puch - 3415 przepisów (strona:100/228)

Cytrynowy puch 4206

Zapraszam Was dzisiaj na bardzo lekkie, cytrynowe ciasto o wdzięcznej nazwie;) „Cytrynowy Puch” to biszkopt o delikatnym, cytrynowym posmaku, z cytrynową pianką, warstwą galaretki oraz bitą śmietaną. Ciasto jest proste do wykonania i bardzo ładnie się prezentuje, choć u mnie nie obyło się bez potknięć – warstwa galaretki powinna być nieco większa, jednak mi część spłynęła

Smaki Na Talerzu
Ciasto Pani Walewska 212

drugą szklankę mleka zmiksuj z żółtkami i mąką, dodaj do gotującego się mleka i zmiksuj, zagotuj. Ostudź. Przykryj folią spożywczą, zapobiegnie to powstaniu kożucha. Masło utrzyj na puch i powoli , stopniowo , ciągle miksując dodaj zimny budyń.Na końcu dodaj amaretto, zmiksuj i krem jest gotowy. Przełóż placki masą i włóż placek do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Bajaderki wiosenne 243

babeczkę w domu i postanowiłam zrobić z niego bajaderki .Wcale nie wyszedł mi zakalec jeśli tak myślicie to jesteście w błędzie :)   Jajka ubiłam z cukrem na puch dodałam miękkie mało i resztę składników. Ucierałam składniki na puszystą masę. Przełożyłam do formy i upiekłam babkę .Piekłam 45 minut w 170 stopniach. Murzynka rozdrobniłam w palcach drobno

Różowa kuchnia
ciasto z orzechową wkładką i nutką kawy 158

mleka. Całość cały czas mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Jeden z biszkoptów nasączamy 1/2 cz. naparu z kawy. Wykładamy na niego 1/2 cz. masy, układamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Comber Kakaowy 184

pokrojonych na drobno Polewa czekoladowa 1/2 tabliczki deserowej bądź gorzkiej czekolady ( jeśli chcemy aby całe ciasto było w czekoladzie roztapiamy całą tabliczkę ) 1. Masło miksujemy z cukrem na puch i dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. 2. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, powidła i miksujemy na najwolniejszych obrotach, na koniec dodajemy alkohol oraz orzechy

Gotowanie...to proste !
Amerykany 675

esencji waniliowej 2 łyżki soku z cytryny i tyle cukru pudru aby lukier był dość gęsty, ale wciąż lejący, wtedy szybko zastygnie. 1. Masło zmiksować z cukrem na puch, pod koniec miksowania wbijamy jajko i miksujemy do połączenia się. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę, mleko, esencję waniliową oraz amoniak. Miksujemy do połączenia się składników. Ciasto jest dość gęste

Gotowanie...to proste !
Pistacjowe ciasto na jogurcie (szybkie) 240

temperaturze pokojowej! Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wsypujemy 3/4 szklanki niesolonych surowych łuskanych pistacji. Rozdrabniamy je. Do większej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy na puch. Kolejno dodajemy powoli jogurt naturalny miksując (jogurt musi mieć temperaturę pokojową). Następnie dolewamy olej rzepakowy, miksujemy. Po czym dodajemy 2 łyżki budyniu i powoli wsypujemy mąkę, ciągle miksując. Na koniec

Słodkie okruszki
Leśny mech 255

Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Piekarnik rozgrzać do 165 stopni. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, odstawić. Jajka z cukrem utrzeć na jasny puch, mają zwiększyć swoją objętość nawet trzykrotnie. Dolewać powoli olej, ciurkiem, miksując, dodać szpinak, skórę, sok z cytryny, ekstrakt, wymieszać szpatułką, delikatnie dodać mąkę, wymieszać szpatułką. Ciasto wylać na formę

moj przepis na
Fale Dunaju 213

mleka 150 g masła Dekoracja : polewa czekoladowa  Sposób przygotowania    Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Ucierając dodawać mąkę i margarynę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao i mleko i wymieszać. Gruszki obrać , pokroić w ósemki , wiśnie osączyć z kompotu. Na cieście

Różne smaki w kuchni
Migdałowe ciasto z polentą i pomarańczami bezglutenowe 187

gram polenty cukier kardamonowo- waniliowy ( Kamis) 3 jajka w temperaturze pokojowej szklanka cukru trzcinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutonowego Miękkie masło ubiłam z cukrem na puch, potem wbijałam po jednym jajku. Otarłam skórkę z jednej pomarańczy i dodałam do masy. Nastepnie poszły suche składniki. Wymieszałam na jednolitą masę Dno tortownicy wysmarowałam masłem, posypałam cukrem trzcinowym

AZgotuj!
Domowe kruche babeczki z owocami 683

termoobiegiem bez górnej grzałki) do uzyskania złotego koloru. Pamiętaj, by przed włożeniem babeczek do piekarnika nakłuć spody widelcem). Masa: Miękkie masło rozmiksować w jednej misce na jasny puch. Do drugiej miski wlać mleko, wsypać kremy i miksować do uzyskania sztywnej masy. Niewielkimi porcjami, cały czas miksując, dodawać masło do masy waniliowej. Na spód babeczek wyłożyć odrobinę masy kajmakowej

Mojewlasne.pl
Seromakowiec z piernikami na kruchym spodzie 239

cukru pudru skórka otarta z dużej cytryny 4 krople aromatu waniliowego 2 łyżki grysiku (kaszy manny) 1 budyń śmietankowy 1 łyżka nierafinowanego  cukru trzcinowego Żółtka utrzeć na puch z cukrem i szczyptą soli, ciągle miksując dodać ser i połączyć. Dodać proszek budyniowy i miksując dodać kaszę manną i skórkę z cytryny.Wymieszać, odstawić. Z białek ubić pianę

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki z czekoladą / /Muffinki z czekoladą 171

łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru + posiekana czekolada (niecałe 1/2 tabliczki) + czekolada, polewa i posypka do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Jajka w temperaturze pokojowej ucieramy na puch z cukrem. Dodajemy olej, olejek i na przemian mąkę przesianą z proszkiem i mleko. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy łyżką. 2. Foremkę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami. Nakładamy

Kuchnia domowa Ani
Rarytas z krakersem i karmelem 224

włoskie 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 4 łyżki śmietanki 30%, albo mleka    Sposób przygotowania: Białka należy oddzielić od żółtek i zmiksować z cukrem puch. Następnie dodać żółtka i dalej miksować dodając po kolei, make z proszkiem do pieczenia, kakao, 1 łyżkę wody i olej. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę pokryta papierem

Różne smaki w kuchni
Cytrynowa babka z pomarańczową skórką 168

cukru (można dać troszku mniej) cukier puder do oprószenia babki (u mnie trzcinowy) Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy w małym rondelku. Odstawiamy do przestudzenia. Masło lub margarynę miksujemy na puch z cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Następnie dodajemy powoli mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, miksując na mniejszych obrotach. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową i krótko miksujemy całość. Można

Słodkie okruszki