puch - 3415 przepisów (strona:117/228)

Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami 187

minut.  Studzimy. Krem: Budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, jednakże w mniejszej ilości mleka. Przykrywamy folią (zapobiegnie to powstaniu kożuszka), studzimy. Masło wraz z marcepanem ucieramy na puch. Stopniowo po łyżce dodajemy budyniu. Aby marcepan ładnie nam się roztarł musi być ogrzany. Na gotowej tarcie rozkładamy pokrojone truskawki, kilka zostawiamy na górę ciasta. Następnie rozsmarowujemy krem. Ciasto

VioletoweKucharzenie
sernik na zimno z musem truskawkowo różanym na czekoladowym spodzie 215

gorzkiej 150 g cukru pudru 115 g mąki orkiszowej 200 g masła w temperaturze pokojowej 3 jajka wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło miksujemy z cukrem na puch. Dodajemy stopniowo jajka, miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy przesianą mąkę i miksujemy. Wlewamy przestudzoną czekoladę i miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka marcepanowe 195

łasuchów ;) 125 g miękkiego masła 75 g cukru 150 g marcepanu 3 kropelki aromatu migdałowego 2 jajka 200 g mąki pszennej cukier puder do posypania Masło utrzeć na puch z cukrem. Dodać pokrojony w kostkę marcepan i ponownie zmiksować. Cały czas ucierając dodawać jajka i na koniec mąkę. Ciasto będzie dosyć gęste. Przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego

Smakołyki Asi
Lody brzoskwiniowe (bez maszynki) 155

odrobinę odparuje.) Owoce zmiksować blenderem (na mus) i ostudzić. Jajka sparzyć! Białka z łyżką cukru ubić na sztywną pianę, a żółtka z pozostałym cukrem utrzeć na jasny puch. W trzecim pojemniku ubić śmietankę. Do utartych żółtek dodawać po łyżce musu z brzoskwiń - uprzednio zmieszanego ze spirytusem i po łyżce śmietany. Na końcu wszystko delikatnie wmieszać z pianą białkową

Di gotuje
Naturalnie - Zdrowy gryczany tort naleśnikowy z obłędnym kremem kokosowo - truskawkowym! 160

kokosowa (jak otworzysz puszkę, to zbierz śmietankę do kubeczka) - 250 g truskawek + truskawki do przełożenia około 150 g- 200 g - ksylitol do posłodzenia W/w składniki zmiksuj na truskawkowy puch-krem do przełożenia naleśników. Naleśniki przekładamy na przemiennie kremem i pokrojonymi truskawkami, do 4-5 warstw naleśników. Całość oprósz kakao. Podawaj gorące z uśmiechem! Zapewniam będzie pysznie! ;-))) Przepis zgłaszam

SMYKWKUCHNI
Ciasto truskawkowe bez pieczenia (z kremem grysikowym). 245

była wyraźnie gęsta. Odstawić do całkowitego wychłodzenia. Kiedy masa jest już całkowicie chłodna i osiągnęła temperaturę pokojową to zabieramy się za zmiksowanie jej z masłem. Masło ucieramy na puch (można dodać troszkę cukru) i łyżka po łyżce stale miksując dodajemy ugotowaną wcześniej kaszę. Na końcu wkręcamy sok z cytryny. Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania, dać jednak szklankę

Poezja Smaków - blog kulinarny
TRUSKAWKOWY PUCH 269

Śnieżny puch opanował internet, a że sezon mamy póki co truskawkowy ja przygotowałam go w wersji truskawkowej tym razem. Do niedzielnej kawki jak znalazł. Składniki: 1 kg sera np w wiaderku 6 galaretek truskawkowych 5 łyżek cukru pudru 800 ml gorącej wody 4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki 2 szklanki mleka- do śnieżek

Z Majeczką w kuchni
URODZINOWY PUCH TRUSKAWKOWY 162

zmiksowanych słodkich, wiejskich truskawek najlepiej odmiany: marmolada - 100 g serka mascarpone - 2 krople aromatu różanego - 1 łyżeczka cukru pudru - 10 g żelatyny deserowej-fix Serek mascarpone, ubij na puch za pomocą trzepaczki, dodawaj po malutku zmiksowane truskawki, połącz na gładką masę z cukrem i aromatem. Żelatynę zalej 35-40 ml wrzątku, dokładnie wmieszaj i dodaj do masy. Bardzo

SMYKWKUCHNI
Przekładaniec z galaretką 165

Magdalena Pieczemy biszkopt:  5 jaj 5 łyżek cukru 1 budyń śmietankowy 5 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia W naczyniu ubijamy mikserem jajka z cukrem, na puch. Mąkę przesiewamy przez sito razem z proszkiem do pieczenia i budyniem. Dodajemy do jajecznej masy. Mieszamy. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy ok. 35-40 min w temperaturze

Kuchnia smaków
Wykwintny Zawrót Głowy 198

wymieszać.  Następnie dodać mleko z mąką ziemniaczaną i całość gotować, aż masa zgęstnieje.  Wystudzić.  Margarynę utrzeć, dodając po łyżce zimnego budyniu.  Masę utrzeć na puch. Dodatki: powidła śliwkowe lub dowolny dżem w czerwonym kolorze wiśnie z kompotu Pierwsze ciasto "kisielowe" posmarować dżemem i wyłożyć na nie połowę masy.  Następnie położyć drugie ciasto

Kuchnia smaków
karpatka na biszkoptowym spodzie 392

wanilią. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Zmniejszamy ogień i cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładką puszystą masę. Gotowa masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy upieczonym ciastem karpatkowym. Odstawiamy w chłodne miejsce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
ciasto tygrysek 282

mleku dokładnie mieszamy budynie a następnie dodajemy do gotującego się mleka, zmniejszamy ogień, mieszamy cały czas, aż powstanie gęsty budyń. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch, dodajemy do niego stopniowo ziny budyń i miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 3 galaretki brzoskwiniowe 2-3 połówki brzoskwiń z puszki wykonanie: Owoce kroimy w kostkę. Galaretko rozpuszczamy

Domowy Smak Jedzenia
Tort Karmelove - z miłości do solonego karmelu 167

karmel będzie miał konsystencję gęstego kisielu. Odstaw do przestudzenia, a następnie dopraw solą. Ja wsypuję około ¼ łyżeczki. Karmel wystudź całkowicie. Krem karmelowy Masło utrzyj mikserem na biały puch. Następnie powoli wlewaj część karmelu, nie przerywając miksowania. Krem wstaw na kwadrans do lodówki, a następnie zmiksuj ponownie. Gotowy krem powinien być gęsty na tyle, by móc się rozsmarowywać

Food Square
TORT MIŚ 207

upieczeniu studzimy, przekrawamy na 2 blaty. Krem: Cukier zagotowujemy wraz z ¾ szkl. mleka. W ¼ szkl. mleka rozrabiamy budyń, dodajemy do gotującego mleka. Ugotowany budyń studzimy. Masło miksujemy na puch, dodajemy budyń a na końcu kakao. Biszkopty nasączamy, 1 smarujemy połową kremu, układamy osączone z zalewy wiśnie, przykrywamy drugim biszkoptem. Tort smarujemy kremem. Biszkopty sklejamy ze sobą kremem

słodki bratek
Lodowiec 26756

budyń, mąkę i mleko i całość mieszamy. Wlewamy mieszankę na gotujące się mleko i gotujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie nie przerywając ucierania dodajemy do niego po łyżce budyniu. Po utarciu masę dzielimy na pół, do jednej połowy dodajemy kakao i miksujemy. Na dnie tortownicy

Cynamonowe szczęście