łyżki musu marchewkowego. Nakładamy masę do foremek na muffinki. Do każdej wystarczy po 2 łyżki, ciasto mocno wyrasta. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180st. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce schłodzonej masy budyniowej, na końcu mus marchewkowy. Miksujemy chwilę, aby nie pozostały żadne grudki. Muffinki po upieczeniu studzimy, na koniec dekorujemy kremem. Z przepisu wychodzi około
Gotowanie moimi oczamisłodzik w płynie aromat waniliowy lub cytrynowy proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki Przygotowanie Oddzielamy żółtka od białek. W misce ubijamy żółtka ze słodzikiem (ilość wg uznania) na puch. Cały czas miksując dodajemy po łyżce twarogu. Do ubitej masy serowej dodajemy skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Osobno ubijamy białka z odrobiną słodzika, delikatnie mieszamy
Gotowanie moimi oczamipieczenia, 3 łyżeczki Składniki na krem śmietanka 30%, 300ml serek mascarpone, 500g cukier puder, 4 łyżki Przygotowanie Szpinak rozmrażamy i odsączamy porządnie na sitku. Jajka ubijamy na puch razem z cukrem. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy kolejno olej i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy szpinak i delikatnie mieszamy. Do foremek na babeczki wkładamy papilotki
Gotowanie moimi oczamipieczenia, 2 łyżeczki owoce kandyzowane, 3-4 łyżki polewa czekoladowa Przygotowanie Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. W misce ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy kolejno mąkę z proszkiem, olej i wodę. Chwilę miksujemy, aż składniki się połączą. Dodajemy owoce kandyzowane. Przelewamy do dużej formy babkowej. Pieczemy w temperaturze 200st
Gotowanie moimi oczamiszkl sól, 1/2 łyżeczki ziarna słonecznika, dyni, 1 i 1/4 szkl Przygotowanie Masło wyciągamy na co najmniej 2 godziny wcześniej. Miekkie ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodajemy mleko i sól, nadal miksując. Na końcu dodajemy mąkę, krótko miksujemy, resztę wyrabiamy ręcznie. Do dobrze wyrobionego ciasta dodajemy ziarna (u mnie dodatkowo owoce goji oraz suszona żurawina
Gotowanie moimi oczamiserek mascarpone, 200g dżem wiśniowy, 200g Przygotowanie Mąkę przesiewamy przez sito wraz z proszkiem do pieczenia i sodą, mieszamy z kaszką i solą. Jajka ubijamy z cukrem na puch, dolewamy olej i śmietanę, miksujemy, aż do połączenia składników. Dodajemy suche składniki, delikatnie mieszamy szpatułką. Na końcu dodajemy sok i startą skórkę z cytryny. Pieczemy około 35 minut
Gotowanie moimi oczamiSkładniki mąka pszenna pełnoziarnista, 110g mąka pszenna, 50g otręby pszenne lub owsiane, 50g margaryna, 85g cukier, 6 łyżek jajko, 1 szt Przygotowanie Margarynę ucieramy z cukrem na puch, dodajemy jajko i chwilę ucieramy do połączenia się składników. Do masy dodajemy obie mąki i otręby. Wyrabiamy ręcznie. Formujemy małe kuleczki wielkości śliwek Mirabelek. Układamy kuleczki na blasze wyłożonej
Gotowanie moimi oczamiwyciągamy na kilka godzin wcześniej przed planowanym pieczeniem ciasteczek, musi być miękka. Kawę rozpuszczamy w dwóch łyżkach wrzącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Margarynę miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy aromat i wystudzoną kawę, miksujemy chwilę do połączenia składników. Mąkę mieszamy z kakao i solą. Zmieniamy końcówki miksera na haki. Po łyżce dodajemy mąkę do ubitej margaryny, wyrabiamy
Gotowanie moimi oczamicukier, 4 łyżki mąka pszenna, 4 kopiaste łyżki Składniki na krem truskawki, 1kg śmietanka, 30%, 400ml galaretka truskawkowa, 3 opak Przygotowanie Jajka z cukrem ubijamy na puch. W międzyczasie przesiewamy mąkę przez sito. Dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy łopatką. Wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 170st. Galaretki rozpuszczamy
Gotowanie moimi oczamiognia. Dosypujemy galaretki i cukier ( w zależności jak bardzo chcemy mieć słodkie ciasto). Studzimy, od czasu do czasu mieszając, aby nie zrobił się kożuch. Masło miksujemy na puch, dodajemy po łyżce budyniu. Połowę kremu wykładamy na dolny blat ciasta, przykrywamy drugim blatem i wykładamy resztę kremu, wyrównujemy. Ostawiamy na noc do stężenia
Gotowanie moimi oczamiMasło rozpuszczamy, chłodzimy. Składniki mieszamy, wykładamy na dno formy, wyrównujemy i mocno dociskamy. Formę wkładamy na godzinę do lodówki. Żółtka jajek ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. W misce mieszamy razem mąkę pszenną, ziemniaczaną, kaszę i proszek do pieczenia. Do mąki dodajemy Danonki i utarte żółtka. Delikatnie miksujemy na niskich obrotach, aż składniki się połączą
Gotowanie moimi oczamisól, 1/4 łyżeczki aromat waniliowy, kilka kropel Przygotowanie Masło wyciągamy z lodówki parę godzin wcześniej, musi być miękkie. W misie miksera ucieramy masło z cukrem pudrem na biały puch. Nadal ucierając dodajemy kolejno sól, aromat i żółtka. Na końcu dodajemy mąkę, miksujemy do połączenia składników. Ciasteczka wyciskamy maszynką na blachę do pieczenia wyłożoną papierem lub wysmarowaną delikatnie
Gotowanie moimi oczamiszkl proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki Składniki na wierzch margaryna, 60g cukier, 1/2 szkl mleko, 2 łyżki płatki migdałowe, 100g Przygotowanie Jajka ubijamy z cukrem na biały puch. Zmniejszamy obroty miksera, dolewamy śmietanę, na końcu wsypujemy mąkę, miksujemy tylko do połączenia składników. Przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy. Pieczemy w temperaturze 190st przez około
Gotowanie moimi oczamiJestem uzależniona od pieczenia drożdżowego, więc znowu popełniłam drożdżówki. Tym razem ciasto zrobiłam trochę inaczej, bo dodałam jajka ubite na puch a zawsze dodawałam po prostu całe jajka. Takie ciasto było bardziej elastyczne, puszyste i łatwiej się wyrabiało. Drożdżówki nadziałam marmoladą, dżem się nie nadaje bo podczas pieczenia robi się rzadki i wypływa. Ewentualnie można spróbować z gęstą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaokoło 30 minut. Wystudzić,. przeciąć na 3 blaty. KREM: 2 1/2 szklanki mleka zagotować, w pozostałej 1/2 szklanki rozmieszać proszek budyniowy, ugotować klasyczny budyń. Wystudzić. Masło ubić na puch z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimny budyń, następnie wlać sok z limonki i dodać skórkę. Zmiksować. GALARETKA: Galaretki rozpuścić we wrzątku, wystudzić. Banany obrać, pokroić na półplasterki, dodać
Cakes By Kejt