puch - 3415 przepisów (strona:54/228)

SERNIK NA ZIMNO O SMAKU KIWI Z GALARETKĄ CYTRYNOWĄ 228

kiwi oraz galaretką cytrynowy, bez pieczenia, szybko i łatwo się przygotowuje. Delikatnie kwaskowy orzeźwiający idealny na lato. Do przygotowania kremu posłużył mi przepis z ciasta Łabędzi puch SKŁADNIKI 100 – 120g biszkoptów okrągłych 100 – 120g  biszkoptów podłużnych Masa jogurtowa 600 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 2 kiwi 2 galaretki kiwi Krem 2 kajzerki 2 ,5 szkl

RAROSSA
WISIENKA BEZ PIECZENIA 190

Masło wyciągamy z lodówki. Mleko gotujemy razem z cukrem, wiórkami i kaszą manną do momentu aż zgęstnieje. Przekładamy na płaski talerz i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce kokosów. Dobrze miksujemy. SKŁADANIE: Herbatniki układamy w formie lub rancie, można wyłożyć spód papierem lub folią. Nasączamy kawą. Smarujemy większą połową dżemu oraz większą połową kremu

Pani na deser
Ciasto imprezowe 239

mieszamy całość. Pozostałe mleko zagotowujemy. Zmniejszamy moc palnika i na wrzące wlewamy naszą mieszaninę i cały czas mieszając gotujemy do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Dodatkowo: słoik kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) tabliczka czekolady  3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Na jednym z kruchych

Cynamonowe szczęście
Miękkie Czekoladowe Ciasteczka Z Orzechami 178

tortowej 2 i 1/2 czubate łyżeczki kakao 1/3 łyżeczki sody 80 g posiekanej na kawałki czekolady gorzkiej garść posiekanych orzechów laskowych 1. Masło ucieramy razem z cukrem na puch. 2. Wbijamy jajko i dalej ucieramy. 3. Następnie dodajemy kakao, sodę, mąkę pszenną i miksujemy do połączenia. 4. Na sam koniec dodajemy posiekaną czekoladę i orzechy i mieszamy

Gotowanie...to proste !
"Czarnie" mocno czekoladowe brownie 157

kokosowym i rozpuścić w kąpieli wodnej dodając 2 łyżki czarnego kakao lub węgiel kokosowy i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Banany zmiksować. W dużej misce ubić jajka z cukrem na puch, dodać wanilię. Dodać zmiksowane banany. Wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać. Przelać do formy ( u mnie 18 x 18) i piec 30 minut w 180 stopniach. Polać

AZgotuj!
Puchate placuszki z serem i bananami 198

zwykłej pszennej, 270ml mleka, 2 łyżeczki cukru, 2,5 łyżeczki sody spożywczej, sól do smaku, ewentualnie do tej porcji ciasta 4 banany. Ser miksujemy z masłem na puch. Dodajemy jajko i żółtka cały czas miksując. Następnie dodajemy sodę, sól, cukier i stopniowo mąkę i mleko cały czas miksując Ubijamy pianę z białek na sztywno. Dodajemy stopniowo do masy

Leśny Zakątek
ciasto 3 bit 248

łyżeczki żelatyny 100 g gorzkiej czekolady do dekoracji  wykonanie: Budynie ugotowałam w połowie ilości mleka podanej na opakowaniu, odstawiłam do wystudzenia. Miękkie masło utarłam na puch z cukrem pudrem, stopniowo dodawałam budyń, zmiksowałam na gładki krem.  Namoczyłam żelatynę w odrobinie zimnej wody, zostawiłam na chwilę do napęcznienia, a następnie rozpuściłam w kąpieli wodnej. Ubiłam śmietanę

babka w formie
sernik królewski 409

Formuję kulę, dzielę na pół. jedną część ciasta wkładam do zamrażalnika, a drugą wylepiam dno blaszki o wymiarach 21x26 cm. Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puch, cały czas miksując dodaję po jednym żółtku. Wciąż ucierając dodaję stopniowo twaróg, na koniec miksuję z proszkiem budyniowym. Dodaję pianę ubitą z białek i delikatnie mieszam łyżką. Masę serową

babka w formie
Ciasto orzechowa kostka 168

przekroić na dwa blaty. Masa: Ubić na parze żółtka, jajko i cukier na jasną, puszystą masę. Pod koniec dodać kawę. Ostudzić. Miękkie masło i margarynę utrzeć na puch.  Nadal miksując dodawać masę jajeczną. Na koniec masę wymieszać z orzechami i rumem. Biszkopty przełożyć cienką warstwą dżemu i masą orzechową. Ciasto posypać cienka warstwa gorzkiego kakao i udekorować

Smakołyki Asi
Ciasto Bez Pieczenia Na Herbatnikach 157

jogurtu naturalnego do dekoracji wiśnie kandyzowane folia spożywcza do wyłożenia foremki. 1. Z podanych proporcji gotujemy budyń (słodzimy w zależności od upodobań) i studzimy. 2. Masło ubijamy na puch, a następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy. Jeśli masa ma grudki, rozwarstwia się to można ją jeszcze uratować, stawiając miskę metalową (plastik może się stopić ;) nad garnkiem

Gotowanie...to proste !
NAJLEPSZE CIASTO UCIERANE Z RABARBAREM – MEGA PUSZYSTE! 199

szkl * cukier – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * jogurt naturalny – 300 g * rabarbar + cukier do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy jogurt i olej, mieszamy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i szybko, krótko miksujemy. Wylewamy na blachę, układamy pokrojony, oczyszczony rabarbar. Posypujemy cukrem po całości. Pieczemy

Ostra na Słodko
Ciasto "Mały Książę"-czekoladowo-kawowe z mlekiem w proszku bez pieczenia 258

delikatnie wyrównujemy i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Odstawiamy do wystygnięcia. MASA KAWOWA ***masło, serki powinny być w temperaturze pokojowej Do miski dajemy masło i cukier puder-ucieramy na puch, dodajemy mleko w proszku i serki i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy kawę i miksujemy. ***jeśli masa się zważy, choć nie powinna, można ją uratować dając na chwilę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik kokosowy Bounty na zimno 152

czerwonej porzeczki z nutką bazylii Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami   Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską   Agrestowy sernik na zimno   Ciasto śnieżny puch z limonką   Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską   Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską   Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem   Zielony sernik

Kulinarne przygody Gatity
TORCIK TRUSKAWKOWY 118

wysyp owoców. Dlatego ja na Dzień mamy też przygotowuje coś słodkiego. Jaka potrawa kojarzy mi się więc z mamą? Torcik śmietanowo-kokosowy z truskawkami. Masa jest puszysta niczym puch, a biszkopty delikatne i wilgotne. Truskawki dopełniają wszystko. Idealnie wkomponowują się do tortu. Między ciastem a kremem jest warstwa truskawkowego dżemu. Biszkopt upieczony jest na miodzie. Składniki: BISZKOPT

Kuchnia w oparach