Sos do spaghetti z pomidorów na zimę

Sos do spaghetti z pomidorów na zimę

Sos do spaghetti z pomidorów na zimę

Poznaj domowy sos do spaghetti z pomidorów, papryki, marchewki i jabłek do słoików na zimę. Zimową porą zrobisz z niego pyszny obiad w 5 minut. Wystarczy, że ugotujesz makaron i podsmażysz mięsko z sosem. Zapraszam po prosty przepis bez pasteryzacji. Na sklepowych półkach póki co 😉 nie brakuje sosów do spaghetti. Jednak gotowe produkty nafaszerowane są konserwantami i smakiem daleko odbiegają od domowych przetworów. Cały czas mamy sezon na tanie warzywa. Warto z nich zrobić pyszne, domowe przetwory do słoików ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.