puch - 3415 przepisów (strona:137/228)

babeczki makowo serowe 159

składniki na masę makową: 400 g gotowej masy makowej 50 g masła, miękkiego 1 jajko wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy jajko i miksujemy (jeśli się zważy to się tym nie przejmujemy). Dodajemy masę makową i miksujemy do połączenia się składników. składniki na masę serową: 250 g sera białego, trzykrotnie zmielonego 250 g serka ricotta 1 jajko

Domowy Smak Jedzenia
MIGDAŁOWO - KUKUŁKOWE TIRAMISU 167

600g serka  mascarpone 1 filiżanka mocnej kawy 1 kieliszek likieru kukułka (może być ajerkoniak) okrągłe biszkopty Sposób wykonania:  Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem migdałowym na puch.  Do utartych żółtek partiami dodawać serek mascarpone (serek powinien mieć temp. pokojową). Do mocnej kawy wlać likier. Biszkopty maczamy w kawie, by zbytnio nie nasiąkły i układamy

Prosto i Smacznie z Anetą
Babeczki czekoladowo – kawowo – migdałowe. 173

cukru 3 jajka ,oddzielnie białka i żółtka 110 g czekolady gorzkiej ,rozpuścić ,ostudzić 2 łyżki zaparzonej ,mocnej kawy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło ucieramy z cukrem na puch ,dodajemy po kolei żółtka , ucieramy dalej.Dodajemy rozpuszczą czekoladę i 2 łyżki kawy , miksujemy.Ubijamy białka na sztywno .Do masy jajecznej dodajemy w trzech partiach mąkę z proszkiem,migdały i cześć

Ladylaura.
ZAWIJANY MAKOWIEC DROŻDŻOWY 175

łyżką cukru i pół szklanki mleka. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. *Rozpuszczamy masło, odstawiamy do ostudzenia *Żółtka ucieramy razem z cukrami, aromatem i szczyptą soli na puch. * Mąkę przesiewamy. Dodajemy do niej wyrośnięte drożdże, ciepłe mleko oraz roztarte żółtka. Drewnianą łyżką dobrze mieszamy ciasto. Dolewamy masło, dalej mieszamy, jeśli jest zbyt kleiste, dosypujemy mąki. Wyrabiamy. Kiedy

Z Majeczką w kuchni
Kruche babeczki z masą kajmakową 154

masło powinno być w temperaturze pokojowej ( najlepiej wyjąć z lodówki na około 1-2h przed użyciem). Przekładamy je do miski i przy użyciu miksera ucieramy na puch. Następnie dodajemy niewielkimi porcjami ( 1-2 łyżki) masę kajmakową cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiej masy.   Na końcu dodać spirytus i wymieszać dokładnie. Stężałą galaretkę kroimy w niewielką

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Pomarańczowy sernik na zimno (z kisielowym wierzchem) 164

przełożyć na dno formy wysłanej papierem pergaminowym i delikatnie skropić sokiem z pomarańczy. Przygotować masę serową.   Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.  Śmietanę ubić na puch (nie koniecznie na sztywno). Twaróg wymieszać z cukrem pudrem, sokiem i skórką pomarańczową. Masę połączyć ze śmietaną.  Na końcu - do całości dodać przestygniętą żelatynę. (Uprzednio wymieszaną

Di gotuje
Ciasto kokosowo-makowe z kremem kajmakowym 125

zdejmujemy papier. Krem kajmakowy: Mleko z kaszką manną doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 2 minuty na małym ogniu, przykrywamy szczelnie folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy na puch, dodajemy po łyżce masy krówkowej i wystudzonego grysiku. Do formy wkładamy pierwszy biszkopt, rozsmarowujemy 1/3 część kremu, placek kokosowo-makowy, ponownie 1/3 część kremu, drugi placek biszkoptowy i resztę

Gotowanie moimi oczami
miodownik z masą kajmakową 474

samo. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 250 g masła, miękkiego 1 gotowej masy kajmakowej 70 g orzechów włoskich, zmielonych wykonanie: Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo masę kajakową, miksujemy. Na koniec dodajemy orzechy i mieszamy. dodatkowo: polewa czekoladowa Gotowe blaty przekładamy masą kajmakową. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Gotowe ciasto wstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
ORZECHOWIEC 371

trakcie pieczenia masa będzie bardzo rzadka, potem jednak zgęstnieje w trakcie studzenia). Ostudzić. 4.* masa z kaszy manny : Na mleku ugotować kaszę, wystudzić. Na puch zmiksować masło i margarynę -o temp. pokojowej. Po łyżce dodawać wystudzoną kaszę , następnie sok z cytryny.  5.* Na 1 placek wyłożyć połowę masy z kaszy, przykryć kolejnym plackiem, wyłożyć resztę masy

Z Majeczką w kuchni
Babka Zebra na Coca Coli 147

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3/4 szklanki oleju dowolny aromat (z racji iż miałam pepsi dodałam olejek cytrynowy)   Wykonanie:  Jajka ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy stopniowo miksując na najniższych obrotach: Cole oraz olej, następnie dodajemy stopniowo 3 szklanki mąki przesianej razem z proszkiem do pieczenia (do uzyskania jednolitej masy) Gotową masę dzielimy

W Moim Magicznym Domu
Ciasto Milky Way 492

ciasto 25 minut. Po wystudzeniu ciasto kroimy wzdłuż na dwie części. Krem : Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie pozostawiamy je do ostudzenia. Margarynę ucieramy na puch dodając wystudzone mleko oraz mleko w proszku mieszając krem aż uzyuska jednolitą masę Polewa : Ciasto przekładamy masą a na górę polewamy czekoladową polewę , którą uzyskamy roztapiając czekoladę

W Moim Magicznym Domu
Ciasto Seropianka: serowo-cytrynowa pianka na biszkoptach 169

połowy dużej cytryny Beza 1 szklanka białek (6-7) 3/4 szklanka cukru  Wykonanie: Żółtka ucieramy z  połową cukru z szklanki i cukrem waniliowym na biały puch. Dodajemy budyń oraz olej w dalszym ciągu miksując. Na zmniejszonych obrotach ( do jedynki), dodajemy po łyżce jogurty - nadal oczywiście miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Białka ubijamy na sztywno, dodając połowę

W Moim Magicznym Domu
Ciasteczka kokosowo-serowe 23335

wałek, delikatnie spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki, aby się schłodziło (na minimum 30 minut). W międzyczasie przygotować nadzienie. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch. Nadal ucierając dodać skrobię kukurydzianą, a następnie twaróg. Wmieszać do półpłynnej masy wiórki kokosowe i pozostawić na minimum 15 minut. Wiórki w tym czasie wchłoną płyn, a nadzienie stężeje

Świat Ciasta
Sernik z białek "Biały puch" 228

mgiełka i taki pyszny. Jak zostanie Wam dużo białek np. przy produkcji ciasta kruchego czy drożdżowego to koniecznie ukręćcie ten sernik. Miłego świętowania. Sernik z białek "Biały puch" ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Piernik na porterze 172

ciasto korzenne, piernik na porterze. Piernik pieczony na piwie ma specyficzny smak, a ten dodatkowo polałam polewą z dodatkiem porteru. Ten piernik jest wilgotny, słodki i miękki jak puch. Z czekoladą…o tak, same sobre rzeczy w tym pierniku. Uwielbiam takie rozpływające się w ustach ciasto ! Jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Polecam przepis! Piernik Składniki

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania