puch - 3415 przepisów (strona:52/228)

Witaj w domu Jogi! 154

pomalowałam na 1 raz sprawdzoną farbą. Panele podłogowe wymarzyłam sobie w jasnym kolorze, która wygląda jak stare deski malowane na biało, a listwy pomalowałam w kolorze „Gołębi puch”. Na 50 metrów listwy malowanej na 1 raz (surowe drewno) zużyłam 1/3 maleńkiej puszki. Jedną z niedziel spędziłam na lakierowaniu nowych drzwi. Kupione w markecie, surowe drewno sosnowe

greenscarf
Cytrynowiec 1130

wody proszek budyniowy oraz żółtka. Powstałą mieszankę wlewamy na gotującą się wodę. Cały czas mieszając, podgrzewamy do ponownego zagotowania i zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch i po łyżce dodajemy cytrynowy budyń. Gotowy krem wykładamy na upieczony i wystudzony biszkopt. Obie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody, odkładamy do przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną

Smaki Na Talerzu
Letni torcik z malinami na kakaowym cieście 141

wyrównujemy. MASA Do garnka dajemy mleko, 2 budynie, cukier waniliowy, cukier,2 żółtka i wszystko podgrzewamy mieszając. zagotowujemy do zgęstnienia jak budyń. Powstałą masę studzimy. Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy ostudzony budyń.  Masę wykładamy na ciasto,i zostawiamy trochę do dekoracji. Wyrównujemy i układamy na niej maliny.  Odstawiamy do lodówki. Całość zalewamy tężejącą galaretką

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lodowiec, czyli najlepsze ciasto lat 90-tych bez pieczenia 152

lodówce. Żółtka utrzeć z cukrem oraz wymieszać z proszkiem budyniowym. Masę przelać do gotującego się mleka i mieszając - zagotować. Całość odstawić do ostudzenia.   Masło rozetrzeć na puch i połączyć (po 1 łyżce) z zimnym (!) budyniem. Krem podzielić na 2 części.   Do jednej z nich dodać kakao. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami namaczanymi w lekko ściętej galaretce

Di gotuje
Chłodnik brzoskwiniowy 168

taki przepis polecam. To wersja wykwintna. Żelatynę namoczyłam w ¼ szklanki gorącej wody. Odstawiłam do napęcznienia i wystudzenia. Cytrynę sparzyłam. Starłam skórkę. Z ¼ cytryny wycisnęłam sok. Śmietanę ubiłam na puch, pod koniec ubijania dodałam cukier, skórkę z cytryny i sok. Dobrze wymieszałam na małych obrotach miksera. Trzeba uważać, żeby śmietany „nie przeciągnąć” bo może się zważyć. Na koniec wlewałam

Kuchnia u Krysi
Ciasto na twarożku z truskawkami i kokosową kruszonką 191

sypką,   grudkową kruszonkę. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać w miseczce z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch wbijać stopniowo po jednym jajku, dodać twarożek i zmiksować.  Do masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, wlać sok z cytryny,  wymieszać delikatnie mikserem na najniższych obrotach, tylko

Wanilia i Kardamon
Ciasto 3 bit 164

mleku wymieszać proszki budyniowe. Kiedy mleko zacznie wrzeć, wlać rozrobione proszki, energicznie mieszając ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystygnięcia. Kiedy budyń będzie zimny, ucieramy mikserem masło na jasny puch, następnie dodając stopniowo budyń po łyżce, aż do uzyskania gęstego i gładkiego kremu budyniowego. Formę 21x21cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą warstwę herbatników ( na warstwę powinno wejść

NiePieprz.pl
Kruchy placek z truskawkami 135

zgęstnienia i zagotowania budyniu. Zestawić z ognia. Przykryć folią spożywczą, tak żeby dotykała ona powierzchni budyniu  (fot.2)  i odstawić do całkowitego ostudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch. Dalej ucierać i dodawać po 1 łyżce zimnego budyniu, aż do całkowitego wyczerpania  (fot.3) .  Gotową masę budyniową rozsmarować na kruchym spodzie  (fot.4)  i wstawić

Świat Ciasta
Ciasto 3 bit 162

mleku wymieszać proszki budyniowe. Kiedy mleko zacznie wrzeć, wlać rozrobione proszki, energicznie mieszając ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystygnięcia. Kiedy budyń będzie zimny, ucieramy mikserem masło na jasny puch, następnie dodając stopniowo budyń po łyżce, aż do uzyskania gęstego i gładkiego kremu budyniowego. Formę 21x21cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą warstwę herbatników ( na warstwę powinno wejść

NiePieprz.pl
Ciasto Primadonna 208

masę: 2 szklanki mleka cukier waniliowy 3/4 cukru 8 czubatych łyżek kaszy manny 200 g masła Mleko gotujemy z cukrami i kaszą do zgęstnienia. Studzimy. Masło miksujemy na puch. Dodajemy przestudzoną masę z kaszy manny, miksując.  Składniki na nasączenie: 100 ml wódki 200 ml mocnej herbaty 3 łyżki cukru brązowego Normal 0 21 false false false

Domowe ciasta
Ciasto z masą budyniową i truskawkami 264

wraz z cukrem i cukrem wanilinowym doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę budyniową. Cały czas mieszając, gotujemy, aż do lekkiego zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Powstałą masę rozprowadzamy na zimnym biszkopcie. Umyte i pozbawione szypułek truskawki delikatnie wciskamy w masę. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy

Smaki Na Talerzu
Serowe cappuccino – bez pieczenia 313

uzyskania jasnej, gęstej masy. Lekko studzimy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy na małym ogniu, tylko do rozpuszczenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy masę żółtkową. Następnie, nie przerywając miksowania, dodajemy po 1 łyżce twaróg na zmianę z mlekiem w proszku. Na samym końcu wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy do połączenia. Masę serową rozprowadzamy

Smaki Na Talerzu
Puszysty sernik na zimno 199

Niezwykle puszysty i delikatny sernik na zimno. Przepyszny. Jeśli znacie popularny w sieci Śnieżny Puch - to właśnie ten przepis :), z tym, że u mnie z dodatkiem truskawek i galaretki. Aby uzyskać śnieżnobiałą masę serową ( nazwa jednak do czegoś zobowiązuje ;) ) użyłam galaretki krystalicznej, taką też przykryłam truskawki na wierzchu. Ale może to być też galaretka cytrynowa lub truskawkowa, zarówno

Opowieści z piekarnika
Ciasto ucierane z rabarbarem 180

zagniatamy pomiędzy palcami, żeby składniki się połączyły. Odstawiamy na bok (odstawiam do lodówki). Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masło miksujemy na puch. Dodajemy cukier i sól. Znów miksujemy. Dodajemy po jajku i za każdym razem miksujemy. Masa może wyglądać jakby była zważona. Nie przejmujcie się tym, ponieważ tak ma być. Na końcu

Relaxtime
Sernik waniliowy z malinami (bez glutenu, cukru białego) na urodzinki 161

tortownicy. 10. Sernik piec w 170’C ok 40 minut, do zarumienienia góry. BEZA NA PARZE 11. Białka ubić w metalowej misce wraz z szczyptą soli na puchy, następnie dodać ksylitol i miksować do momentu zesztywnienia piany. 12. Miskę umieścić nad garnkiem, w którym zagotowała się woda (miska nie może dotykać wody). 13. Białka nadal ubijać na wysokich

Candy Pandas