puch - 3415 przepisów (strona:115/228)

Sernikobrownie z musem brzoskwiniowym 200

łyżek śmietany 18 % 5 jajek 6 połówek brzoskwiń z puszki Sposób przygotowania: 1. Czekoladowy spód: Obie czekolady rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym jajku, dokładnie miksując po każdym. Do masy dodajemy mąkę z proszkiem oraz płynną czekoladę i dokładnie miksujemy całość. Gotową masę czekoladową wylewamy

Na Ciasteczkowych Papierach
Cudowne waniliowe lody z mleka ryżowego… (bez maszynki) 257

waniliowego mleka ryżowego 80g ksylitolu (UWAGA! Możemy użyć oczywiście innego słodzika jednak musi być on w formie kryształków lub proszku abyśmy mogli go ubić z jajkami na puch) Odrobinę aromatu waniliowego 1/2 laski wanilii (ja jej nie użyłam ponieważ mi się skończyła, mimo jej braku lody były równie waniliowe, ale polecam dodać) 2 żółtka 1 jajko   Sposób

madamekuchnia.wordpress.com
Ciasto podwójnie cytrynowe 304

Składniki na polewę cukier puder, 1 szkl sok  cytryny, 5-6 łyżek Przygotowanie Obie mąki przesiewamy przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Osobno ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Do miski z utartym masłem przekładamy pianę z jajek, dodajemy mąkę z proszkiem oraz sok z cytryny. Miksujemy całość do połączenia

Gotowanie moimi oczami
CIASTO CZEKOLADOWE Z KAJMAKIEM I KREMEM TOFFI – bardzo szybkie! 224

przestudzoną czekoladę. Wszystko razem delikatnie i krótko miksujemy ( do połączenia ). Wylewamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy ok. 25-30 min / 180C. KREM TOFFI: Masło ucieramy na puch, dodajemy masę kajmakową i powoli dolewamy syrop Victoria’s Toffi ( Victoria Cymes ) . Przekładamy na ostudzone ciasto i za pomocą widelca formujemy „maziaje” Smacznego

Ostra na Słodko
ciasto ucierane z agrestem 138

cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300-400 g agrestu wykonanie: Agrest szypułkujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz budyniem. W osobnym naczyniu miksujemy na na puch masło z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo jajka za każdym razem dokładnie miksując. Następnie dodajemy skórkę z cytryny i miksujemy. Na końcu dodajemy przesiane suche składniki i delikatnie mieszamy przy pomocy

Domowy Smak Jedzenia
Placek z agrestem 210

łyżki masła 2-3 łyżki cukru płatki owsiane Sposób przygotowania: Masło roztopić i utrzeć z cukrem i z cukrem waniliowym do białości. Dodać po kolei żółtka ucierając na puch. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i budyniem a na końcu ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układać owoce ściśle

Pyry na Gaz
Miodownik z orzechami 243

pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem. Przyciskamy blatem z orzechami. Wkładamy do lodówki. Najlepiej

Z Kuchni Do Kuchni
Smerfuś z jagodami 410

galaretki niebieskie szklanka jagód Galaretki rozpuścić osobno w gorącej wodzie. Jedną w szklance wody, drugą z dodatkiem żelatyny w 2/3 szkl wody. Ostudzić. Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając cukier puder. Nadal ubijając wlewać galaretkę rozpuszczoną z żelatyną w 2/3 szkl wody. Formę na ciasto (20x20cm) wyłożyć warstwą herbatników, wylać masę śmietankową. Wstawić do lodówki

Smakołyki Asi
Wiśniowa fantazja 195

wystygnięcia. Następnie wydrylowane wiśnie wsypujemy do galaretek rozpuszczonych w 0,5 l wody i odstawiamy do lodówki na około godzinę, aż galaretka zacznie lekko tężeć. Śmietanę ubijamy na puch. Cały czas miksując, dodajemy powoli serek homogenizowany, następnie galaretkę. Na spód białego biszkopta wykładamy tężejącą masę wiśniową, nakrywamy ją brązowym biszkoptem, następnie wykładamy 2/3 masy śmietanowej, nakrywamy białym biszkoptem

e-PrzepisyKulinarne
Babka z pomarańczową skórką + za co cenię zakupy na Frisco.pl 272

szklanki cukru pudru 1 łyżka gorącej wody + odrobina w zależności od pożądanej gęstości kolorowa posypka (u mnie mango) Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem na biały puch. Do żółtek dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, aromat pomarańczowy oraz olej. Wszystko razem miksujemy na małych obrotach, aż do połączenia składników (uzyskamy coś w rodzaju „kruszonki

Słodkie okruszki
Truskawkowy tort z niespodzianką i Lemon Curd 242

całą noc. Następnego dnia, ściągnąć obręcz tortownicy, przełożyć ciasto na paterę i ozdobić według uznania. Ja do ozdoby użyłam masę na bazie Lemon Curd (rozetrzeć miękkie masło na puch i utrzeć z Lemon Curd), którą obłożyłam boki tortu a na wierzchu rozsypałam pokruszone ciasto, które ścięłam. Następnie, na wierzchu poukładałam wisienki z frużeliny wiśniowej (np. taką) i posypałam

Kulinarna (nie)codzienność
Chrupiące owsiane ciasteczka 134

pszennej   3/4 łyżeczki proszku do pieczenia   1/2 łyżeczki sody oczyszczonej   szczypta soli    2,5 szklanki płatków owsianych* Sposób wykonania: Masło utrzeć (zmiksować) na puch, pod koniec wsypując biały cukier i dalej miksując. Dodać cukier brązowy i zmiksować. Dodać jajko i zmiksować. Wsypać pozostałe składniki na jeden raz i zmiksować. Blachę wyłożyć papierem

Smaki Natalii
Ciasto pijana śliwka 171

papierem do pieczenia. Wylać masę. Wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temp. 160 C. Biszkopt wystudzić i przekroić wzdłuż na pół. Masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać nutellę. Do do masy nutellowej dodać śliwki. Wymieszać. Pomalutku wlewać pozostały po śliwkach alkohol, cały czas mieszając. Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę nutellowo-śliwkową. (Biszkopt jest dosyć

Smaki Natalii
Tort kakaowy z musem czekoladowym 283

Nasączam jeden blat biszkoptu, wykładam połowę musu czekoladowego, przykrywam drugim blatem, nasączam i wykładam resztę musu. Nakrywam trzecim blatem, nasączam i wstawiam do lodówki. Miękkie masło utarłam na puch, Żółtka utarłam z cukrem na parze, następnie połączyłam  z masłem i doprawiałam do smaku sokiem z cytryny. Masą posmarowałam  wierzch i boki tortu i ponownie schłodziłam

Ciasteczkowy Potwór
MAKARON ZAPIEKANY Z SEREM 137

sera białego 2 serki waniliowe typu danio cukier - 2 łyżki laska cynamonu 1 żółtko 3 łyżki śmietany Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Żółtko ucieramy z cukrem na puch, dodajemy serki waniliowe,śmietanę ser biały, miksujemy. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem, posypujemy kaszą manną, wykładamy makaron, polewamy masą serową.Za pomocą drewnianej łyżki delikatnie mieszamy aby nie połamać

Z Majeczką w kuchni