roladki - 9750 przepisów (strona:234/650)

Roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli 135

Roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli – to propozycja na dość szybką i pyszną przekąskę na Sylwestra. Mojemu Mężowi ostatnio ona bardzo zasmakowała, więc często pojawia się u nas w domu nie tylko podczas imprez, ale także jako przekąs The post Roladki z tortilli z pomidorową pastą z makreli appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Top 12 przekąsek na Sylwestra 156

piersi kurczaka obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Całość upieczona w piekarniku. Nuggetsy są proste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym. 2. Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem. 3. Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. 4. Tatar z surowego łososia to świetna przekąska(...)lekka, szybka i bardzo prosta do przygotowania. 6. Jeżeli nie macie pomysłu na słone przekąski to zachęcam do przyrządzenia bagietek faszerowanych serkiem wiejskim, szynką, rzodkiewką, ogórkiem oraz szczypiorkiem . 7. Rolada serowa nadziana szynką, pastą jajeczną i sałatą to przekąska na słono, która zachwyci gości. Wbrew pozorom jej przygotowanie jest bardzo proste. 8. Hot wings a’la kfc to smażone skrzydełka

Ugotować
Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka 175

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka to moja nowa propozycja na imprezową przekąskę. Ostatnio miałam ochotę na pastę z tuńczyka, a że Sylwester się zbliża, to pomyślałam sobie, że w połączeniu z tortillą będzie super przekąską na imprezę. Gorąco pol The post Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Rolada szpinakowa z łososiem 77

razem z papierem z pieczenia. Jak już ciasto wystygło, rozwinęłam zrolowane ciasto jednocześnie ściągając pergamin i  posmarowałam serkiem śmietankowym. Wyłożyłam na całość kawałki wędzonego łososia. Wszystko zwinęłam w roladę. Zapakowałam w folię aluminiową i włożyłam do lodówki na kilka godzin. Najlepiej jest przygotować taką przekąskę dzień przed podaniem. Pyszne to! Smacznego! Lidka Artykuł Rolada szpinakowa z łososiem pochodzi

Pieprzyć z Fantazją
Czekoladowe salami - czekolada w świątecznej odsłonie 123

włoskich korzeniach, jaką jest czekoladowe salami pełne chrupiących ciastek.  Przygotowywana z czekolady, masła, likieru Amaretto, jajek (które pominęłam w mojej wersji) i pokruszonych ciastek smakuje wybornie!  Czekoladowa roladka pełna nierówności i obtoczona w cukrze pudrze do złudzenia przypomina tradycyjną wędlinę, jednak wygląd zewnętrzny to jedyne powiązanie z mięsną nazwą ;)  A jeżeli chodzi o nazewnictwo, to na sklepowych(...)upominek do mikołajowych paczek :)  Bardzo proste, efektowne i przepyszne Salami czekoladowe to także pomysł na świąteczną słodycz last minute , bo jego przygotowanie zabiera naprawdę niewiele czasu. Pyszne czekoladowe roladki będą pięknie prezentować się na stole i z pewnością wywołają zachwyt gości. Czas roztapiać czekladę, kruszyć ciasteczka i rolować! :) Czekoladowe salami Potrzebujesz: 100g czekolady deserowej lub pół na pół

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami 130

całość dokładnie wymieszać. 3. Gotowe, wyrośnięte ciasto podzielić na dwie równe części, każdą rozwałkować na kształt prostokąta i przekroić na pół. Na każdej części rozłożyć farsz i zwinąć w roladę, każdą roladę pokroić na porcje o szerokości około 3 cm. 4. Paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem i piec

Szalona Kuchnia Eweliny
Kulebiak z kapustą i grzybami 116

30cm. Przestygnięty farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy go równomiernie, cienką warstwą na rozwałkowane ciasto, zostawiając centymetrowy wolny brzeg po dłuższej krawędzi, który będziemy zawijać pod spód rolady.   Zawijamy ściśle po dłuższym brzegu, zawijając brzeg bez farszu pod spód. Przykrywamy roladę ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.   Nastawiamy piekarnik do nagrzania na 180°. Wyrośnięty

Smaczna Strona
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 774

długi rulonik z ciasta (zwijamy od dłuższego boku, od strony z nadzieniem), na końcu zlepiamy ciasto na całej długości łączenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przenosimy w dłoniach roladki, układając je łączeniem do dołu, zachowując odstępy. Ostrym nożem kroimy ruloniki na około 4 – 5 cm kawałki. Żółtko łączymy z łyżką mleka i taką mieszanką smarujemy każdy pasztecik(...)rulonik z ciasta (zwijamy od dłuższego boku, od strony z nadzieniem), na końcu zlepiamy ciasto na całej długości łączenia. 3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przenosimy w dłoniach roladki, układając je łączeniem do dołu i zachowując odstępy. 4. Ostrym nożem kroimy ruloniki na około 4 – 5 cm kawałki. 5. Żółtko łączymy z łyżką mleka i taką mieszanką smarujemy

Be Fit Be Strong
Top 10 świątecznych przepisów na rybne dania 121

zimno) to poniżej znajdziecie zestawienie 10 przepisów, które możecie przygotować w Święta Bożego Narodzenia. Wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę wybranego dania, aby poznać cały przepis.  1. Rolada z karpia nadziana cebulką, marchewką i pieczarkami podana w sosie śmietanowym .  Karp przygotowany w poniższy sposób będzie delikatny, a zarazem aromatyczny w smaku. Jestem przekonana, że przepisem na roladę

Ugotować
KOTLETY MIELONE W WAFLU 176

ilości wychodzi duża porcja. Ja połowę usmażyłam na obiad, a drugą połowę zamroziłam, zawijając każdą roladkę w folię aluminiową.  Po wyjęciu z zamrażarki wystarczy mniej niż godzina, aby rolada dała się kroić w plastry i smażyć. Składniki: 4  suche wafle tortowe 0.5 kg mielonego mięsa 2 cebule sól  pieprz 2-3 ząbki czosnku papryka słodka i ostra(...)mięsnej. Wyrabiamy dokładnie. Na każdy wafel nakładamy gotową masę, i zostawiamy wafle na około 30 minut, aby nam zmiękły pod wpływem wilgoci. Po tym czasie rolujemy i każdą mięsną roladę kroimy na około 1.5 cm plastry. Następnie panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami

Walijskie Pichcenie
Pyszne ciasta na Święta 379

marchewkowe z powidłami 21. Sernik pomarańczowy z bakaliami 22. Sernik kajmakowy – z nutą wanilii, domowym cukrem waniliowym i czekoladą 23. Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki 24. Rolada z musem jabłkowym i czekoladą 25. Rolada biszkoptowa z lodami i malinami 26. Ciasto kokosowe z pianką i owocami 27. biszkopt z owocami 28. Styropian (ciasto) Sernik śmietankowy 29. Makowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zrazy od Szwejka 118

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Na środku każdego kawałka mięsa układamy po plasterku papryki żółtej, czerwonej oraz ogórka. 3.   Zawijamy robiąc roladki. 4.   Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. 5.   Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. 6.   Podlewamy szklanką wody(...)przekładamy podsmażone roladki, prużymy do chwili aż mięso będzie miękkie. 7.   Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy papryką ostrą. 8.   Sos zagęszczamy śmietaną rozrobioną z 1 łyżką mąki pszennej i łyżeczką mąki ziemniaczanej. 9.   Danie gotowe. 10.             Smacznego

Kulinarna Chwila
Bejgli z orzechami włoskimi 185

smakołyk pieczony przez Węgrów w każde święta. Bejgli z orzechami włoskimi Bejgli jest połączeniem ciasta drożdżowego z nadzieniem przygotowanym z maku lub orzechów włoskich. Ciasto formowane jest w kształt rolady a następnie pieczone na złoto-brązowy kolor. Masa makowa robiona jest zazwyczaj z maku, rodzynek, masła lub mleka, cukru lub miodu. Do smaku doprawiana jest tartą skórką cytrynową, wanilią(...)sposób przygotowania wierzchniej warstwy ciasta sprawia, iż w trakcie pieczenia tworzy ono charakterystyczną dla bejgli marmurkową skórkę. Przepis poniżej jest na bejgli z nadzieniem z orzechów włoskich. Przepis na roladę makową znajdziecie tutaj . Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do zrobienia bejgli. Ciasto drożdżowe : 50 dkg mąki pszennej 1 dkg drożdży

mecooks
"Wędliny domowe" Stanisław Klimaj, Henryk Rajchelt 134

Wędliny domowe" to książka dla miłośników domowej produkcji wędlin i tych, którzy chcieliby robić wędliny w domu. Znajdziemy tutaj mnóstwo porad jak wyczarować samemu wspaniałe szynki, rolady czy kiełbasy i przekonują, że nie jest to wcale takie trudne. Jak wiemy domowe jest na pewno dużo zdrowsze niż sklepowe, więc ja jestem jak najbardziej za takim rozwiązaniem.  Zacznę od tego(...)mamy wędliny dojrzewające, wędliny w słoiku, pasztety i wędliny gotowane i pieczone. Przepisów jest dużo i są naprawdę fajne i różnorodne. Są wędliny tradycyjne takie jak szynka, baleron czy rolada, oraz te bardziej wyszukane, jak kindziuk czy pastrami. Dla każdego coś dobrego :-) Książka idealna dla osób, które lubią dobrze i zdrowo zjeść oraz poeksperymentować w kuchni. Nie wiem

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania