Boszsz, nie mam już miejsca na przetwory. Moja szafa ma ograniczoną pojemność, piwnica odpada. Na dodatek przede mną jeszcze powidła jakoś w okolicach września. Może jakieś dżemy z aronii. Już nie mam na nie miejsca, więc nie wiem co zrobię. Nie będę się wygłupiać, w tym roku ogórków więcej nie robię. Miałam w planie zrobić jeszcze sałatki z ogórkami, kapustą i papryką, ale odpuszczam. Moja przyszła spiżarnia będzie musiałam być osobnym, sporym pokojem. Znając życie po pewnym czasie także zabraknie w niej miejs... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...