Super smaczne roladki na obiad. Właśnie mój tato robił je na świąteczny obiad, wyszły super. Składniki: Udziec z indyka 80 dag Boczek wędzony Morele suszone Cytryna 1 szt. Sól i pieprz do smaku Bułka tarta do panierki Jajko 2 szt. Curry 1 łyżeczka Olej do smażenia Wykonanie: Udziec opłukać, osuszyć, pokroić w plastry. Następnie pokropić sokiem z cytryny, posypać(...)solą i pieprzem do smaku. Rozbić tłuczkiem, na każdym kotlecie położyć plasterek boczku i kilka wcześniej namoczonych moreli. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z curry. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto
Tradycyjna Kuchniaworeczka, związujemy szczelnie. Wkładamy do gorącej wody. Obracamy aby równomiernie zmiękł. Gdy będzie miękki wyciągamy. Rozwałkowujemy na prostokąt. Rozsmarowujemy masę serową, pozostawiając ok. 1,5 cm. Zwijamy ciasno jak roladę. Owijamy folią i wstawiamy do lodówki, aby zastygło. Przed podaniem kroimy w plastry
Domowy Smak Jedzeniadłuższy niż płat śledziowy. Na rozwałkowanym cieście układać płaty śledziowe, robiąc pomiędzy nimi prawie centymetrowe przerwy i pozostawiając margines z jednej strony. Zwilżyć margines wodą i zwijać ciasto jak roladę. Dobrze dokleić brzegi ciasta. Ostrym nożem pokroić roladę na kawałki szerokości płatów śledziowych. Tak przygotowane bułeczki ułożyć na blasze. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić na 30 minut do ponownego wyrośnięcia
Weekendy w domu i ogrodziedługości, czyste ciasto, ok. 2 cm. Ciasto dzielimy na dwie równe części, przecinając je po długości. Brzeg bez masy kokosowej smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ciasto delikatnie zwijamy na roladę, zaczynając od str. z masą. Roladę kroimy (ostrym nożem, dobry będzie nóż z piłką) na krążki o grubości ok. 1 cm. Każdy krążek, od razu przekładamy na blachę od piekarnika, wyłożoną papierem
Moniki SmakołykiDania z indyka cieszą się ogromną popularnością, polecane jest przez wielu dietetyków. Dość często gości na moim stole ponieważ jest zdrowy i niskokaloryczny. Dla odmiany przygotowałam roladę z udźca z indyka nadziewaną szpinakiem,boczkiem wędzonym i piersią z kurczaka, owinięta plastrami boczku wędzonego. Rolada bardzo smakowała moim bliskim, jest przepyszna, niebo w gębie. Na pewno zrobię
Kulinarne pyszności Molkipodgrzewamy na małym ogniu – tylko do rozpuszczenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder do smaku i rozpuszczoną żelatynę (lub śmietan-fix). Masą śmietanową dekorujemy roladę. Rozkładamy cząstki mandarynek i listki melisy. Uwagi: * Ciasto pieczemy w blaszce z wyposażenia piekarnika (jak na roladę), a następnie wykładamy nim keksówkę. Może się jednak tak zdarzyć, że Wasza keksówka
Smaki Na TalerzuProste i smaczne roladki na niedzielny obiad. Składniki: Kotlet schabowy 2 szt. Parówka drobiowa 2 szt. Ser owczy 5 dag Natka pietruszki Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kotlety opłukać, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem. Na rozbite kotlety ułożyć parówkę, ser, i posypać posiekaną natką pietruszki. Następnie zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Upiec w piekarniku
Tradycyjna KuchniaBEZOWA ROLADA KOKOSOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI! POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABA WIELKANOCNA ROLADA BISZKOPTOWA Z MALINAMI JADALNE KOSZYCZKI NA WIELKANOC I PROSTE ZAJĄCE DLA DZIECI! RÓŻANE BABECZKI DROŻDŻOWE NA WIELKANOC! KARMELOWE CIASTO Z ORZECHAMI SERNIK DO KAWY! BABA WIELKANOCNA PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU CIASTO Z JABŁKAMI I MASĄ MIGDAŁOWO
SMYKWKUCHNIczekoladowym czy waflach przekładanych kajmakiem lub kakaową masą. Dlatego dzisiaj pomysł na coś pomiędzy blokiem czekoladowym a andrutem z kakaową masą. Zapraszamy na naprawdę dobrą a przy okazji ładną roladę, której przygotowanie nie zajmie dłużej niż kwadrans. :) Jest to deser fantastyczny także dlatego, że końcowy smak, zależy od użytej galaretki oraz bakalii. Nam najbardziej smakuje rolada z dodatkiem galaretki wiśniowej
Kuchnia od dwojgaupieczony podkład ziemniaczany. :) Na 2 łyżkach oliwy przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy do niej obraną z osłonki i posiekaną białą kiełbasę. Całość dobrze wysmażamy, następnie przekładamy na roladę posmarowaną serkiem ze szpinakiem. Na kiełbasę rozsypujemy rozdrobnioną mozzarellę. Roladę zwijamy dłuższym bokiem, tak aby była dłuższa i niższa :) Zapiekamy całość przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym
MamaOskarkaDodajemy pora, koncentrat, natkę pietruszki, sól, ostrą paprykę. Dusimy do miękkości. Jajko rozmącamy z odrobiną wody - doprawiamy solą, tymiankiem i czarnym pieprzem. Na plastry schabu układamy farsz, zwijamy w roladkę, panierujey i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 15-20 minut w temp. 180st
Kulinarne blogowaniearomat, sól i mąkę. Wyrabiamy na jednolite ciasto. Odstawiamy na 35 minut do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy ciasto ( podsypując mąką) na prostokąt. Rozwałkowane ciasto smarujemy mlekiem, posypujemy mieszanką keksową, zwijamy w roladę wzdłuż krótszego boku. Tak powstałą roladę tniemy nożem na plastry o grubości ok. 4 cm. Układamy w owalnej formie niewielkie przerwy. Odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
słodki bratekCiasto na soku kubuś 30. Ciasto kakaowo - orzechowe z masą chałową 31. Oczy Carycy 32. Ciasto kakaowo - orzechowe z pyszną masą 33. Rolada z likierem kawowym 34. Sernik biskupi 35. Ciasto kawowo - biszkoptowe 36. Ciasto pyszne 37. Snickers według Siostry Anastazji 38. Wiśniowa fantazja(...)Ciasto kawowo - śmietankowe 40. Rolada z jabłkami 41. Ciasto biszkoptowe z galaretkami 43. Ciasto gargamel 44. Sernik przekładany ciastem kruchym 45. Sernik na petitkach według babci Marysi 46. Sernik z jabłkami 47. Ciasto Doroty 48. Ciasto Venus 49. Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami
kruche babeczkinieco się ogrzeje. 2. Płat ciasta francuskiego posmarować równą warstwą powideł śliwkowych. 3. Ciasto posypać posiekanymi orzechami włoskimi i pokruszoną chałwą. 4. Płat ciasta zwinąć w rulon, aby powstała rolada. 5. Roladę pokroić na plastry o wysokości 4 cm. 6. Ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Posmarować każde ciastko jajkiem rozkłóconym z mlekiem. 8. Piec około
W mojej kuchnijajka zagnieść ciasta, rozwałkować i nałożyć farsz mięsny [ mięso wymieszane i jajkiem, cebulką i przyprawami ].Zwinąć i pokroić na małe kawałki .Jak ziemniaki będą miękkie, wrzucać pokrojone roladki. Gotować jeszcze razem , aż roladki wypłyną na wierzch
Moje domowe kucharzenie