puch - 3415 przepisów (strona:110/228)

Puszysty Sernik Świąteczny z owocami! 254

miał jakąś lżejszą nutę i fajny smak z dodatkiem letnich owoców. Dlatego sięgnęłam po mrożone jagody i maliny. Sernik po prostu rozpływa się w ustach, jest puszysty niczym puch. Wyszedł super! Szczerze Wam polecam! SKŁADNIKI NA SERNIK ŚWIĄTECZNY CIASTO NA SPÓD: - 100 g masła - 200 g mąki pszennej tortowej + 1-2 łyżki do podsypywania - 85 g cukru

SMYKWKUCHNI
Torcik Piernikowy Z Nadzieniem O Smaku Grejpfrutowym 180

wodą. W pozostałej części wody z sokiem rozmieszamy proszek budyniowy i dalej już postępujemy ja ze zwykłym budyniem. Ugotowany budyń studzimy. Następnie miksujemy masło z pozostałym cukrem na puch, dodajemy po łyżce budyń aż do wykończenia. Gotowy krem wykładamy na przestudzone ciasto piernikowe. Schładzamy w lodówce. Składniki na czekoladę łączymy w garnuszku na gazie i gotujemy do zgęstnienia

Gotowanie...to proste !
makowiec z kajmakowym marmurkiem 187

usmażyć na maśle z odrobiną cukru. Mak zalać wrzątkiem tak aby cały był przykryty, Kiedy ostygnie odcedzić i zmielić maszynką lub blenderem. Żółtka oddzielić od białek. Utrzeć na puch z cukrem a białka ubić na sztywną pianę. Do utartych żółtek dodać mak, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w mleku i sodę. Wmieszać delikatnie bakalie i pianę z białek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piernik z kremem czekoladowym 191

dżemu dowolna galaretka Mieszamy dokładnie mleko, kakao i cukier i gotujemy ok 15 minut aż nieco zgęstnieje (mieszanina ma mieć konsystencję rzadkiego syropu). Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch następnie dodajemy partiami syrop czekoladowy, a na koniec w kilu porcjach mleko w proszku.W międzyczasie podgrzewamy dżem z galaretką, aż rozpuści się żelatyna. Złożenie ciasta - placek/krem/placek/dżem/krem/placek wierzch

Cynamonowe szczęście
Bożonarodzeniowy keks z lukrem i bakaliami 165

soku z cytryny kilka łyżek wrzątku Do dekoracji: suszone figi żurawina orzechy (włoskie, laskowe, migdały) * PRZYGOTOWANIE Keks Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzyj na biały puch, następnie powoli dodawaj cukier, cały czas ucierając. Zacznij kolejno wbijać jajka, nie przerywając miksowania. Laskę wanilii przekrój na pół, wyjmij ziarenka i dodaj do utartej masy. Mąkę przesiej, wymieszaj

Food Square
świąteczne ciasto piernikowe z galaretką 1778

orkiszową lub pszenną oraz ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładką masę. składniki wkładkę galaretkową: 1000 ml kompotu z owocami czarnej porzeczki 2 czerwone galaretki woda, dopełnienie kompotu wykonanie: Z kompotu odsączamy owoce

Domowy Smak Jedzenia
Świąteczny piernik z marcepanem i Decoradą 225

piwa porter Przełożenie: 1,5 szklanki powideł śliwkowych 30 dag marcepanu Polewa czekoladowa Posypka karmel-Decorada Sposób przygotowania: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Miękkie masło ucieramy na puch z żółtkami jaj. Białka ubijamy osobno na sztywną pianę. Do masy jajeczno maślanej wlewamy miód i cienkim strumieniem piwo, oraz mąkę wymieszaną z sodą,  kakao  i przyprawą

Wanilia i Kardamon
Pyszne korzenne ciasto z jabłkami marchewką i żurawiną 214

pszenna  typ 500 Kos- Pol 2 szklanki soda 1 szczypta proszek do pieczenia 1 łyżeczka jaja 4 szt masło 1 kostka Wykonanie: Jaja ubiłam z ksylitolem na puch i dodałam szklankę migdałów mielonych ,marchew,skórkę pomarańczową kandyzowaną,żurawinę, jabłka starte( odciśnięte z soku).Delikatnie wymieszałam łopatką. Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia i dodałam do składników dalej

Różowa kuchnia
świąteczny sernik pomarańczowy na piernikowym ślimaku 211

blaszki. Roladę z ciasta i powideł położyć na dnie odwracając ślimakiem do góry, wokół ciasta zostawić dwa centymetry marginesu.  Przygotować masę serową: żółtka utrzeć z cukrem na puch. Dodać ser, otarte skórki i budynie, wlać olej i zmiksować. Białka ubić na pianę, dodać do masy serowej, wsypać bakalie i wymieszać. Masę serową przelać do tortownicy zalewając piernikową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Frankfurter Kranz. Tort z Frankurtu 298

rozpuszczony budyń, cały czas mieszając trzepaczką balonową do momentu, aż budyń zgęstnieje. Budyń przykryć folią spożywczą, by zapobiec powstaniu twardego kożucha przy stygnięciu 2 łyżki ksylitolu utrzeć na puch z miękkim masłem. Dodawać po jednej łyżce wystudzonej masy budyniowej nie przerywając ubijania. Na koniec dodać alkohol wystudzony biszkopt przeciąć na 3 blaty.Pierwszy blat posmarować dżemem i wyłożyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mini makowce z serem i karmelem. 188

drobnego cukru    Polewa kajmakowa; 3 dag masła 5 dag  brązowego cukru 150 ml śmietany kremówki 30% lub 36%   Przygotowanie; Miękkie masło ubijamy na jasny puch, dodajemy jajko (jeśli masa się zwarzy to nic nie szkodzi)dodajemy mak i mieszamy.   Do drugiej miski wkładamy wszystkie składniki masy serowej. Blenderem miksujemy aż masa będzie gładka

Radość kipiąca uśmiechem.
Przekładaniec orzechowy 695

masła lub margaryny 3/4 mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mieszamy proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Wlewamy na wrzące mleko i zagotowujemy. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce budyniu. Złożenie ciasta : 1 placek, na niego połowa kremu, a następnie drugi placek, reszta kremu. Przykrywamy 3 i gotowe

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto pietruszkowe 191

masła 100 g miodu 60 ml mleka 120 g posiekanych orzechów włoskich  Płatki mieszamy z rodzynkami i zalewamy gorącym mlekiem wymieszanym z miodem. Masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Wsypujemy mąkę z proszkiem i sodą, wlewamy płatki, dodajemy startą na drobnych oczkach pietruszkę i wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówek wyłożonych

Cynamonowe szczęście
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką 147

układamy odsączone z syropu połówki brzoskwiń zachowując ok. 1 cm odstępy między sobą. Na owoce wykładamy masę serową, wyrównujemy jej powierzchnię. Kruszonka kokosowa: Cukier ucieramy z masłem na puch, a następnie dodajemy wiórki kokosowe i ponownie miksujemy. Gdy masa zacznie przypominać grudki przerywamy ucieranie. Kruszonkę równomiernie rozkładamy na masie serowej. Możemy delikatnie wcisnąć kruszonkę w masę (dosłownie parę

MyCookBook.pl