puch - 3415 przepisów (strona:127/228)

Pyszna babka w łaty. Najłatwiejsza babka dwukolorowa. 235

mąki ziemniaczanej 1 1/2 szklanki mąki pszennej aromat pomarańczowy cukier puder po posypania Przygotowanie Do osobnych misek wbijamy białka i żółtka. Białka ubijamy (na wysokich obrotach) na "biały puch" ze szklanką cukru. Do żółtek dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, kilka kropli aromatu pomarańczowego oraz szklankę oleju. Wszystko razem miksujemy na małych obrotach, aż do połączenia składników (uzyskamy

Słodkie okruszki
Wiosenna baba 113

pieczenia - szczypta soli - sok z cytryny - cukier puder Forma na babkę- u mnie w najszerszym miejscu miała średnicę 27 cm. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodajemy majonez a następnie stopniowo wsypujemy mąkę cały czas miksując. Dodajemy szczyptę soli i proszek i miksujemy jeszcze chwilkę. Formę do babki smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, pieczemy

Z Kuchni Do Kuchni
Mini babeczki na jogurcie 192

łyżki Kłos Pol olej 10 łyżek olejek waniliowy proszek do pieczenia 1 łyżeczka Dodatkowo: 3 foremki do pieczenia 6 cm x 20 cm Krok 1 Białka miksujemy na puch ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy jogurt i nadal miksujemy( najlepiej mieć wysokie naczynie bo może pryskać). Dodajemy teraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, ubitą

Różowa kuchnia
MUS CZEKOLADOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ I LENTILKAMI 149

rondelku podgrzewamy wodę z połamana czekoladą, dodajemy masło, dokładnie mieszamy. Białko oddzielamy od żółtka, żółtko ucieramy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy przestudzoną masę czekoladową. Śmietankę ubijamy na puch, białko ubijamy na pianę z odrobiną soli – wszystko razem stopniowo dodajemy do masy czekoladowej i lekko , ale dokładnie mieszamy. Wlewamy do słoiczka, podajemy mocno schłodzony z ubitą

Ostra na Słodko
PIEGUSKI PEŁNOZIARNISTE 179

jajko, szczypta soli, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru cynamonowego, 100 g kropelek czekoladowych ( z gorzkiej czekolady) WYKONANIE Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, ucieramy na puch Następnie dodajemy mąki, cukier cynamonowy oraz sól i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane oraz czekoladę, delikatnie mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blachę

słodki bratek
Ananasowy sernik na zimno na makowcu 225

odstawiamy. Gdy przestygnie mielimy (ja swój mieliłam 2 razy, zupełnie wystarczyło). Oddzielamy białka od żółtek. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i ucieramy na puch. Dodajemy starte jabłka, mąkę z proszkiem i kaszę. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (moja

Cynamonowe szczęście
Pychotka lub Pani Walewska 503

troszkę gęściejszego. Ugotowany budyń przykryłam folią spożywczą tak aby folia dotykała powierzchnię budyniu i odstawiłam do całkowitego wystudzenia. Kiedy budyń już wystygł w misce zmiksowałam masło na jasny puch, po czym łyżka po łyżce dodawałam budyń oczywiście cały czas miksując. Na końcu dodałam ekstrakt i miksowałam do momentu połączenia się składników. I teraz tak, gotowe ostudzone placki wyciągnęłam

Blondynka Gotuje
Wafle maślano- kajmakowe 215

andruty 5 szt  Dodatkowo: masło 200 g cukier puder 150 g kajmak z małej puszki ( dałam na oko większą cześć puszki) Krok 1 Miksuje miękkie masło na puch, dodaje cukier puder( wsypuje go łyżką).Dodaje dwie łyżki wódki ( by się krem  nie zważył). Kiedy mam już ubite masło z cukrem pudrem i alkoholem, dodaje po łyżce

Różowa kuchnia
Rolada Bezowa Brzoza 189

masy dodajemy czekoladę i energicznie mieszamy. Jeśli masa będzie zawierać czekoladowe grudki to proponuję przetrzeć przez sitko. Nakrywamy masę folią spożywczą i odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na puch i łyżkami dodajemy masę czekoladową. Bezowe rureczki-atrapa brzozy 6 białek 1 szklanka cukru pudru  szczypta soli kako do oprószenia Białka z solą ubijamy na sztywną, puszystą masę

Moje Słodkie Piekiełko
Orzechowiec 116

szklanki, resztę zagotować z cukrem, w odlanym rozmieszać proszki budyniowe. Na wrzące mleko wlać mieszankę, ugotować klasyczny budyń. Ostudzić kładąc na wierzchu folię spożywczą. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas miksując. Dodać zmielone orzechy i dokładnie zmiksować. SKŁADANIE: W blaszce ułożyć pierwszy blat, naponczować. Posmarować kajmakiem, wyłożyć 1/2 kremy, wygładzić, przykryć drugim plackiem

Cakes By Kejt
Rafaello kokosowe kuleczki 117

wiórka kokosowe 200 4 aromat waniliowy 10 kropelek orzechy nerkowca 40 szt czekolada biała 150 g Dodatkowo : wiórka do obtoczenia kuleczek Krok 1 Miękkie masło miksuje na puch, dodaje cukier puder i nadal miksuje z 3-5 minuty. Krakersy wkładam do woreczka i tłuczkiem rozdrabniam( popsuł mi się blender i  musiałam sobie inaczej poradzić). Rozdrobnione krakersy dodaje

Różowa kuchnia
Wafle domowe z kremem czekoladowo-maślanym 194

tortowych Krem: 250g masła 3 żółtka 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1 kieliszek alkoholu (wódka, spirytus)   Przygotować krem. Masło utrzeć na puch i wymieszać z alkoholem. (Alkohol sprawi, że krem w późniejszych etapach nie zważy się.) Dodać cukry i mieszając po jednym żółtku. Na końcu wsypać kakao i dokładnie połączyć

Di gotuje
Krem maślano-czekoladowy 165

przy przyrządzaniu innych deserów. 250g masła 3 żółtka 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1 kieliszek alkoholu (wódka, spirytus)   Masło utrzeć na puch i wymieszać z alkoholem. (Alkohol sprawi, że krem w późniejszych etapach nie zważy się.) Dodać cukry i mieszając po jednym żółtku. Na końcu wsypać kakao i dokładnie połączyć

Di gotuje
Sernik Straciatella. 138

Przygotowanie; Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy ze sobą, zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około poł godz. Jajka ubijamy z cukrem na puch i dodajemy je do sera. Dodajemy także miękkie masło, budyń w proszku i przyprawę do sernika. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy mikserem. Czekoladę ścieramy na tarce i także dodajemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Babka ze szpinakiem 222

łyżka Przygotowanie Listki szpinaku płuczemy i odsączamy z nadmiaru wody. Do malaksera wrzucamy szpinak, zalewamy olejem. Miksujemy na gładką masę. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodajemy sok z cytryny i masę szpinakową, miksujemy na najmniejszych obrotach, tylko do połączenia składników. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz solą. Delikatnie mieszamy. Ciasto

Gotowanie moimi oczami

Proponowane wyszukiwania