roladki - 9750 przepisów (strona:245/650)

Rolada z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami 164

Aromatyczna rolada ze szpinakiem to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki. Składniki: 1,30kg fileta z indyka 70g świeżego szpinaku 150g suszonych pomidorów 10 plastrów wędzonego boczku słodka papryka sól pieprz 2 łyżki masła extra Wykonanie: 1. Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć z obydwu(...)pomidory odsączyć z oliwy i drobno posiekać. 3. Na całej powierzchni płata z indyka rozłożyć szpinak, plastry boczku jeden obok drugiego i pokrojone suszone pomidory. Następnie całość zwinąć w roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez około 30 minut. Ostatnie 10 minut odkryć fileta

Szalona Kuchnia Eweliny
Dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym 141

cebulą dokładnie blendujemy, przekładamy do garnuszka i lekko podgrzewamy. Jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy. Filety dorsza oprószamy solą i pieprzem cytrynowym, każdy zawijamy w plasterek boczku. Boczek spinamy wykałaczkami. Roladki układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Dokładny czas pieczenia jest uzależniony od grubości i wielkości filetów rybnych. Na talerzu układamy listki(...)młodego szpinaku, na nim kładziemy upieczone roladki rybne. Mus jabłkowy podajemy w osobnej miseczce lub dekorujemy nim talerz, jak kto woli

Kulinarne przygody Gatity
Rolada biszkoptowa z truskawkami i bitą śmietaną 263

Jeśli szukasz przepisu na ciasto, które dosłownie rozpływa się w ustach, to rolada biszkoptowa z truskawkami i bitą śmietaną jest dla Ciebie! To puszysty biszkopt, krem śmietanowy i kawałki świeżych truskawek.. Trzeba jednak bardzo uważać, bo to ciasto można zjeść w kilka minut. Łyżeczka po łyżeczce i zanim się zorientujesz rolady

AniaGotuje.pl
Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej 181

przygotowanie grillowanych szparagów w szynce szwarcwaldzkiej nie zajmuje więcej niż kwadrans. Białe szparagi polecam zaś podawać z sosem holenderskim . Polecam inne przepisy ze szparagami: – Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) – Kremowa zupa szparagowa z serem – Zupa szparagowa krem – tarta ze szparagami Składniki: – pęczek szparagów zielonych – szynka szwarcwaldzka lub parmeńska pokrojona w cienkie plasterki(...)sztuki) zawijamy w plastry szynki szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej. Gdy są grubsze to można każdy szparag osobno zawinąć w szynkę Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy ją olejem. Na patelni układamy roladki ze szparagów i szynki. Z każdej strony grillujemy po 2-3 minuty w zależności od grubości. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej układamy na półmisku. Smacznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada biszkoptowa z masą śnieżkową i truskawkami 158

Witajcie! Sezon truskawkowy powoli sie kończy... Udało mi się w ubiegły weekend upiec roladę z truskawkami - robi się dość szybko i naprawdę świetnie smakuje. Do przygotowania użyłam uniwersalnej Mąki Szymanowskiej Polskie Młyny. Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej (Mąka Szymanowska Uniwersalna) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa: 3 opakowania śnieżki 1/2 litra zimnego(...)zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Całkowicie ostudzić. 2. Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić i pozostawić do lekkiego stężenia. Zimne mleko ubić ze śnieżkami, wlać tężącą galaretkę. 3. Roladę rozwinąć, rozłożyć masę (trochę zostawić do dekoracji), posypać pokrojonymi na kawałki truskawkami i zwinąć. Wierzch posmarować pozostałą masą. Całość przełożyć do lodówki, by masa dobrze stężała. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Rolada szpinakowa z serkiem i łososiem wędzonym 192

gałkę muszkatołową. Formę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy masę szpinakową. Pieczemy około 15-20 minut w temp.w 180 stopni . Po wyciągnięciu z piekarnika zwijamy roladę i zostawiamy do ostygnięcia. 3. Serek śmietankowy doprawiamy solą i pieprzem, rozsmarowujemy na szpinakowym biszkopcie i układamy wędzonego łososia , ponownie zwijamy w roladę. Owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki

Kuchnia u Bietki
Roladki z kurczaka z warzywami i sałatką 184

łatwy sposób przygotować atrakcyjny obiad z prostych, ogólnodostępnych składników? Jedną z bardzo fajnych opcji są roladki z kurczaka z warzywami i sałatką 😉 mięso drobiowe sprawdza się na codzienne, ale i na odświętne obiady. Wystarczy trochę inaczej je… Artykuł Roladki z kurczaka z warzywami i sałatką pochodzi

Kolorowy Przepisownik
Roladki drobiowe ze szparagami i szynką parmeńską 226

części, rozbijamy je dość cienko. Posypujemy solą, pieprzem i papryką.  2. Ze szparagów odcinamy twarde końcówki. Na każdy filet układamy po 3-4 szparagi. Zwijamy w roladki, owijamy je szynką parmeńską. Masło roztapiamy, dodajemy do niego sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masłem smarujemy wystające końcówki szparagów. 3. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy przez 35 minut w temperaturze

Szefowa kuchni
FIT "kanapka" ze zielonymi szparagami 173

Następnie szparagi hartuję w lodowatej wodzie, osuszam papierowym ręcznikiem-po 3 kawałki zawijam w cienko pokrojoną szynkę. Na patelnię z grubym dnem daję kilka kropli oleju-po minucie obsmażam roladki. Papier ryżowy,przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, Na każdy płat papieru, nakładamy sałatę, pomidora, następnie po szparagowej roladce, na ro kozi ser pokrojony z kosteczkę-całość zwijamy, jak sajgonkę

Kopystką po garach
Przekąska z tuńczykiem i serkiem wiejskim (a la roladki) 221

Przekąska z tuńczykiem i serkiem wiejskim (a la roladki). Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam tuńczyka i szybkie przekąski na bazie tortilli. Wspaniale sprawdzają się na każdym przyjęciu oraz po prostu, gdy mamy ochotę na coś pysznego. Takie przekąski przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Minimalna ilość składników, pyszny smak. Spróbujcie. Polecam Wam również przepis na kotleciki z tuńczyka(...)wierzch układamy 2 większe liście sałaty i zwijamy w rulon. Tak przygotowaną tortillę warto włożyć do lodówki, aby później łatwiej ją było kroić. Kroimy, tworząc a la małe roladki (można w nie powbijać wykałaczki, tak robię gdy podaję je na przyjęciu). Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego

Słodkie okruszki
Roladki z szynki 393

Takie roladki można zrobić na imprezę urodzinową, sylwestra lub po prostu na kolację. Można też składniki dobierać według własnych upodobań lub po prostu wykorzystać to co mamy w lodówce. Składniki: szynka konserwowa serek twarogowy z ziołami ogórki konserwowe papryka żółta i czerwona rukola szczypiorek Przygotowanie: Plasterki szynki przekroić na pół. Posmarować serkiem ułożyć po kawałku papryki, ogórka i kilka listków(...)rukoli. Zwinąć w roladkę i związać szczypiorkiem

Ala piecze i gotuje
Rolada z tuńczykiem 166

Rolady można piec, zapiekać w cieście i gotować na parze. Przyrządza się z rożnych składników, dla wzmocnienia smaku dodajemy zioła. Mając w domu makaron i tuńczyka wybór był jeden. Rolada z tuńczykiem :)#MasterTuńczyk Składniki 100g makaronu świderki 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym Prinnses 1 jajko Papryka czerwona Skórka z cytryny Świeże zioła Sól, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
Rolada z jabłkami 134

pieczone , do wyboru , do koloru..Ja w sumie planowałam zrobić coś na zimno, ale akurat robiłam porządki w piwnicy i znalazłam jeszcze kilka słoików jabłek i tak więc zrobiłam roladę.Polecam.jest pyszna..Kiedyś już robiłam podobnie,ale do jabłek nie dawałam galaretki.  5 jajek  5 łyżek mąki  5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)wyrównać. Piec około 30 minut. Wyjąć z piekarnika.Ściereczkę rozłożyć na stole, posypać cukrem pudrem i na ściereczkę wyłożyć upieczone ciasto. biszkoptem do dołu, zwinąć od dłuższej strony w roladę. Odstawić do wystudzenia.Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową

Moje domowe kucharzenie
Roladki z tortilli z szynką i warzywami 639

jednej połówce tortilli. Całość zwijamy od strony z sałatą w roladkę. ( Najlepiej zawijać dość ciasno aby nie powstawały na "luki" w roladce i lepiej się wszystko trzymało). Każdą roladę zawijamy ciasno folią spożywczą i odkładamy minimum na godzinę do lodówki. Następnie kroimy każdą roladę w paski grubości 2-3 cm i gotowe :) Smacznego!           Zapraszam

Kulinarne przygody
Rolada drobiowa ze śliwką i boczkiem 124

mięsa oraz ostrą wędzoną papryką. Na mięsie rozkładamy połowę wędzonego boczku, pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki oraz starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladkę. Wierzch mięsa owijamy resztą boczku. Roladkę skrapiamy olejem i szczelnie  owijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez 40-45 minut w 190*C. Pod koniec pieczenia możemy otworzyć folię aby mięso

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania