puch - 3415 przepisów (strona:56/228)

Babka waniliowo-czekoladowa z gniazdkiem 138

margaryny 2 łyżki kakao Gniazdko: garść makaronu ryżowego 1/3 tabl. gorzkiej czekolady czekoladowe jajeczka Polewa czekoladowa: 100g śmietanki 30% 100g gorzkiej czekolady Babka: Jajka ubić z cukrem na puch. Zmniejszyć obroty miksera i stopniowo dodawać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Margarynę roztopić i wlewać gorącą cienkim strumieniem, cały czas ubijając masę jajeczną.  Masę podzielić na równe

Smakołyki Asi
Owocowa Chatka Baby Jagi 763

odmrozić, przełożyć do rondelka, dodać wodę i zagotować. Wsypać galaretkę i zmiksować blenderem (nie gotować). Mus pozostawić do lekkiego stężenia. 2. Masa serowa: Masło z cukrem utrzeć na puch, następnie dodawać stopniowo zmielony ser i cały czas ucierać aż masa serowa będzie gładka, na samym końcu dodać aromat waniliowy i całość dokładnie wymieszać. 3. Składanie ciasta: Herbatniki ułożyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort Śmietanowo-Waniliowy z Wiśnią 184

Szklankę mleka gotujemy z cukrem. Studzimy. W drugiej szklance mleka rozrabiamy proszek budyniowy i żółtka i dodajemy do przestudzonego mleka z cukrem. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło miksujemy na puch, dodając po łyżce przestudzonego budyniu do uzyskania kremu. Krem Śmietankowy ¾ szklanki śmietany 18 % tłuszczu fix do śmietan lub masa śmietanowa cukier puder do smaku 250 g serka mascarpone Kremówkę

Domowe ciasta
Babka łaciata – kuchnia podkarpacka 182

cytryna – starta skórka i sok 2 płaskie łyżki kakao Żółtka i białka oddzielamy. Białka ubijamy na sztywną pianę tuż przed ucieraniem ciasta. Margarynę ucieramy z cukrem na puch, a kiedy masa jest już gładka, dodajemy po jednym żółtku nie przestając ucierać. Następnie do ciasta dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy aż składniki się połączą. Na koniec

Trzeci talerz
Babka drożdżowa z marcepanem 144

przekładam drożdże, dodaję szczyptę cukru, łyżkę mąki, połowę mleka letniego i mieszam. Odstawiam zaczyn do wyrośnięcia na 30 minut. Żółtka ubijam mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Mąkę przesiewam i dodaję do zaczynu, wlewam żółtka, dodaję sól, resztę mleka letniego, skórkę pomarańczową i wyrabiam ciasto robotem. Po minucie dodaję roztopione i wystudzone masło i dalej wyrabiam

wesoła kuchnia
Wilgotna Marmurkowa Babka Na Jogurcie 153

cukru 15 g masła 1 łyżka zimnego mleka 2 czubate łyżeczki kakao orzechy grubo pokrojone do posypania po wierzchu Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej ! 1. Masło ucieramy na puch.  2. Następnie wbijamy jajka. Po każdym jajku ucieramy masę do jego wchłonięcia. 3. Następnie dodajemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia oraz jogurt. 4. Foremkę keksową, wykładamy papierem

Gotowanie...to proste !
Koszyczki wielkanocne z kremem budyniowym 157

Mieszam i odstawiam do przestygnięcia. Budyń gorący przykrywam folią spożywczą , nie wytworzy się kożuch. Nie studzę budyniu w lodowce. Ma mieć on temperaturę masła pokojową. Masło ucieram na puch, i dodaję po łyżce budyniu i ucieram, i tak stopniowo dodaję budyń. Krem przekładam do szprycy i dekoruję ptysie. Układam migdały, winogrono, kurczaczki. Kurczaczki: Do miski przesiewam puder, dodaję

wesoła kuchnia
Ciasto św Jakuba 190

proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Na wrzące wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na najwyższych obrotach miksera na puch, a następnie dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu Złożenie ciasta: połowę budyniu wykładamy na jeden z ostudzonych placków, przykrywamy drugim, wykładamy resztę masy i przykrywamy kolejnym. Dodatkowo można

Cynamonowe szczęście
Babka pomarańczowa 159

pieczenia 1 szkl soku 100% pomarańcza Hortex Lukier: szkl cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny Ciasto: składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem i solą. Nadal miksując dodawać po jednym jajku. Następnie naprzemiennie dodawać mąkę i sok pomarańczowy. Ciasto przelać do foremki posmarowanej wcześniej masłem i posypanej mąką. Piec

Smakołyki Asi
Najłatwiejszy sernik Izaura, sernik na murzynku-zawsze się udaje 207

dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżką. I ciasto gotowe :) MASA SEROWA Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodajemy miękkie masło i miksujemy o połączenia. Następnie dodajemy ser, mąkę ziemniaczaną i wszystko razem miksujemy. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy do połączenia. Blaszkę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Łącki przekładaniec wg siostry Anastazji 380

obiema mąkami oraz żółtkami. Resztę mleka zagotowujemy razem z cukrem. Na gotujące się mleko wylewamy mieszankę mączno-żółtkową i gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Śliwki osączamy z rumu (mniej więcej 1-2 łyżki można dodać do masy budyniowej), kroimy na mniejsze kawałki. Na ciemnym biszkopcie rozkładamy cienką warstwę masy budyniowej

Smaki Na Talerzu
Ucierane Ciasto Jabłkowo - Gruszkowe 182

proszek budyniowy i wlewamy do zagotowanego soku. Gotujemy budyń, a następnie odstawiamy przykryty folią spożywczą (aby nie utworzył się kożuch) do prawie całkowitego wystudzenia. 5. Masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce budyniu. 6. Ciasto przekrawamy na dwie części i wykładamy masę budyniową, przykrywamy drugim blatem. Masa mascarpone 7. Mascarpone ubijamy krótko mikserem razem z cukrem

Gotowanie...to proste !
Babka trójkolorowa 112

Moja propozycja na babeczkę Wielkanocną. Wykonanie – jajka z cukrem utrzeć na puch. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Następnie dodawać mąkę, olej i wodę na przemian, aż do wmieszania wszystkich składników. Ciasto podzielić na trzy równe porcje. Do pierwszej dodać proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Do drugiej dodać trzy łyżki mąki i esencję waniliową, wymieszać

Kuchnia Pokoleń
Szynka prasowana -parzona Sous Vide 189

czasie wyjmujemy mięsko z próżni i dokładnie wyrabiamy kawałki mają się dobrze kleić. W razie konieczności można dać odrobinę wody około 50 ml. Pakujemy do puchy, staramy się dokładnie układać mięso, następnie zakładamy docisk ale nie za mocny. Teraz całą praskę z zawartością pakujemy próżniowo. Parzymy 10 godzin w 60 stopniach. Po tym czasie zwalniamy docisk i chowamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.