puch - 3415 przepisów (strona:143/228)

Rolada z kremem karpatkowym 196

wrze masę przelewamy do garnka. Energicznie mieszamy do powstania jednolitej gładkiej masy. Garnek owijamy folią aluminiową (aby nie powstał kożuch na wierzchu). Studzimy. Po wystudzeniu margarynę ubijamy na puch, dodajemy po łyżce masy. Mieszamy do uzyskania gładkiego kremu. Roladę rozwijamy ze ściereczki. Całą smarujemy ananasową konfiturą. Następnie rozsmarowujemy cały krem. Wierzch wysypujemy 3 łyżkami malinowych kuleczek. Roladę zwijamy

VioletoweKucharzenie
Sezamowiec 175

wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Przełożyć do wyłożonej papierem formy, piec do zrumienienia ok 25-30 min w 180*C 4. Masa chałwowa: Masło utrzeć z cukrem na puch, dodać pokruszoną chałwę, dokładnie zmiksować. 5. Przełożenie: blat kruchy - dżem porzeczkowy - masa chałwowa - blat kruchy z sezamem   Inspiracja: Moje wypieki

Kto ugości moich gości?
Chałwowiec z brzoskwiniami 190

blaty. MASA: 2 szklanki mleka z cukrem zagotować, w pozostałej szklance rozmieszać proszek budyniowy, do gotującego się mleka wlać rozmieszane budynie, zagotować. Budyń ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu, następnie pokruszoną chałwę, dokładnie zmiksować. We wrzątku rozpuścić galaretki, wystudzić. Brzoskwinie posiekać, dodać do galaretki, wymieszać, odstawić, aż będą tężejące. SKŁADANIE: Pierwszy blat ciasta włożyć

Cakes By Kejt
ciasto z wiśniami 176

gotującego mleka  wlewamy  przygotowaną mieszaninę i doprowadzamy  do wrzenia. Chwilę gotujemy. Odstawiamy z ognia ,przykrywamy i odstawiamy do ostudzenia. Miękkie masło ucieramy  na puch. Cały czas miksując dodajemy  po  łyżce budyniu. Ucieramy ,aż do uzyskania gładkiego kremu

w mojej kuchni
Leon ciasto siostry Anastazji 4273

temp. 180 C przez 25 minut.   Krem budyniowy: Odlewamy 1 szklankę i gotujemy . W drugiej szklance mieszamy maki z cukrem wanilinowym. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy stopniowo ostudzony budyń i cały czas ucieramy,dopóki nie powstanie jednolity krem. Krem z jabłek: Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki i gotujemy z cukrem do miękkości. Galaretki rozpuszczamy

Słodkości i nie tylko
Babka dwukolorowa 163

łyżka  błonnika kakaowego Kłos - Pol * olejek waniliowy    Dodatkowo : cukier puder do posypania    Wykonanie: Do misy wbijamy jaja , miksujemy je z ksylitolem na puch . Do ubitych jaj dodajemy letnie mleko i olej nadal miksujemy już na mniejszych obrotach . Dodajemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia, miksujemy nadal na mniejszych obrotach

Różowa kuchnia
Pocałunek murzyna 404

zagotować. Gorące mleko wlewać strużką do masy. powstałą masę postawić na palniku i gotować aż zgęstnieje - ja ją ciągle miksowałam aby nie powstały grudki. Ostudzić. Masło utrzeć na puch i powoli dodawać masę jajeczną. Kremem przełożyć placki. Całość polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki na ok 2 h. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto bananowe z whisky 224

odstawiamy na godzinę, następnie umieszczamy na sicie aby ściekł z nich alkohol. Mieszamy mąkę, kakao, czekoladę, sodę, sól i proszek do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem na biały puch i dodajemy do niego po jednym jajku. Następnie dodajemy banany i rodzynki. Tak powstałą masę dokładnie mieszamy z suchymi składnikami. Ciasto przekładamy do formy keksowej o pojemności

sierotka maRysia w kuchni
Sernik waniliowy z jagodami i galaretką 162

wrzątku )    Wykonanie: Do misy wbijamy 5 jaj o temp pokojowej . Miksujemy na największych obrotach , wsypujemy ksylitol , nadal miksujemy . Masa nam się potraja , wychodzi puch. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy łyżką ser z wiaderka , aż do końca. Wsypujemy budyń i nadal miksujemy z 2 minuty. Formę tortową 26 cm wykładam papierem do pieczenia , sam dół.  Herbatnikami

Różowa kuchnia
Ciasto makowo-kokosowe 155

wiórki kokosowe mieszamy z 1 szklanką mleka. 2 szklanki mleka gotujemy a na gotujące się mleko wlewamy mieszankę kokosową i mieszamy aż zgęstnieje i studzimy. Masło ucieramy na puch z cukrem pudrem i miksujemy z masą kokosową. 3. Ciasto makowe przekrawamy na dwa blaty. Na pierwszy blat wykładamy 2/3 masy kokosowej, przykrywamy drugim blatem, który pokrywamy pozostałą masą

Na Ciasteczkowych Papierach
Kokosowy omlet figowy 278

łyżeczka miodu 1 figa 3 łyżki wiórków kokosowych 1/2 - 1 łyżeczka masła do smażenia Przygotowanie: Do jednej miseczki wbijamy żółtko, do drugiej białko. Białko ubijamy na puch. Do żółtka dodajemy oba rodzaje mleka i miód, miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę i wiórki kokosowe, znów miksujemy. Na koniec dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Następnie wylewamy masę

Słodkie okruszki
Mleczna kanapka z ryżem preparowanym w czekoladzie 465

mleczna: ½ szklanki mleka  ¾ szklanki cukru  2 szklanki "pełnego" mleka w proszku  1 kostka masła Mleko zagotowujemy z cukrem i odstawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy na puch i dodajemy do niego partiami przegotowane mleko i mleko w proszku. Warstwa ryżowa: 2 szklanki ryżu preparowanego 1 margaryna 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 4 łyżki mleka Rozpuszczamy

Cynamonowe szczęście
DYNIOWIEC 201

energicznie mieszać, uważając aby niepowstały grudki, chwilę podgotować. Budyń przykryci folią spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na początku krem może wydawać się że jest „luźny” ale gdy się schłodzi w lodówce, robi się sztywny i puszysty. *masło

RAROSSA
Serniczek Dyniowy z Karmelizowaną śliweczką 190

whiskey,cherry lub brandy   masło rozpuszczamy, dolewamy do ciasteczek do uzyskania konsystencji mokrego piasku przekładamy na wyłożoną papierem tortownicę żółtka oddzielamy od białek,ucieramy z cukrem na puch dodajemy serek i puree z dyni białka ubijamy na pianę,obie masy delikatnie łączymy przekładamy na przygotowany spód i pieczemy około 25- 30 minut na 10 minut przed końcem

Luźna Kuchnia
Eklerki- bułeczki ptysiowe z kremem malinowym 151

Następnie wsypać na wrzątek mąkę i mieszać energicznie (aby nie było grudek) około 10 minut na bardzo małym ogniu. Schłodzone ciasto utrzeć z jajkami, solą do smaku na puch. Układać łyżką w formie wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 210 stopni na 25 minut. Po upieczeniu bułeczki przekroić ostrym nożem na pół i napełnić

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania