puch - 3415 przepisów (strona:107/228)

Piernikowe muffiny 221

powideł śliwkowych polewa:  50 g masła 4 łyżki cukru 4 łyżki kakao 4 łyżki mleka ponadto: papilotki do muffinek kolorowa posypka Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem,sodą,przyprawą do piernika,kakao oraz olej. Miksować przez chwilę, na koniec dodać powidła śliwkowe i dokładnie wymieszać. Papilotki do muffinek umieścić w specjalnych

Kolorowa kuchnia Elki
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 225

zagotowaniu zmniejszamy gaz i wlewamy do niego mleko z rozpuszczonym budyniem. Grzejemy ciągle mieszając, aż budyń zgęstnieje. Odstawiamy go do wystudzenia. Gdy jest już zimy, ucieramy masło na puch i dodajemy budyń ciągle miksując, ale na niewielkich obrotach. Po połączeniu wszystkiego przekładamy masę na ciasto, wstawiamy je do lodówki i szykujemy polewę kakaową. Gdyby coś wam się

Relaxtime
Ciasto Marysieńka wg siostry Anastazji 896

cukrem, dodać do nich proszek budyniowy i pół szklanki mleka, które zostawiliśmy. Miksturę wlać na gotujące mleko i ugotować gęsty budyń. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas miksując. Przekładamy ciasto Na ciemny biszkopt nałożyć połowę kremu i rozsmarować. Nałożyć na to placek orzechowy i rozsmarować drugą część kremu

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasteczka śnieżne kule 1466

mąki pszennej 120 g mielonych migdałów 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu (można pominąć) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub migdałowego Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Cały czas ucierając (na niskich obrotach) dodać po kolei: żółtko, mąkę, migdały, sól i dodatki. Gdy składniki częściowo się połączą, dokończyć zagniatanie ręcznie. Masę owinąć folią spożywczą i schłodzić przez

Pełny talerz
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 598

szkl cukru i 1 łyżeczkę cukru waniliowego miksujemy w 0,5 szklanki mleka, wylewamy na gotujące się mleko, gotujemy do zgęstnienia, studzimy. 150g masła ucieramy na puch, dodajemy zimny budyń, masa ma być trochę luźna, w lodówce uzyska idealną konsystencję :-) ORZECHY  do garnka dajemy 2 łyżki miodu,1 łyżeczkę cukru pudru i łyżkę masła. Podgrzewamy. Gdy składniki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasteczka Owsiano - Imbirowe Oblane Czekoladą 177

łyżek cukru ( u mnie pół na pół z kokosowym cukrem ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 i 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru 1. Masło z cukrem ucieramy na puch. Następnie dodajemy jajko, mąkę, płatki owsiane oraz proszek dopieczenia i całość mieszamy łyżką lub mikserem. 2. Formujemy zwilżonymi dłońmi małe ciasteczka , delikatnie rozpłaszczając je ręką. Układamy na blaszce wyłożonej

Gotowanie...to proste !
Rarytas z krakersem i karmelem 448

włoskie 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 4 lyzki smietanki 30%, albo mleka    Sposób przygotowania: Białka nalezy oddzielić od zoltek i zmiksować z cukrem puch. Następnie dodac zoltka i dalej miksować dodając po kolei, make z proszkiem do pieczenia, kakao, 1 lyzke wody i olej. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę pokryta papierem

Słodkości i nie tylko
Ciasto czekoladowe z bananami 250

mleka, 6 łyżek cukru i proszków budyniowych ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystudzenia (ja dałam na balkon aby przyspieszyć ten proces). Masło utrzeć z cukrem pudrem na miękki puch. Dodawać po łyżce zimnego budyniu i ucierać, aż powstanie gładki krem. Żelatynę namoczyć w 1-2 łyżkach wody i odstawić do napęcznienia. Następnie podgrzać aż się rozpuści i dodać

My simple kitchen
Katarzynka – ciasto z pierniczkami 437

mieszamy w pozostałym mleku i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładka masę. dodatkowo: ok. 250 g powideł śliwkowych ok. 16 szt. pierniczków Katarzynek polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Na pierwszym biszkopcie rozsmarowujemy równomiernie

Domowy Smak Jedzenia
Tort Rafaello 213

dalej ubijać, aż piana będzie gładka i sztywna. • Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet i ubić je na biały puch. • Połączyć żółtka z białkami i cukrem waniliowym. • Wsypać obie mąki i delikatnie wymieszać łyżką. • Podzielić ciasto na 2 części i piec każde osobno

To co kocham
Ciasto Trzy Smaki 168

blaszki (24×38 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto serowe • Miękkie masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na biały puch. • Dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. • Wymieszać masę z serem, mąką i ubitymi białkami. • Masę serową delikatnie wyłożyć na masę makową. Ciasto orzechowe • Ubić białka

To co kocham
Ciasto Marlenka – czyli pyszny ale niełatwy przekładaniec 1747

wlewamy do gotującego się mleka. Zmniejszamy gaz i grzejemy dopóki budyń zgęstnieje. Odkładamy do ostudzenia. W tym czasie możemy szykować blaty. Po ostudzeniu budyniu, miksujemy masło na puch, dodajemy kajmak, ciągle miksując i na końcu budyń. Dokładnie mieszamy lub miksujemy ale na wolnych obrotach. Blaty. Masło rozpuszczamy w garnku z grubym dnem. Dodajemy cukier puder oraz miód

Relaxtime
Śnieżny puch 358

weekend polecam Wam znane cisto bez pieczenia jakim jest śnieżny puch. Moja wersja jest bez prażonego kokosa, zamiast niego dałam amarantową posypkę waflową do ciast. Jeśli nie robiliście jeszcze tego ciacha to polecam, bo jest pyszne. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Magiczne ciasto czekoladowe 344

woda, 1 łyżka masło, 125g cukier, 150g mąka pszenna, 60g kakao ciemne, 60g mleko, 1/2l sól, szczypta Przygotowanie Masło roztapiamy, studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem i wodą na puch. Nadal miksując dodajemy masło. Dosypujemy przesianą mąkę z kakao. Na końcu dolewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z ciastem. Blaszkę

Gotowanie moimi oczami
CIASTO MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI – najlepsze! 180

DODATKOWO: * masło orzechowe do przełożenia * orzechy do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Obrana marchew ścieramy na drobnych oczkach. Obrane orzechy drobno siekamy. Jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na gładki puch, , dodajemy marchew, orzechy oraz mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i cynamonem – wszystko razem dokładnie miksujemy, Wlewamy wiśniówkę, dodajemy ubite na sztywno ze szczyptą soli białka i wszystko

Ostra na Słodko

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję