składniki na biszkopt: 4 jajka 70 g mąki orkiszowej 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z solą na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy np. drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) foremki (25×40 cm). Pieczemy w 170 st. C. przez ok. 30 min. Po upieczeniu wyciągamy z blaszki i odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następn... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...