puch - 3415 przepisów (strona:102/228)

Babka herbaciano-rumowa z rodzynkami 205

cukier puder do p o sypania Herbatę gotować ok 5 minut z rodzynkami. Rodzynki odcedzić, wszystko ostudzić. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem. Cały czas ucierając dodawać po jednym żółtku i aromat. Następnie naprzemiennie dodawać po trochę herbaty i mąki. Na koniec wsypać rodzynki, wymieszać. Babkę piec ok 50 minut

Smakołyki Asi
Babka szpinakowa 203

smakiem. Nikt by nie poznał że tam jest szpinak. Przepis na wykonanie w thermomix na dole. Pycha Wykonanie ciasta – jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puch. Szpinak rozmrozić, odcedzić i wylać nadmiar wody. Za pomocą blendera zmiksować szpinak razem z olejem. Powoli dodawać do masy jajecznej, dokładnie wymieszać. Dodać sok z cytryny. Mąkę i proszek

Kuchnia Pokoleń
Sernik z bananami i kokosem 216

zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 2 części. Połowę ciasta rozwałkować, wykleić blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część ciasta umieścić w lodówce. Masło z cukrem zmiksować na puch dodając po jednym żółtku. Dodać mąkę ziemniaczaną, budyń, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy, a następnie ser. Ucierać do uzyskania gładkiej masy. Banany zgnieść widelcem i dodać do masy

Praktyczna pl
babeczki piaskowe 160

wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie: skórka z otartej 1/2 cytryny lub pomarańczy lub troszkę esencji cytrynowej lub pomarańczowej cukier puder do oprószenia wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy cukier a następnie jajka, cały czas miksując. Mąkę orkiszową mieszamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Przesiewamy i mieszamy z mokrymi składnikami, mieszamy przy pomocy np. szpatułki

Domowy Smak Jedzenia
Stefanka 228

polewa czekoladowa (u mnie Helio) Zagotowujemy mleko, na wrzące wsypujemy kaszę i gotujemy, mieszając do momentu aż kasza zrobi się gęsta. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch partiami dodając cukier puder. Następnie nie przestając ucierać dodajemy po łyżce kaszy i sok z cytryny, ale tutaj już radzę próbować masy by nie okazała się zbyt kwaśna. Gotowym

Cynamonowe szczęście
CIASTO Z MUSEM MALINOWYM I AJERKONIAKIEM 455

budyń i mąki i dokładnie wszystko razem wymieszać. Mieszankę wlać do gotującego się mleka, cały czas mieszając gotować przez około 2 minuty. Ugotowany budyń wystudzić. Masło utrzeć na puch i cały czas ucierając dodawać po łyżce budyniu. Na koniec do kremu, cały czas miksując dodawać powoli ajerkoniak.  Dodatkowe składniki: 250 g herbatników; 250 ml śmietanki

In my kitchen
torcikowy mazurek 181

mleka. Całość cały czas mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na pierwsze ciasto z bezą orzechową wykładamy 1/2 cz. masy, kładziemy ciasto kokosowe na, którym rozsmarowujemy pozostałą część

Domowy Smak Jedzenia
Wiosenny tort cytrynowy z cytrynową pianką... na przywitanie wiosny 206

boki tortu. Tort wstawiłam do lodówki. W tym czasie zrobiłam cytrynową piankę Galaretkę cytrynową rozpuściłam w szklance gorącej wody. Wystudziłam. Galaretka ma lekko tężeć. Kremówkę ubiłam na puch. Mikser ustawiłam na niskie obroty i nie przerywając miksowania, wlewałam malutkim strumieniem tężejącą galaretkę do puszystej śmietanki. Z lodówki wyjęłam tort i wokół niego założyłam obręcz tortownicy. Na wierzchu rozłożyłam

Kuchnia u Krysi
Wilgotna Babka Cytrynowa 333

temp. pokojowej 3 jajka w temp.pokojowej 3/4 szkl. cukru 3/4  cytryny (skórki i sok ) Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka. 3. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, oraz skórkę i sok z wyszorowanej i wyparzonej

Gotowanie...to proste !
Kilimandżaro 272

pół szklanki mleka mieszamy żółtka i mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, do gotującego wlewamy mieszaninę mąki i gotujemy chwilę do zgęstnienia. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce masy budyniowej. Złożenie ciasta: Biszkopt rozkrajemy na pół, na połowie rozsmarowujemy ostudzone jabłka, gdy zgęstnieją pokrywamy je równomiernie masą budyniową i przykrywamy

Cynamonowe szczęście
brzoskwiniowiec z delicjami 705

mleka. Całość cały czas mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: 2 opakowania delicji o smaku brzoskwiniowym 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym 750 ml gorącej wody wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Kawowy sernik z amaretto (dwuwarstwowy) 208

amaretto, znów mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Do jednej miski wbijamy same białka, do drugiej żółtka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z cukrem i miękkim masłem na puch. Następnie dodajemy łyżka po łyżce ser z wiaderka (gdzieś pomiędzy dodając czubatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej), cały czas miksując na małych obrotach. Na koniec dodajemy ubite białka, króciutko i delikatnie

Słodkie okruszki
ciasto czekoladowe z nutką pomarańczy 252

mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 3 duże łyżki kakao 2 jajka skórka otarta z 2 pomarańczy sok z jednej pomarańczy Masło utrzeć z cukrem na puch, następnie wciąż ucierając dodać miód, jajka i skórkę z pomarańczy. Wszystkie "suche" składniki wymieszać razem, wsypywać partiami do masła na zmianę z pomarańczowym sokiem. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej

6niebo
Mini babeczki waniliowe 915

waniliowego 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100ml oleju 100 ml mleka szczypta soli cukier puder do posypania Białka ubić ze szczyptą soli na puch. Pod koniec ubijania dodać cukier i ucierać aż będą lśniące i szkliste. Cały czas miksując na małych obrotach, dodawać olej i mleko. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Smakołyki Asi
SERNIK CZEKOLADOWY 170

lodówki. Po tym czasie ciasto wykładamy na spód tortownicy o średnicy 25 cm. Podpiekamy ok. 10 minut.  Czekolady rozpuszczamy w garnuszku razem z masłem. Jajka ubijamy na puch z cukrem, następnie dodajemy ser. Miksujemy. Wlewamy ostudzone rozpuszczone czekolady, dodajemy mąkę ziemniaczaną i śmietanę. Mieszamy. Wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy godzinę. Pozostawiamy do ostygnięcia w piekarniku

Z Majeczką w kuchni