Ciasto dla fanów deseru z pieczonymi jabłkami, które w połączeniu z aromatycznym cynamonem i chrupiącymi migdałami smakują rewelacyjnie. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 180g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 850g jabłek szczypta soli olej Polewa: 100g białej czekolady 3 łyżki śmietany 30% 1 łyżka masła Dodatkowo: 100g płatków migdałowych Wykonanie: 1. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dość grubsze plasterki. Blaszkę... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.