puch - 3415 przepisów (strona:110/228)

Kubanka 394

cukier i obie mąki. Tą mieszankę wlewamy na gotujące się mleko i zagotowujemy mieszając, bo krem nam się nie przypalił. Odstawiamy do ostygnięcia.  Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy stopniowo budyń i nutellę. Dodatkowo: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatny 3-4 łyżki mleka słoik dżemu (u mnie malinowy) herbatniki

Cynamonowe szczęście
Tort kawowo - różany! Najlepszy tort na przyjęcie! 184

poniżej przepis). MASA KAWOWA: - 1 opakowanie serka mascarpone  - 3 łyżeczki zaparzonego espresso - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżki płynu z żelatyną Serek mascarpone ubij mikserem na gładki puch, dodaj kawę, cukier i żelatynę. Dalej ubijaj, masa jest gotowa do przełożenia tortu. Przykrywamy środkowym blatem biszkoptu, nasączamy go ponczem. I wykonujemy trzecią masę. MASA BITA ŚMIETANA

SMYKWKUCHNI
Ciasto jaglano-marchewkowe 221

ksylitolem i syropem klonowym  wsypać płatki jaglane, żurawinę i rodzynki,  wymieszać, odstawić aby płatki zmiękły i wchłonęły płyn. Miękkie masło o temp pokojowej  utrzeć na puch, ucierając wbijać po jednym jajku, do masy dodać namoczone i wystudzone płatki, mąkę i na samym końcu starte warzywa. Wymieszać krótko mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia. Ciasto

Wanilia i Kardamon
Ciasto kapitańskie 33032

było grudek, wówczas przelewamy masę do gotującego się mleka. Zmniejszamy gaz i gotujemy do zgęstnienia, ciągle mieszając. Po zgęstnieniu odkładamy do ostudzenia, a po ostudzeniu ucieramy masło na puch i dodajemy do niego masę budyniową ciągle miksując, aby masa była gładka i jednolita. Na końcu dodajemy ajerkoniak. Nie wlewamy od razu całych 100 ml, żeby masa nie była

Relaxtime
Łatwy torcik dynia- z kremem, torcik na Halloween, torcik w kształcie dyni :-) 192

żółtka, 2 budynie, cukier , cukier waniliowy miksujemy. Wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy go zgęstnienia. Studzimy Gdy budyń jest zimny masło lub margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy na puch-dodajemy po łyżce budyniu i krem gotowy :-) SPODY Miskę metalową smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Domowa korzenna przyprawa do piernika 166

mąki daję 4-5 łyżek przyprawy i wtedy mam bardzo aromatyczne ciasto i w całym domu jeszcze długo pachnie pierniczkami. Wszystkie przyprawy mielimy bądź ucieramy na puch. Najlepiej robić to partiami. Jeśli mamy gałkę muszkatołową w całości to ścieramy ją na drobnej tarce. W misce połączcie przyprawy, cukier i sól. Sól przedłuży ważność przyprawy, a brązowy cukier złagodzi

ladykitchen
Organiczne Surowe Czekolady - Pana Chocolate :) 210

czekolada spośród wszystkich. Miętowy zapach unosił się jeszcze przed otwarciem opakowania, a później było jeszcze bardziej miętowo :) Czekolada jest bardzo miękka, nie słychać charakterystycznego trzasku. Konsystencja przypomina jakby puch, niebiańską chmurkę. Przyjemnie rozpuszcza się w ustach. Jest na prawdę intensywnie miętowa, a raczej pieprzowo miętowa, bo czuć tą delikatną ostrość. Idealnie słodka. Połączenie czekolady i mięty to jedno

Zdrowie na języku :P
Słodkie środy - Łabędzi puch 379

ustach, przełamane smakiem czarnej porzeczki świetnie się komponuje w całość... Śmiało rzec można, że pięknie wkomponowuje się w jesień i jest idealne do filiżanki gorącej herbaty... Łabędzi puch  Składniki : biszkopt : 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 2 czerstwe kajzerki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kokosowo – malinowa fantazja 220

kokosowe z cukrem. Kiedy zacznie się gotować dodajemy mleko z budyniem i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Odstawiamy na bok do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy po łyżce zimny budyń. Dokładnie mieszamy, aby krem był gładki. Pod koniec dodajemy spirytus. Masa malinowa W rondelku umieszczamy maliny, dodajemy wodę i cukier. Doprowadzamy do wrzenia

Wędrówki po kuchni
Śnieżny puch 568

pewno znany jest Wam ten przepis. Jednak postanowiłam go zamieścić, ponieważ  Śnieżny puch  jest zachwycająco smaczny.  Delikatny jak pianka. Składniki:  (blaszka 24 cm x 24 cm) Spód: 2 opakowania herbatników   Masa: 0,5 kg zmielonego białego sera  3 łyżki cukru pudru 2 "Śnieżki" 1 szklanka mleka 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzącej

Pyszności Słodkości
Tort z musem jabłkowym i bitą śmietaną 203

pieczenia przesiać do miski i odstawić. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Do miski z żółtkami dodać cukier i wrzątek. Ubić na biały puch mikserem. Masa powinna zwiększyć objętość ponad trzykrotnie. Dołożyć ubite białka. Zmniejszyć obroty miksera na minimum i wmieszać białka tylko do momentu połączenia się z żółtkami. Odłożyć mikser, po łyżce

Posadzone i zjedzone
Tradycyjny murzynek z serem Izaura 141

zmielić dwukrotnie w maszynce o drobnych oczkach lub zmiksować w blenderze. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.  Żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać miękkie masło i stopniowo dodawać zmielony ser. Następnie dodać budyń i dokładnie wymieszać.  Na koniec połączyć delikatnie drewnianą łyżką z pianą z białek i wymieszać. Masę serową

Z notatnika
Szybkie ciasto z wiśniami 199

cukru 4 jajka 1 łyżka cuk ru waniliow ego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1  szkl. oleju  2 szkl. wypestkowanych wiśni Jajka utarłam z cukrami na puch. Dodawałam stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem oraz olej. Miksowałam jeszcze przez chwilę. Do formy o wym. 24/29 cm,którą wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia przełożyłam ciasto. Na całej powierzchni

Kolorowa kuchnia Elki
Rurki z kremem budyniowym 178

wyjmujemy foremkę. Krem: W części mleka rozrabiamy budyń, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i wlewamy mieszankę, chwilę gotujemy na wolnym ogniu stale mieszając. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy aromat waniliowy i stopniowo, łyżka po łyżce zimny budyń, dokładnie ucierając po każdym dodaniu. Za pomocą szprycy napełniamy kremem każdą rurkę

Kolorowy Przepisownik
CIASTO WIEWIÓRKA 203

łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka szklanka posiekanych orzechów- krokant orzechowy z  CUKIETERII pół szklanki rodzynek 1.5 szklanki cukru 2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Jajka ucieramy na puch z cukrem. Dolewamy olej, wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Jabłka kroimy  w kosteczkę, dodajemy razem z orzechami i rodzynkami do ciasta, mieszamy. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem

Z Majeczką w kuchni