puch - 3415 przepisów (strona:125/228)

Tarta Z MUsem Z MaRakui 186

wolnym ogniu, aż całość zredukuje się o około połowę następnie przecieramy przez drobne sitko, aby pozbyć się pestek czekolad ę rozpuszczamy w kąpieli wodnej jajka ucieramy na puch stopniowo dosypując cukier , dolewamy ostudzony sok oraz śmietanę   ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy, przekładamy do formy na tartę, nakłuwamy i wstawiamy do pieka rnika na około

Luźna Kuchnia
Piknikowe ciasto z owocami 179

suchej patelni do lekkiego odparowania. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiewamy i odstawiamy. Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem i szczyptą soli na gładki puch. Następnie wbijamy po 1 ogrzanym jajku i za każdym razem miksujemy przez 1-2 minuty. Do gotowego ciasta dodajemy przesiane mąki z proszkiem i jeszcze raz dobrze miksujemy. Ciasto przekładamy

Trzeci talerz
Sernik z białą czekoladą 175

Delikatny jak puch, na kruchym podpieczonym spodzie z pianką z białej czekolady, smakuje coraz lepiej z każdym kęsem. Serniki bym mogła piec codziennie, zawsze mnie zachwycają, należą do najbardziej u mnie lubianych ciast.  Kiedyś o nich książkę napiszę…obiecuję ! Spróbujcie upiec, to wcale nie trudne….. Składniki: Ciasto kruche: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła

Wanilia i Kardamon
Wilcza księżniczka - Cathryn Constable 152

byle jakiego. Okazuje się, że goszczą w Pałacu Zimowym Księżniczki Anny Wałkońskiej. Oczarowała mnie śnieżna Rosja przedstawiona w powieści przez Cathryn Constable, to niewątpliwe. Biały puch wypełniający ziemię i mroźne powietrze niemalże unoszące się z kartek książki to niesamowite przeżycie, którego się nie spodziewałam. To bezsprzecznie atut powieści. Szkoda, że według mnie jeden z niewielu. Nieskomplikowana fabuła, prosty

Tetiisheri
Muffinki z morelami 199

szklanki jagód Wszystkie składniki na muffinki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia do miseczki. Miękkie masło miksujemy razem z cukrami na tzw. puch przez ok. 3 min. Następnie dodajemy jajko, żółtko oraz sól i miksujemy do połączenia. W kilku partiach dodajemy suche składniki naprzemiennie z mlekiem, miksując tylko do połączenia. Dodawanie składników

Kocham Czekoladę
Torta caprese bianca 110

100g cukru 7 jajek 120g miękkiego masła szczypta soli 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Jajka rozdzielić, białka ubić z solą na sztywną pianę. Żółtka utrzeć na puch z cukrem, dodawać po trochu miękkie masło, cały czas ubijając. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do masy z żółtek. Następnie dodać migdały, proszek, skórkę

Cakes By Kejt
Ptasie mleczko z galaretką 2858

maliny na wierzch) Przygotowanie: Mleko zagotować, wsypać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować!!). Pozostawić do ostygnięcia.  Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem na puch.  Ubić pianę z białek. Do masy maślanej dodać chłodne mleko oraz pianę z białek. Dokładnie wymieszać. Połowę masy wylać do tortownicy i wstawić do lodówki

Malinowo w kuchni
Rolada zebra ze śmietaną, mascarpone i kiwi 156

śmietana 30% 400 ml mascarpone 250 g cukier 2 łyżki żelatyna ( na litr wody woda zimna 100 ml kiwi 4 szt Krok 1 Ubijamy jaja z cukrem na puch ( masa podwaja swoją objętość), dodajemy przesianą make z proszkiem do pieczenia.Mieszamy łopatką do połączenia składników( delikatnie i w jednym kierunku). Krok 2 Do rękawa cukierniczego przekładamy trochę ciasta biszkoptowego

Różowa kuchnia
Odwrócone ciasto z bananami 131

cukier się rozpuści. Wylać do tortownicy z wyłożonym dnem papierem do pieczenia. W karmelu ułożyć banany, jeden przy drugim tak, aby zapełniły całe dno. CIASTO: Masło utrzeć na puch z cukrami, dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Następnie przesiać do masy mąkę z proszkiem i sodą oraz solą, zmiksować. Na koniec wlać jogurt, dokładnie połączyć z masą

Cakes By Kejt
Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami 132

temperaturze 100*C przez 30 minut oraz 10 minut w 150*C. Odklejamy od papieru i przekładamy do pojemnika. Krem:  Margarynę w temperaturze pokojowej ubijamy na puch. Dokładamy masę krówkową o smaku adwocatowym oraz garść pokruszonych bezów. Całość mieszamy i przekładamy do babeczek. Na górze układamy po małym beziku. Gotowe babeczki chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Kefirowe ciasto z jagodami i rabarbarem. 188

Rabarbar myjemy, wycieramy i kroimy w 0,5-1 cm kawałki. Formę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Jajka ubijamy z cukrem na puch, następnie dolewamy olej, kefir i jeszcze chwilę miksujemy. Proszek do pieczenia, sól oraz mąkę mieszamy i wsypujemy do ubitych jajek, wszystko razem miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy

Rozpustne gotowanie
Mleczna Droga po Mojemu, czyli Milk Way z Nutką wina 228

piekarnika nagrzanego do 180*C przez ok 30-40min, do efektu suchego patyczka   odstawiamy do ostygnięcia mleko podgrzewamy z laską wanilii, dosypujemy cukier masło ucieramy na puch stopniowo dosypując mleko w proszku, dolewamy ostudzone mleko ostudzony biszkopt kroimy na dwie części, nasączamy ponczem- wino podgrzewamy, mieszamy z cukrem przekładamy kremem czekoladę rozpuszczamy z łyżką masła, polewamy

Luźna Kuchnia
"Oczka" - ciasteczka z kremem nutella 182

układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 15 minut (do zrumienienia).  2. Krem: Miękkie masło ucieramy na puch z dodatkiem przesianego cukru pudru. Stopniowo dodajemy nutellę, a następnie spirytus. Przygotowaną masą smarujemy pełne krążki, a następnie dociskamy drugim krążkiem z "oczkiem". 3. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej

Kuchnia w czekoladzie
Jabłecznik z masą śmietanowo-jajeczną. 156

momentu zagotowania). Studzimy. MASA ŚMIETANOWO-JAJECZNA: 2 duże jajka 1/4 szklanki cukru pudru 200 g śmietany kremówki (30%)      Jajka ubijamy z przesianym cukrem pudrem na puch (około 5 minut), następnie wlewamy śmietankę i jeszcze chwilę ubijamy. KRUSZONKA: 3/4 szklanki mąki 1/3 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 70 g masła

Rozpustne gotowanie
Czekoladowe cupcakes-przepis 342

Dzisiaj znowu czekoladowo, upiekłam czekoladowe cupcakes. Jak szaleć to szaleć! Miały być czekoladowe babeczki , a w końcu wyszły czekoladowe cupcakes. Pyszne, kremowe,a w środku mięciutkie jak puch babeczki. Krem do cupcakes jest bajecznie prosty. Masło, czekolada, kakao i cukier puder. Można go wykorzystać nie tylko do cupcakes ale również do przełożenia tortu. Czekoladowe cupcakes Składniki

codojedzenia