puch - 3415 przepisów (strona:113/228)

PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 392

energicznie mieszać, uważając aby niepowstały grudy, chwilę podgotować. Budyń przykryci folią spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia.  Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania gdy krem jest już gotowy można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się

RAROSSA
Rolada kokosowo-kakaowa 166

drobne kawałeczki lub do postaci małych okruszków. Kakao, wodę, cukier i masło włożyć do rondelka i zagotować. Wystudzić i wymieszać z ciasteczkami. jasna część: masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać wiórki kokosowe. Na blacie położyć arkusz papieru do pieczenia. Gotową ciemną część deseru rozłożyć na papierze mniej więcej na kształt prostokąta o grubości

Posadzone i zjedzone
Śnieżny puch bez pieczenia 24070

wszelkie takie przepisy omijałam szerokim łukiem. Postanowiłam jednak spróbować, bo ciasto wyglądało pięknie. Nie zawiodłam się wyszło pyszne, delikatne i puszyste. Polecam. Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g zmielonego twarogu sernikowego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki - bita śmietana w proszku 1 szklanka mleka 2 galaretki pomarańczowe 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 1 łyżka

Ewusiowe Smaki
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 503

Przygotowanie :  5 jajek ubijamy mikserem z cukrem na puch, budynie mieszamy z mąką, proszkiem i kakao. Wsypujemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy aż składnik się połączą.  Biszkopt wylewamy na wysmarowaną blaszkę o wymiarach 25/30 i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 40 minut. Studzimy i przecinamy wzdłuż na dwie, równe połówki

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasteczka a'la bounty 148

pieczenia 2 łyżki syropu kokosowego lub waniliowego 100 g pokrojonej w kostkę mlecznej czekolady Wykonanie: UWAGA: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Masło ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy jajko, sól, proszek do pieczenia i syrop kokosowy. Wszystkie składniki miksujemy. Po czym dodajemy mąkę i wiórki kokosowe i miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Na koniec dodajemy czekoladę

IMPRESJA SMAKU
Gofry z makiem, na bialkach, lekkie i puszyste czyli Slodki Czwartek odc.112 177

powrocie zrobię takie domowe, pyszne, pulchniutkie... Dzisiaj po północy gdy próbowałam zasnąć po długiej drodze i nocnym powrocie wpadł mi do głowy pomysł na lekkie jak puch gofry na białkach, z makiem :) Oto one!!! Gofry z makiem, na białkach, lekkie i puszyste 450 ml mąki pszennej 400 ml mleka 2 łyżeczki maku szczypta soli 5 łyżeczek drobnego cukru

Dzieje kuchennej Wiewióry
kostki czekoladowo-piernikowe z marmoladą 153

cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku kilka plasterków galaretki w cukrze Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika wymieszać i przesiać. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem a następnie do masy wetrzeć pojedynczo żółtka. Czekoladę rozpuścić nad parą i wmiksować do masy.  Przesiane składniki sypkie także dodać i wymieszać. Na końcu połączyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort „Pożegnanie lata” 162

okresie natura, warto upiec tort pełen letnich skarbów: cierpkich jeżyn, kwaśnych porzeczek, słodkich borówek i oblanych czerwienią malin, które skąpane w bitej śmietanie i ukryte między lekkim jak puch biszkoptem, staną się prawdziwym ukoronowaniem lata. * SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18 cm i wysokości 10 cm Biszkopt: 5 jajek 150 g cukru 120 g mąki pszennej

Food Square
Ciasto bez pieczenia 290

gotujemy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy się zagotuje, wlewamy powoli masę jajeczną, energicznie mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do połączenia się całości. Powstanie gładki krem. Wsypujemy do niego 150g wiórków i startą na małych oczkach czekoladę. Mieszamy teraz już łyżką. Blachę

NiePieprz.pl
Czekoladowy Tort z Masłem Orzechowym 193

ostygnięcia.   Krem maślany: 300 g masła 400 g masła orzechowego 320 g cukru pudru 155 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   Masło ucieramy na puch. Ciągle ucierając dodajemy stopniowo cukier puder. Do utartego masła dodajemy masło orzechowe, ekstrakt z wanilii i ciagle ucieramy do otrzymania puszystego kremu. Śmietankę ubijamy. Ubitą dodajemy do utartego masła

Made By Mom And Son
Najsmaczniejsze ucierane ciasto orzechowe ze śliwkami i kruszonką 194

masło, cukier i cukier waniliowy. Utarłam na gładką masę. Wbijałam kolejno po jednym jajku. Kiedy masa jajeczno-maślana była dobrze utarta, wsypywałam stopniowo mieszankę z mąką. Utarłam na puch.   Foremkę (36x26 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik włączyłam na 180 °C.   Śliwki umyłam, wyjęłam pestki i przekroiłam na ćwiartki.   Zrobiłam kruszonkę. Wymieszałam wszystkie składniki. Roztarłam

Kuchnia u Krysi
WYTRAWNE EKLERY Z KREMOWYM MUSEM Z PASZTETU I CHILI 227

Bardzo łatwa i efektowna zarazem propozycja na wykorzystanie Pasztetu Wielkopolskiego firmy Profi - wytrawne eklery z kremowym musem i chili. Łódeczki z ciasta wypełnione po brzegi utartym na puch pasztetem z twarożkiem kremowym, chili i przyprawami. Do tego świeże warzywa i pyszna przekąska gotowa. Najfajniejsze w tym przepisie jest to, że smak i łatwość wykonania idą ze sobą

Słodko-Słony Świat Ilony
Torcik a'la Malakoff 133

śmietanką, żółtkami, cukrem i obiema mąkami. Dodać kilka kropel aromatu śmietankowego i przelać do reszty gotującego się mleka. Całość energicznie mieszać do zgęstnienia masy. Masło ubić na puch i miksując dodawać po łyżce ostudzonego budyniu oraz sok z cytryny. Dżem wymieszać z wodą. W tortownicy ułożyć biszkopty i nasączyć 1/2 rozrobionego dżemu. W szczeliny między ciastkami powtykać owoce

Di gotuje
letnie ciasto z malinami i galaretką 3121

cukrem. W pozostałym mleku mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy do niego stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładką masę. składniki na wkładkę malinową: 3 galaretki malinowe lub dowolnego smaku aby czerwone 400 – 500 g malin, świeżych

Domowy Smak Jedzenia
Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami 140

tnę kalorie, użyłam jedynie budyniu. Jeśli lubicie lub przyzwyczajeni jesteście do cięższych kremów, użyjcie do budyniu masła. Czyli czekamy aż budyń ostygnie. W misce miksujemy masło na puch i dokładamy po łyżce budyń, cały czas miksując. Tradycyjnie, użyjcie owoców sezonowych. Możecie również na górę wylać galaretkę. Ja to ciasto robiłam na wyjeździe letnim, gdzie nie było tradycyjnej formy

Mieszam w Garnku