puch - 3415 przepisów (strona:138/228)

składany sernik z bezą i miodem 277

zależności od tego jak mocno piecze Wasz piekarnik) jeszcze około 30-40 minut.  Przygotować placek serowy (najlepiej upiec go dzień wcześniej): masło utrzeć z cukrem na puch, następnie dodawać żółtka i budyń. Białka ubić z solą na sztywną pianę i delikatnie połączyć z serem. Masę wylać do blaszki wyścielonej papierem i piec w 180*C około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik w truskawkowej pierzynce 180

zrobić z sernikiem, który ma nieładne boki? Można na przykład otulić go owocową kołderką:) W taki właśnie sposób uzyskałam lekki jak puch sernik z truskawkowym akcentem.  * tortownica o średnicy 21 cm Składniki: na sernik: 750 g sera na sernik 5 jajek 200 g masła 120 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej na piankę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jabłkowo-orzechowe cudo 255

gotować wlewamy jajka ubite z cukrem na puszystą masę i mieszamy. Następnie wrzucamy orzechy i dokładnie całość łączymy. Masę gotujemy ok. 3 minuty i studzimy. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce masy orzechowej ciągle miksując. Gotową masę wykładamy na jabłka. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu i chowamy do lodówki. Polewamy polewą i dowolnie dekorujemy. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik ananasowy z kokosową nutą 171

cukru kryształu herbatniki lub biszkopty na spód Sposób przygotowania: Ananasy wraz z zalewą miksujemy w blenderze wraz z wiórkami kokosowymi (ja zostawiłam plaster do dekoracji). Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy wraz z cukrami. Następnie dodajemy stopniowo ser, gdyby masa robiła się zbyt gęsta rozrzedzamy koktajlem ananasowym i postępujemy tak do wyczerpania

Kolorowy Przepisownik
Super owocowe pianki typu Marshmallow 146

strząsamy z każdego kawałeczka. Mamy wtedy 100% pewność, że nic się nam nie będzie kleić. Pianki są bardzo proste i szybkie do zrobienia, mocno owocowe i leciutkie jak puch. Zaspokoją podniebienia nie tylko dzieci ale i całkiem dorosłych łasuchów. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance
Russskieeee... (pierogi) 178

praskę, kiedy są jeszcze gorące. Jeżeli nie posiadamy praski do ziemniaków - nic straconego. Wystarczy zwykła pałka do ciasta ( nie tłuczek). Ucieramy  nią w garnku odcedzone ziemniaki na puch ( jak ciasto) i studzimy. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Na suchą patelnię wrzucamy słoninkę. Kiedy się wytopi, a skwareczki zrobią się złotawe dodajemy pokrojoną cebulę. Dusimy do zeszklenia cebuli

kawawszklance
Keks gotowany 164

żółtek, białka ubić na sztywno w połowie ubijania dodając połowę cukru i sól ( nie podejdą wówczas wodą podczas oczekiwania na zużycie). Tłuszcz utrzeć z pozostałym cukrem na puch, dodając po jednym żółtku. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać partiami mąki przemiennie ze śmietaną. Bakalie i połowę ubitych białek dodać do ciasta - wymieszać rozluźniając ciasto. Dodać pozostałe białka

kawawszklance
Rozpustny sernik z brzoskwiniami 215

łyżki mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżki kaszy manny - 1 puszka brzoskwiń Brzoskwinie dokładnie osuszam* i kroję w kosteczkę. Białka ubijam na sztywną pianę. Żółtka ubijam z cukrem na puch , dodaję pokrojone w kosteczkę miękkie masło. Jak utworzą jednolitą masę dokładam partiami ser oraz serek mascarpone. Dosypuję przesianą mąkę i kaszkę mannę, mieszam do połączenia składników. Dokładam brzoskwinie

kawawszklance
Pokoleniowa babka tradycyjna z rodzynkami 181

Tradycyjna babka z rodzynkami, przepis bardzo stary jeszcze z zeszytu mojej mamuśki. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i olejkiem rumowym na puch, następnie dodać podczas mieszania jajka i żółtka. Dokładnie wymieszać. Mąki z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko, i powoli dodać do masy na przemian z mlekiem, nie przerywając mieszania. Dokładnie wymieszać na puszystą gładką masę

Kuchnia Pokoleń
Biszkopt z masą jogurtową 158

cukier waniliowy Masa jogurtowa 500 ml jogurtu owocowego 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki gorącej wody  Dodatkowo 2 różne galaretki owoce czarnej morwy Jajka z cukrami ubić na puch. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać i wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Zimny biszkopt przeciąć na pół

Moje domowe kucharzenie
Orzechowiec z ananasem-ciasto do góry nogami 236

formy(ok.25X35) posypujemy równomiernie szkl.cukru układamy odsączone krążki ananasów (syrop zachowujemy) i wysypujemy orzeszki we wszystkie miejsca puste i nie tylko odstawiamy, jajka ucieramy z pozostałym cukrem na puch,mieszając stopniowo dodajemy na przemian łyżkę mąki i łyżkę syropu z ananasów ,na końcu dodajemy proszek do pieczenia, ciasto wylewamy na ananasy z orzechami, pieczemy

Swojskie jedzonko
Tort gruszkowy z kremem toffi 236

Krem: Puszkę krówki wkładamy do garnka z wodą, tak by woda sięgała do połowy puszki. gotować około 10-15 minut. Margarynę utrzeć na puch, następnie dodawać po łyżce krówki. Odrobinę kremu pozostawić do dekoracji Warstwa gruszkowa : Gruszki pokroić w kostkę - pare gruszek zostawić do dekoracji. Kremówkę ubić na sztywno,  podzielić na dwie części. Do jednej części dodajemy

Garnkowe fanaberie
CIASTO CZEKOLADOWE Z BURAKAMI 162

godzinę. Odstaw niech wystygną. Następnie obierz je i zblenduj na gładko. Czekoladę podgrzej w kąpieli wodnej, a kiedy będzie płynna dodaj miód, masło. Rozpuść. Wystudz. Ubij żółtka na puch, połącz ciągle miksując z burakami. Następnie dodaj masę miodowo -czekoladową. Żółtka ubij na sztywno z cukrem i dużą drewnianą łyżką delikatnie wymieszaj z masą czekoladowo – buraczaną. Dodaj przesianą mąkę

Z Kuchni Do Kuchni
Kajmakowa napoleonka bez pieczenia 248

mąki. Kiedy mleko się zagotuje wlać do niego mieszankę, ugotować jak budyń mieszając często. Gotować 3-4 minuty. Gotowy krem odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch. Do masła dodawać po łyżce zimny budyń, miksując na wysokich obrotach, aż do powstania gęstego kremu. Krem wyłożyć na krakersy, przykryć ich drugą warstwą - solą do kremu. Na wierzchu

Cakes By Kejt
Tarta migdałowa z gruszkami 201

ciasto 30 minut w lodówce. Thermomix – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, czas 1, 30 , naczynie zamknięte, interwał W tym czasie przygotować nadzienie – masło utrzeć na puch dodać cukier puder i dokładnie utrzeć. Dodać po jednym jajku nie przerywając ucierania. Wsypać zmielone migdały, mąkę, proszek do pieczenia,wlać ajerkoniak i dalej ucierać, aż powstanie jednolita puszysta

Kuchnia Pokoleń