puch - 3415 przepisów (strona:128/228)

wyjątkowy i pyszny sernik pomarańczowo-kakaowy na kruszonkowym orzechowym spodzie... 168

pieczenia - na dnie rozłożyć ciasto, można denkiem szklanki przyklepać, w 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec 15 minut żółtka, cukier, skórkę pomarańczową utrzeć mikserem na puch z 5 minut, im lepiej ubite żółtka tym sernik jest delikatniejszy i puszysty dodać ser z wiaderka, budyń, kaszkę manną, olej i mikserem tylko połączyć składniki bez długiego miksowania

W Mojej Kuchni Lubię
Napoleonka na cieście francuskim 140

gotować do zgęstnienia, około 2 minuty (ciągle mieszając, chętnie przywiera do dna). Na ugotowany budyń położyć warstwę foli spożywczej, żeby nie zrobił się kożuch. Ostudzić. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu, miksować do uzyskania puszystego kremu.  SKŁADANIE: Na pierwszy placek wyłożyć całość kremu, rozsmarować równo. Drugi placek pokroić na kwadraty odpowiadające porcjom ciasta. Układać

Cakes By Kejt
Ciasteczka owsiane migdałowe 149

proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 szkl płatków owsianych pełnoziarnistych Cenos 1/2 szkl siekanych migdałów 1/3 szkl łuskanego słonecznika Masło i cukier waniliowy utrzeć na puch. Cały czas ucierając dodawać cukier brązowy, jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Gdy składniki się połączą dodać płatki owsiane, migdały i słonecznik oraz szczyptę soli. Wymieszać

Smakołyki Asi
Stefanka czekoladowa-bez pieczenia 566

fixy Przygotowanie: budynie z połową cukru mieszamy z 300 ml mleka,pozostałe mleko zagotowujemy i dolewamy mieszankę budyniową ,mieszamy aż powstanie gęsty budyń,studzimy. Miękkie masło miksujemy na puch z pozostałym cukrem,następnie dodajemy porcjami budyń,cały czas miksując na gładką masę,na koniec miksowania dodajemy rum,jeszcze chwilkę mieszamy. Blachę 25x36 cm  wyłożyć folią aluminiową(potem

Swojskie jedzonko
Babeczki Monte z kremem orzechowo-śmietankowym 122

mascarpone 2 łyżki cukru pudru * PRZYGOTOWANIE Babeczki Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i podziel na dwie porcje po 1,5 szklanki. Masło utrzyj na biały puch, następnie zacznij dodawać cukier, dalej ucierając. Wbij kolejno jajka, nie przerywając miksowania. Masę podziel na 2 równe porcje. Do jednej porcji utartego masła dodaj śmietankową (białą) część deseru Monte. Wsyp następnie

Food Square
Jabłkowy przekładaniec 189

obie maki roztrzepane z pozostałej szklance mleka. Całość zagotowujemy cały czas mieszając, następnie odstawiamy do wystudzenia przykrywając folią spożywcza, aby nie zrobił się kożuch. Miękkie masło ucieramy na puch dodając po łyżce zimnego budyniu. 4. Masy jabłkowe: w dwóch osobnych miseczkach rozpuszczamy po dwa galaretki agrestowe i brzoskwiniowe w 2 szklankach wrzątku. Jabłka ścieramy na tarce o dużych

Na Ciasteczkowych Papierach
Cudaczek serowo wisniowy z kremem 2935

minut w temp 175*c, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika do momentu aż całkiem ostygnie. Krem budyniowy: Na mleku z cukrami gotujemy budyń, studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do skończenia, pod koniec miksując wlewamy cienkim strumieniem likier waniliowy, całość mieszamy mikserem do połączenia. Warstwa wiśniowa: Wiśnie z syropem przelewamy do rondelka

Wanilia i Kardamon
Masa kawowa do ciast i tortów wg Aleex 202

szklanką wrzątku. Lekko przestudzić. 3. Do masy żółtkowej wlać zaparzoną kawę. Wymieszać. 4. Postawić na palniku i, cały czas mieszając, ugotować krem. Wystudzić. 5. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce wystudzony krem kawowy. 6. Na końcu dodać do masy 2 łyżki spirytusu. Zmiksować. 7. Blaty ciasta przekładać masą kawową. Smacznego. Dodaję do akcji

W mojej kuchni
Bananowiec bez pieczenia 158

szklanki mleka i cukier zagotować, w pozostałym mleku rozmieszać budynie. Wlać na gotujące się mleko i mieszając zagotować. Przykryć budyń i odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch. Dodawać po łyżce zimnego budyniu i ucierać, aż masa będzie jednolita i puszysta. Na koniec dodać sok z cytryny i wymieszać. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć

talerz przyjemności
Tort orzechowy z kremem na bazie mascarpone i chałwy 265

czasie wyjmujemy tortownicę i dwukrotnie upuszczamy ją na blat/ziemię z wysokości ok 50-60 cm. Odstawiamy blachę do piekarnika do ostygnięcia. Krem Mascarpone ubijamy z cukrem na puch. Chałwę rozdrabniamy w palcach na mniejsze kawałki. Do mascarpone dodajemy Śnieżkę i kremówkę miksujemy. Na koniec dodajemy chałwę czy też cukierki czekoladowe i delikatnie mieszamy Tort przekrawamy

Mieszam w Garnku
Sernik z masą toffi i słonecznikiem 161

piekę bardzo dużo, więc muszę robić małe porcje. Jesteśmy z mężem tylko we dwoje Rodzynki zalać wrzącą woda i zostawić na jakiś czas. Masło z cukrem utrzeć na puch, dodawać po jednym żółtku cały czas mieszając. Powoli dodawać twaróg podczas mieszania. jak już twaróg jest wymieszany na gładką masę dodać olejek migdałowy, proszek do pieczenia, budyń, kaszę manną

Kuchnia Pokoleń
Sernik krakowski 136

blaszki. Pieczemy ok 15 -20 min w 180 stopniach Masa serowa Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno Ser mieszamy z mąką, śmietanką i kaszą. Żółtka ubijamy na puch z cukrami. Do żółtek dodajemy partiami masę serową i mieszamy. Na koniec dodajemy pianę i delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy masę serową na podpieczony spód. Z pozostałej części ciasta robimy

Mieszam w Garnku
Tort wielkanocny 189

minut, do suchego patyczka. Ciasto pozostawić w foremce do całkowitego wystygnięcia. KREM: Budyń ugotować bez cukru na mleku kokosowym według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, a następnie z dodawanym porcjami wystudzonym budyniem. WYKOŃCZENIE: Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Dolny i środkowy blat posmarować dwiema łyżkami dżemu porzeczkowego i porcją kremu

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik krakowski z bakaliami 188

ciasto posiekać i zagnieść. 2/3 ciasta wylepić spód blaszki 20x30 cm, nakłuć widelcem i podpiec ok 15 minut. Lekko przestudzić. Sernik: Miękkie masło utrzeć z cukrami na puch. Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku, na koniec po 1 łyżce twarogu. Ucierać do połączenia składników. Na koniec dodać mąkę i bakalie. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli

Smakołyki Asi
WALENTYNKOWE MUFFINKI 147

Suche składniki dodajemy do mokrych, mieszamy ze sobą. Przekładamy do papilotek na muffinki lub silikonowych foremek, pieczemy ok 17 minut w 180 stopniach. Krem: miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po 1 łyżce masy krówkowej a na końcu alkohol. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy nim wystudzone muffinki

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania