Często po Tłustym Czwartku zostaje mi sporo białek. Zawsze je mrożę a później wykorzystuję do wypieku innych ciast. Babka pistacjowa wyszła przepyszna, delikatna i puszysta. Kusi wyglądem i ładnymi pastelowymi kolorami. Użyłam pistacji lekko solonych jednak nie wpłynęło to wcale na smak babki. A wiadomo, że trochę soli tylko podkreśla słodkość deseru. Talerz "Filona" od Porcelany Bogucice. 100 g miękkiej margaryny 1 szkl cukru pudru 150 ml mleka 200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 6 bia... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...