromatyczne drożdżowe ciasto, z dodatkiem twarożku i suszonej żurawiny. Tak dobre, że nie można się od niego oderwać ;). Ciasto formujemy w ten sposób, że zwijamy wraz z nadzieniem w roladę, następnie przecinamy ją wzdłuż i zaplatamy podobnie jak warkocz. Do ciasta można przygotować kruszonkę, można też po upieczeniu polukrować ( zrezygnowałam zarówno z jednego, jak i z drugiego ). Z przepisu wychodzą(...)szerokość formy ( czyli u mnie był to prostokąt o wymiarach 28x18 cm ). Na każdym prostokącie rozsmarować równomiernie serowe nadzienie ( czyli nadzienie też podzielić na dwie równe części ). Zwinąć w roladę i ostrym nożem przeciąć wzdłuż ( ale nie do samego końca, należy zostawić kilka centymetrów nieprzeciętego końca ), następnie spleść ze sobą ciasto. Ciasto umieścić w keksówkach, przykryć ściereczką i odstawić

Opowieści z piekarnika