przetwory - 14998 przepisów (strona:144/1000)

Powidła z czereśni bez mieszania 145

powidła śliwkowe i równie prostą w wykonaniu marmoladę jabłkową : Powidła śliwkowe bez mieszania. Najlepszy przepis. klik   Marmolada z jabłek bez mieszania. klik   Po więcej przepisów na domowe przetwory zapraszam do mojej zakładki  DOMOWE PRZETWORY ,klik , znajdziecie tam ponad 40 pomysłów na zapasy owocowo-warzywne na zimę

Kuchnia z widokiem na ogród
Dżem truskawkowy 102

Dżem truskawkowy  Przepis na domowy dżem z truskawek bez konserwantów. Dżem truskawkowy możesz kupić w każdym sklepie, ale ten przepis na dżem z truskawek sprawi

Cztery Fajery
Ogórki małosolne – jak zrobić? 381

mieszamy, aż się rozpuści. Zalewamy ogórki i przyciskamy talerzykiem, jeśli szykujemy je w kamionce lub zakręcamy, jeżeli w słoiku. Gdzie trzymać małosolne? Na pewno nie tam, gdzie trzymamy przetwory. Będzie im zbyt chłodno. Im cieplejsze będzie miejsce, w którym postawimy małosolne, tym szybciej ukisną. Temperatura pokojowa będzie idealna. Trzymając się naszego przepisu już po ok 10 godzinach ogórkami można się(...)bardziej wykiśnięte, ogórki będą odpowiednie następnego dnia. W naszym przepisie na małosolne nie dodajemy gorczycy. Zadaniem tej przyprawy jest usuwanie grzybów, a więc gorczyca jest jak najbardziej wskazana w przetworach na zimę. W ogórkach małosolnych spowalnia proces kiśnięcia. Zobacz również nasz przepis na najlepsze ogórki na grilla . Poznaj też pyszne ogórki z marchewką po koreańsku . Życzymy smacznego! Artykuł Ogórki małosolne

Kuchnia Na Wypasie
Ogórki po Meksykańsku 117

gronie znajomych. Taki pikantny ogóreczek to idealny dodatek do napoi wysokoprocentowych. Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pyszne ogórki po meksykańsku z chilli. Jeśli macie czas i ochotę na domowe przetwory z ogórków, koniecznie przygotujcie kilka słoiczków ogórków z tego przepisu. Jestem pewna, że Wam posmakują. Ja robię ich naprawdę sporo, by później całą zimę móc się cieszyć ich cudownym smakiem

Przepiski.pl
Ogórki Konserwowe 87

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki konserwowe Ogórki konserwowe nazywane także potocznie jako ogórki korniszony to obowiązkowy punkt na liście przetworów. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu, smaczna przekąska, a także na kanapkę. Z dodatkiem ogórków konserwowych można także przygotować wiele smacznych sałatek. Niektórzy z nas kupują ogórki konserwowe w sklepach. Zachęcam Was jednak, do przygotowania ich samodzielnie, są o wiele(...)tradycyjny przepis na ogórki konserwowe, które przygotowuję co roku w swoim domu. Nie wyobrażam sobie nie mieć kilkunasty słoiczków tych pysznych ogórków w swojej spiżarni. Ogórki konserwowe to obowiązkowe przetwory, które powinien posiadać każdy z Was. Gorąco zachęcam Was do zapoznania się z przepisem na ogórki konserwowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 kg ogórków gruntowych 3 litrowe słoiki ZALEWA

Przepiski.pl
Ocet z forsycji – przepis 117

Ocet z forsycji – przepis Koniecznie wypróbujcie ten przepis na zdrowy i smaczny ocet winny z kwiatów forsycji. Jeszcze kwitną! Octy to przetwory, które przygotujemy metodą Zero Waste – do ich produkcji można użyć skórek, ogryzków, kawałków, pod warunkiem że są zdrowe, nie zepsute i nie spleśniałe. Bardzo polecam Wam produkcję własnych octów – nie jest to trudna sprawa, choć wymaga systematyczności (codziennego(...)miesięcy kiedy to w naszym słoju zajdzie fermentacja alkoholowa, potem octowa a potem już klarowanie i dojrzewanie octu. Po tym czasie mamy pyszny dodatek do sałatek, zupa, napoi, do przetworów albo do kosmetyki, można zrobić z nich np tonik. PRZEPIS NA OCET Z FORSYCJI Składniki : 1 szklanka kwiatów forsycji 0,5-1 szkl skórek i ogryzków jabłkowych 2 łyżki cukru

Dorota Smakuje
Passata pomidorowa 93

Passata pomidorowa to jeden z moich samodzielnych przetworów. Nie lubię robić przetworów i zdecydowanie jest to specjalność mojego męża. W tym roku postanowiłam, że musi się to zmienić! I jak to bywa początki były trudne… Moja passata nijak nie przypominała tych ze sklepu, była rzadka jak zupa i przez kilka godzin musiałam ją gotować… Nie wiem

KuchniaWeDwoje.pl
Nutella ze śliwek z odzysku, czyli czoko-śliwka 81

przerobionych śliwek dżem, a dziś zaprezentuję Wam domowy przepis na czoko-śliwkę potocznie zwaną nutellą ze śliwek. Jednym z powodów dla którego przerabiam owoce już pozbawione soku na przetwory to że nie chcę, aby w kuchni się coś marnowało, a drugi to że śliwy pozbawione większości soku dużo szybciej można przerobić na przetwory. Jeżeli szukacie przepisu na tradycyjne powidła śliwkowe

KuchniaWeDwoje.pl
Jak zrobić domowy chrzan 188

Jak zrobić domowy chrzan Przepis na chrzan tarty bez łez. Jak zrobić domowy chrzan i po co, skoro można kupić go w każdym sklepie? Moim zdaniem

Cztery Fajery
Marynowana czerwona cebula 116

Marynowana czerwona cebula do burgerów, pasztetów i sałatek. Marynowana czerwona cebula do burgerów, pizzy, sałatek i surówek pasuje doskonale. Jest równie uniwersalnym dodatkiem, jak konfitura z

Cztery Fajery
Ogórki w zalewie gyros 82

Dobra, to naprawdę ostatni warzywny przepis na przetwory w tym roku. Znowu sugerowałam się moim przepisem na ogórki, zmieniając jedynie przyprawę i dodając cebulę. Wiem, że to będzie smaczne, innej opcji nie ma. Wczoraj, żerując na ogrodzie Wwłów, poprawiłam zdjęcie, dziś dzielę się z Wami przepisem. A co do gotowej sklepowej przyprawy, nie jest źle. Poza dużą ilością soli, która(...)jest potrzebna do przetworów, reszta składników to jedynie przyprawy. Składniki: 1,5 kg ogórków gruntowych 0,5 kg cebuli 2 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki soli 3 ząbki czosnku   zalewa: 1 szklanka octu 10% pół szklanki wody 2 szklanki cukru 6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe   Ogórki bardzo dokładnie szorujemy i kroimy w cienkie plasterki. Zasypujemy solą

Kardamonovy
Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 104

gdzie służyła jako dodatek do serwowanych na ciepło oscypków z grilla. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiczki Przygotowanie 10 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 180 kcal Konfitura z owoców czerwonej porzeczki i świeżej żurawiny. Słodko – kwaśna marmoladka do serów(...)deser\u00f3w.","keywords":["porzeczka","\u017curawina"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-11-30T21:19:30+01:00","prepTime":"PT10M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT30M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["2","2 s\u0142oiczki"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"180 cal"},"recipeIngredient":["200 g \u015bwie\u017cej \u017curawiny","100 g czerwonej porzeczki","130 g bia\u0142ego cukru","100 ml wody

ProstePesto.pl
Fluorestencyjna marynowana cebulka 132

przyprawami. Marynowana cebula na kanapkę lub do sałatki, przepyszny dodatek o wciągającym smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Fluorescencyjna marynowana czerwona cebulka 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiki Przygotowanie 30 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 90 kcal Marynowana czerwona cebulka o fluorestencyjnym wyglądzie. Cebulka marynowana w słodkiej zalewie octowej z przyprawami(...)keywords":["any\u017c","cebula","kardamon","ocet"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-11-21T10:54:09+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT10M","totalTime":"PT40M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["2","2 s\u0142oiki"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"90 cal"},"recipeIngredient":["300 g czerwonej cebuli","200 ml wody","100 ml octu jab\u0142kowego","3 \u0142y\u017cki zwyk

ProstePesto.pl
Prażone pestki dyni 143

Prażone pestki dyni Jak zrobić prażone pestki dyni - przepis krok po kroku. Prażone pestki dyni to jedna z tych uzależniających przekąsek, które mogłabym jeść bez opamiętania

Cztery Fajery
Cytryny w syropie cukrowym z imbirem do herbaty 102

Korzeń imbiru i cytrusy to bogactwo witaminy C wspierającej odporność organizmu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cytryny w korzennym syropie cukrowym z imbirem 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiczki Przygotowanie 10 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 300 kcal Cytrynki w cukrowym syropie z dodatkiem przypraw korzennych i rozgrzewającego imbiru. Na odporność, do zimowej herbaty(...)herbaty lub grza\u0144ca.","keywords":["cytryny"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-10-19T11:55:00+01:00","prepTime":"PT10M","cookTime":"PT40M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["Przetwory"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["2","2 s\u0142oiczki"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"300 cal"},"recipeIngredient":["5 cytryn ekologicznych z cienk\u0105 sk\u00f3rk\u0105","5 czubatych \u0142y\u017cek zwyk\u0142ego cukru

ProstePesto.pl