składniki na ciasto kruche: 410 g mąki orkiszowej 95 g cukru pudru 200 g masła 4 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany 1/3 łyżeczki amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych 1/2 puszku gotowego maku wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Dzielimy je na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy, przekładamy do blaszki (ok. 21×32 cm) i podpiekamy. W między czasie z pozostałej części ciasta wykrawamy ok. 20 szt. krążków, nadziewamy je masą makową i zlepiam... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...